ဒီေန႕ေတာ့ ဘာဆာငါးကို ငါးဖယ္အရသာအတိုင္း တစ္ထပ္ထည္းရေအာင္ ခ်က္ထားလိုက္တဲ့ ခ်ဥ္ရည္ဟင္း ခ်က္နည္း ျပင္ဆင္ပံုေလး မ်ွေဝခ်င္ပါတယ္။
ငါးဖယ္အစစ္ မရနိုင္တဲ့ေနရာမွာ အခုလို ဘာဆာငါးကို ဗလင္ဒါထဲ ထည့္ျပီးႀကိတ္ အေနေတာ္ အလံုးေလးေတြလံုးျပီး တစ္ညသိပ္ေလာက္ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ႏွပ္ထားရင္ ငါးဖယ္အစစ္လိုဘဲ အထပ္လိုက္ အလႊာလိုက္ ရနိုင္ျပီး အရမ္းကို စားလို႕ေကာင္းပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဘာဆာငါး - 500 g
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- ေျပာင္းဖူးမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း (အားလံုးကိုေရာျပီး တစ္မိနစ္စီ တစ္ခါႀကိတ္ တစ္ခါနားလုပ္ျပီး ၁၅မိနစ္ေလာက္ ႀကိတ္ေပးထားပါ ဘလင္ဒါ အဆင္မေျပပါက ဇလံုက်ယ္က်ယ္ထဲမွာ အခ်က္ ၂၀၀၀ေလာက္ ေပါက္ေပးပါ)
- နုတ္နုတ္စဥ္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- နုတ္နုတ္စဥ္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- မက်ည္းသီးမွည့္အႏွစ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- အ႐သာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
လိုအပ္ေသာ အသီးအရြက္
- ႐ုန္းပေတသီး -၂၀ေတာင့္
- ခရမ္းသီး - အေသး ၄လံုး
- ႐ွမ္းနံနံ - ႏွစ္သက္သေလာက္
ခ်က္ျပဳပ္ရန္ျပင္ဆင္ပံု
- ဘာဆာငါးကို ႀကိတ္ျပီး အေနေတာ္လံုးကာ ေရခဲေသတၱာ ေအာက္ထပ္မွာ တစ္ညအိပ္ ႏွပ္ထားပါ
- လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
- ခ်က္ရန္ အဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ေအာက္ေျခမကပ္ဘဲ ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးကို အပူေပးပါ
- အိုးထဲကို ဆီထည့္ျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ င႐ုတ္သီးတို႕ကို ေမႊးလာေအာင္ ဆီသတ္ပါ
- ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ ငါးဆုတ္ကို အစိမ္းထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ
- ဆီသတ္ေနစဥ္ ေရမပါတဲ့အတြက္ ေအာက္ေျခမကပ္ေအာင္ ဆက္တိုက္ေမႊေပးပါ
- ငါးဆုပ္မ်ား ပြလာျပီး အေရာင္ေျပာင္းလာပါက ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ မက်ီးမွည့္ရည္ ငံျပာရည္ အရသာမွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
- အရသာ၀င္ေလာက္ျပီဆိုတာနဲ႕ ေရကိုလိုသေလာက္ထည့္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
- ေရဆူတာနဲ႕ ႐ံုးပေနသီး ခရမ္းသီးတို႕ထည့္ျပီး ၅မိနစ္ေလာက္တည္ေပးပါ
- အသီးမ်ား အရမ္းမႏူးခင္ ႐ွမ္းနံနံ႐ြက္ အုပ္ကာ မီးပိတ္ျပီး အရသာျမည္း၍ သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။
ငါးဖယ္သိပ္ၾကိဳက္တာ
ReplyDeleteေရခဲရုုိက္ထားတဲ့အာရွကလာတဲ့ငါးဖယ္ဆုုိတာေတြကလည္းမေကာင္းေတာ့စိတ္ေလွ်ာ့ေလွ်ာ့ထားရတယ္။
ကယ္လီဖုုိးနီးယားမွာတုုန္းက တံဆိပ္တူဘဲ မဆုုိးဘူး။
ဒီမွာေတာ့ စိတ္တုုိင္းကိုုမက်ဘူး။
မမာေျပာတဲ့နည္းနဲ ့ဘာဆာငါးကိုု စမ္းၾကည့္အုုန္းမယ္။
အပင္ေလးေတြမတင္တာၾကာျပီေနာ္။ ဟိ
အုုိင္အိုုရာ
ဘာဆာငါးကို စိတ္႐ွည္လက္႐ွည္ ထုနိုင္ရင္ ငဖယ္ထက္ေတာင္ ေကာင္းတယ္ အိုင္အိုရာရယ္
ReplyDeleteခ်က္စားၾကည့္ေနာ္
အပင္ေတြ အသစ္ျပန္စိုက္ေနလို႕ ရရင္တင္ေပးပါ့မယ္လို႕ :-D
ၾကိဳက္တယ္ လုပ္စားရမယ္ ပုံၾကည္႔ျပီးစားခ်င္စိတ္ေတြျဖစ္လာျပီ။
ReplyDeleteလာေရာက္အားေပးသြားတယ္ မာမာေရ... တီတင့္လဲ ငါးဟင္းထဲမွာ ငါးဆုတ္္ပဲႀကိဳက္တယ္္ အရိုးမစူးလို႔ :P
ReplyDeleteစားခ်င္စိတ္ေတြ ထိန္းမရေတာ့ဘူး
ReplyDelete