Friday 12 June 2015

ငါးဆုတ် ချဉ်ရည်ဟင်း








ဒီေန႕ေတာ့ ဘာဆာငါးကို ငါးဖယ္အရသာအတိုင္း တစ္ထပ္ထည္းရေအာင္ ခ်က္ထားလိုက္တဲ့ ခ်ဥ္ရည္ဟင္း ခ်က္နည္း ျပင္ဆင္ပံုေလး မ်ွေဝခ်င္ပါတယ္။

ငါးဖယ္အစစ္ မရနိုင္တဲ့ေနရာမွာ အခုလို ဘာဆာငါးကို ဗလင္ဒါထဲ ထည့္ျပီးႀကိတ္ အေနေတာ္ အလံုးေလးေတြလံုးျပီး တစ္ညသိပ္ေလာက္ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ႏွပ္ထားရင္ ငါးဖယ္အစစ္လိုဘဲ အထပ္လိုက္ အလႊာလိုက္ ရနိုင္ျပီး အရမ္းကို စားလို႕ေကာင္းပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ဘာဆာငါး - 500 g
  2. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္ 
  3. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  4. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  5. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  6. ေျပာင္းဖူးမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း (အားလံုးကိုေရာျပီး တစ္မိနစ္စီ တစ္ခါႀကိတ္ တစ္ခါနားလုပ္ျပီး ၁၅မိနစ္ေလာက္ ႀကိတ္ေပးထားပါ ဘလင္ဒါ အဆင္မေျပပါက ဇလံုက်ယ္က်ယ္ထဲမွာ အခ်က္ ၂၀၀၀ေလာက္ ေပါက္ေပးပါ)
ဟင္းခ်က္ရန္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ား

  • နုတ္နုတ္စဥ္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  • င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • နုတ္နုတ္စဥ္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  • မက်ည္းသီးမွည့္အႏွစ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • အ႐သာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
လိုအပ္ေသာ အသီးအရြက္
  • ႐ုန္းပေတသီး  -၂၀ေတာင့္
  • ခရမ္းသီး - အေသး ၄လံုး
  • ႐ွမ္းနံနံ - ႏွစ္သက္သေလာက္
ခ်က္ျပဳပ္ရန္ျပင္ဆင္ပံု
  • ဘာဆာငါးကို ႀကိတ္ျပီး အေနေတာ္လံုးကာ ေရခဲေသတၱာ ေအာက္ထပ္မွာ တစ္ညအိပ္ ႏွပ္ထားပါ
  • လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
  • ခ်က္ရန္ အဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ေအာက္ေျခမကပ္ဘဲ ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးကို အပူေပးပါ
  • အိုးထဲကို ဆီထည့္ျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ င႐ုတ္သီးတို႕ကို ေမႊးလာေအာင္ ဆီသတ္ပါ
  • ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ ငါးဆုတ္ကို အစိမ္းထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ
  • ဆီသတ္ေနစဥ္ ေရမပါတဲ့အတြက္ ေအာက္ေျခမကပ္ေအာင္ ဆက္တိုက္ေမႊေပးပါ
  • ငါးဆုပ္မ်ား ပြလာျပီး အေရာင္ေျပာင္းလာပါက ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ မက်ီးမွည့္ရည္ ငံျပာရည္ အရသာမွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
  • အရသာ၀င္ေလာက္ျပီဆိုတာနဲ႕ ေရကိုလိုသေလာက္ထည့္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  • ေရဆူတာနဲ႕ ႐ံုးပေနသီး ခရမ္းသီးတို႕ထည့္ျပီး ၅မိနစ္ေလာက္တည္ေပးပါ
  • အသီးမ်ား အရမ္းမႏူးခင္ ႐ွမ္းနံနံ႐ြက္ အုပ္ကာ မီးပိတ္ျပီး အရသာျမည္း၍ သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။

5 comments:

  1. ငါးဖယ္သိပ္ၾကိဳက္တာ
    ေရခဲရုုိက္ထားတဲ့အာရွကလာတဲ့ငါးဖယ္ဆုုိတာေတြကလည္းမေကာင္းေတာ့စိတ္ေလွ်ာ့ေလွ်ာ့ထားရတယ္။
    ကယ္လီဖုုိးနီးယားမွာတုုန္းက တံဆိပ္တူဘဲ မဆုုိးဘူး။
    ဒီမွာေတာ့ စိတ္တုုိင္းကိုုမက်ဘူး။
    မမာေျပာတဲ့နည္းနဲ ့ဘာဆာငါးကိုု စမ္းၾကည့္အုုန္းမယ္။
    အပင္ေလးေတြမတင္တာၾကာျပီေနာ္။ ဟိ
    အုုိင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  2. ဘာဆာငါးကို စိတ္႐ွည္လက္႐ွည္ ထုနိုင္ရင္ ငဖယ္ထက္ေတာင္ ေကာင္းတယ္ အိုင္အိုရာရယ္
    ခ်က္စားၾကည့္ေနာ္
    အပင္ေတြ အသစ္ျပန္စိုက္ေနလို႕ ရရင္တင္ေပးပါ့မယ္လို႕ :-D

    ReplyDelete
  3. ၾကိဳက္တယ္ လုပ္စားရမယ္ ပုံၾကည္႔ျပီးစားခ်င္စိတ္ေတြျဖစ္လာျပီ။

    ReplyDelete
  4. လာေရာက္အားေပးသြားတယ္ မာမာေရ... တီတင့္လဲ ငါးဟင္းထဲမွာ ငါးဆုတ္္ပဲႀကိဳက္တယ္္ အရိုးမစူးလို႔ :P

    ReplyDelete
  5. စားခ်င္စိတ္ေတြ ထိန္းမရေတာ့ဘူး

    ReplyDelete