Tuesday 2 June 2015

ငါးကျည်းကြပ်တိုက်ခြောက်ဟင်း







ငါးက်ည္းၾကပ္တိုက္ေျခာက္ ခ်ဥ္စပ္ဟင္းေလးပါ ငါး႐ွဥ့္ဟင္း မစားသူေတြအတြက္ ငါး႐ွည့္ၾကပ္တိုက္ ခ်ဥ္စပ္ဟင္းနဲ႕ အရသာ တထပ္ထည္း က်ေစတဲ့ ငါးက်ည္းၾကပ္တိုက္ ခ်ဥ္စပ္ဟင္းေလးမို႕ စိတ္၀င္စားရင္ ခ်က္ၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ငါးက်ည္းၾကပ္တိုက္ -  အေကာင္ႀကီးႀကီး ၁၀ေကာင္
  2. မရမ္းျပားအေျခာက္ - ၁၅ျပားခန္႕
  3. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၄မႊာ
  5. ကင္းမြန္ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  6. အရသာမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တ၀က္သာသာ
  7. င႐ုတ္သီး လံုးၾကမ္းကြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  8. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၈ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  • ငါးက်ည္းၾကပ္တိုက္ေျခာက္ကို ေရနာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားျပီး ႏူးလာပါက အ႐ိုးထြင္ထားပါ
  • မရမ္းျပားအေျခာက္ကို ေရနာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  • အားလံုး အဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ဒယ္အိုး ေဇာက္နက္နက္ထဲ ဆီထည့္ကာ ဆီကိုအပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ ထည့္ပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သြန္အျဖဴအနီကို အရင္ဆံုး တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ကာ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကို မိနစ္၀က္ေလာက္ ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ထြင္ထားေသား ငါးအသားမ်ား ထည့္ေမႊျပီး ငံျပာရည္ႏွင့္ အရသာမွဳန္႕တို႕ထည့္ေမႊပါ
  • အားလံုး သမျပီဆိုတာနဲ႕ မရမ္းျပားကို စိမ္ထားေသာ ေရမွာ လွဳပ္ေဆးျပီး မရမ္းျပား အဖတ္မ်ားကို ဟင္းအိုးထဲ ထည့္ေမႊေပးပါ
  • ေရကို ငါးျမဳပ္ေလာက္ေအာင္ထည့္ျပီး ဆီျပန္ပါက ႂကြတ္လာတဲ့အထိ တည္ေပးျပီး ငါးက်ည္းၾကပ္တိုက္ေျခာက္ ခ်ဥ္စပ္ဟင္း ေမႊးေမႊးေလးကို သံုးေဆာင္ဖို႕ ျပင္နိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment