ဒီေန႕ေတာ့ အလွဴငါးပိခ်က္ေလး ခ်က္ပါတယ္ ထမင္းစားမိန္ဖို႕ရာ ရာသီဥတု ေအးေအးေလးမွာ ခ်က္ျဖစ္တဲ့ ငါးပိခ်က္ေလးပါ။
အလွဴမွာ ဆိုရင္ေတာ့ ငပိခ်က္ ၁၂မ်ဳိးဟင္းခ်ဳိ နဲ႕ပဲတီခ်ဥ္တို႕စရာသာပါရင္ အသားဟင္းေတာင္ မလိုတဲ့ ဟင္းအရံတမ်ဳိးပါ စားခ်င္စိတ္ေလး ေပၚလာရင္ ခ်က္ၾကည့္ရေအာင္ မာမာခ်က္တဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပုဇြန္ေျခာက္ - အေကာင္ႀကီးႀကီး လက္ဖက္ရည္အၾကမ္း ပန္းကန္တစ္လံုး
- ၾကက္သြန္နီ - ခပ္ႀကီးႀကီး ၅လံုး
- င႐ုတ္သီး - လံုးျခမ္းကြဲ လက္ဖက္ရည္ ပန္းကန္အေသး တစ္လံုး
- ဆီ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တစ္လံုး
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ပုဇြန္ေျခာက္ကို ေရနာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားျပီးမွ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းပါ။
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ေရေဆးကာ ပါးပါးလွီးထားပါ။
- အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ။
- အိုးပူလာပါက ဆီထည့္ နႏြင္းမွဳန္႔ထည့္ကာ ၾကက္သြန္နီကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ။
- ၾကက္သြန္နီမ်ား ႏြမ္းလာျပီး အေရာင္မေျပာင္းခင္မွာ ဆီကိုလက္ဖက္ရည္ ပန္းကန္ တလံုးစာေလာက္ ခပ္ယူထားျပီးမွ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကိုထည့္ကာ ၂မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္လိုက္ပါ။
- င႐ုတ္သီးနံ႕ေမႊးလာပါက ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္း ငံျပာရည္ႏွင့္ အရသာမွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
- အိုးမကပ္ေစေအာင္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးျပီး အရသာျမည္းကာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ဆီေျခာက္လာတဲ့အထိ ေၾကာ္ေပးျပီး အလွဴငါးပိခ်က္ စပ္စပ္ေလးကို တို႔စရာ အစံုအလင္ႏွင္႔ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
အရမ္းၾကိဳက္တာပဲ မစားရတာၾကာျပီ
ReplyDeleteခ်က္နည္းလြယ္ျပီး စားလို႕ေကာင္းတယ္ေနာ္
ReplyDeleteအားရင္ ခ်က္ၾကည့္ေနာ္
ေက်းဇူးပါေနာ္... အျမဲဝင္ဖတ္ခြင့္ရလို႔ ေက်းဇူးပါ႐ွင့္..
ReplyDeleteဘေလာ့ဆီ လာလည္လို႕ အန္တီကလဲ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ nyein yu ေရ
ReplyDeleteစားခ်င္လိုုက္တာမမာရယ္။
ReplyDeleteအားလံုုးလုုိက္ဖက္ေနတယ္။
ဒညင္းသီးက ၀ယ္လုုိ ့ရသလားမမာ။ ပုုလင္းနဲ ့လာတဲ့ဟာေတာ့ဟုုတ္ဘူးထင္တယ္ေနာ္။
အုုိင္အုုိရာ