ငါးက်ည္းၾကပ္တိုက္ေျခာက္ ခ်ဥ္စပ္ဟင္းေလးပါ ငါး႐ွဥ့္ဟင္း မစားသူေတြအတြက္ ငါး႐ွည့္ၾကပ္တိုက္ ခ်ဥ္စပ္ဟင္းနဲ႕ အရသာ တထပ္ထည္း က်ေစတဲ့ ငါးက်ည္းၾကပ္တိုက္ ခ်ဥ္စပ္ဟင္းေလးမို႕ စိတ္၀င္စားရင္ ခ်က္ၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ငါးက်ည္းၾကပ္တိုက္ - အေကာင္ႀကီးႀကီး ၁၀ေကာင္
- မရမ္းျပားအေျခာက္ - ၁၅ျပားခန္႕
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၄မႊာ
- ကင္းမြန္ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- အရသာမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တ၀က္သာသာ
- င႐ုတ္သီး လံုးၾကမ္းကြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၈ဇြန္း
- ငါးက်ည္းၾကပ္တိုက္ေျခာက္ကို ေရနာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားျပီး ႏူးလာပါက အ႐ိုးထြင္ထားပါ
- မရမ္းျပားအေျခာက္ကို ေရနာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- အားလံုး အဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ဒယ္အိုး ေဇာက္နက္နက္ထဲ ဆီထည့္ကာ ဆီကိုအပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ ထည့္ပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သြန္အျဖဴအနီကို အရင္ဆံုး တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ကာ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကို မိနစ္၀က္ေလာက္ ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- ထြင္ထားေသား ငါးအသားမ်ား ထည့္ေမႊျပီး ငံျပာရည္ႏွင့္ အရသာမွဳန္႕တို႕ထည့္ေမႊပါ
- အားလံုး သမျပီဆိုတာနဲ႕ မရမ္းျပားကို စိမ္ထားေသာ ေရမွာ လွဳပ္ေဆးျပီး မရမ္းျပား အဖတ္မ်ားကို ဟင္းအိုးထဲ ထည့္ေမႊေပးပါ
- ေရကို ငါးျမဳပ္ေလာက္ေအာင္ထည့္ျပီး ဆီျပန္ပါက ႂကြတ္လာတဲ့အထိ တည္ေပးျပီး ငါးက်ည္းၾကပ္တိုက္ေျခာက္ ခ်ဥ္စပ္ဟင္း ေမႊးေမႊးေလးကို သံုးေဆာင္ဖို႕ ျပင္နိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment