ဒီေန႕ေတာ့ ငါးခူကိုေၾကာျ္ပီး ၾကက္သြန္နီေၾကာ္နဲ႕ ျပန္ႏွပ္ထားပါတယ္ ငါးဆီျပန္ ငါးအစိုဟင္းေတြ မစားခ်င္သူေတြအတြက္ ငါးအညွီနံ႕ကင္းျပီး မြမြ႐ြ႐ြေလးနဲ႕ စားေကာင္းေစမဲ့ ငါးေၾကာ္ႏွပ္ေလးပါ။
ငါးခူကို ဆီျပန္ဟင္း ခ်က္မယ္ဆိုရင္ ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးျပီးမွ ခ်က္ေပးျပီး ေၾကာ္မယ္ဆိုရင္ေတာ႔ ခပ္ထူထူေလး တံုးတာတို႔ အေကာင္လိုက္ ေၾကာ္ရင္တို႔ ရပါတယ္။
ငါးခူေၾကာ္ရင္ သတိထားရမွာကေတာ႔ အရည္ခြံက ဆီေပါက္ျခင္းပါဘဲ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ငါးကို အရည္ခြံ ဆီမေပါက္ေအာင္ရယ္ အရသာ ဝင္ေအာင္ရယ္ မႊန္းေပးဖို႔ပါဘဲ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝေးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ငါးခူ - 500 g
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ၃လံုး
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုႏွစ္ပံု
- ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- ငါးခူကို ဆား နႏြင္း မက်ီးမွည့္တို႕နဲ႕ နယ္ကာ ေရစင္ေအာင္ ေသခ်ာေဆးပါ
- ေရေဆးျပီးတာနဲ႔ လက္ႏွစ္လံုးေလာက္ အထူေလးေတြ လွီးေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ငါးကို ဆား နႏြင္း အရသာမွဳန္႕တို႕နဲ႕ နယ္ေပးထားျပီး ၁၀မိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရစင္ေအာင္ေဆးကာ ပါးပါးလွီးထားပါ
- ေအာက္ေျခမကပ္ဘဲ ေဇာက္နက္ေသာ အိုးကို အပူေပးကာ ဆီကို ထည့္ေပးပါ
- ဆီပူလာပါက အရသာ နယ္ထားေသာ ငါးကိုထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္ထားေပးပါ
- အိုးအဖံုး မအုပ္ပါက ငါးအရည္ခြံမွ ဆီေပါက္ထြက္ျပီး လူကိုစင္နိုင္ပါတယ္
- ဆီသံ နည္းနည္းျငိမ္သြားပါက အိုးအဖံုးဖြင့္ျပီး ေနာက္တဖက္ကို လွန္ေပးကာ အိုးအဖံုးအုပ္ျပီး ဆက္ေၾကာ္ပါ
- ႏွစ္ဖက္လံုး က်က္လာပါက အိုးထဲမွ ဆယ္ထားေပးပါ
- ငါးေၾကာ္ေသာ ဆီထဲမွာဘဲ ၾကက္သြန္နီကို ႂကြတ္သြားေအာင္ေၾကာ္ျပီး ဆယ္ျပီးဆီစစ္ကာ ငါးခူေၾကာ္ႏွင့္ ေရာေပးပါ
- ႏွစ္ခုလံုး ေရာေပးျပီး သြားျပီဆိုရင္ေတာ႔ ေမႊးပ်ံ႕ေနတဲ႔ ငါးခူေၾကာ္ႏွပ္ေလးကို ထမင္းပူပူေလးႏွင္႔ သံုးေဆာင္ရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
ငါးခူေၾကာ္ႏွပ္ေမႊးေမႊးေလး ငါးက်ည္းၾကပ္တိုက္ခ်ဥ္စပ္ဟင္း ၾကက္ဟင္းခါးသီး ယိုးဒယားသေဘၤာသီးေထာင္းစပ္စပ္ေလး အားလံုးတစ္ၿပိဳင္တည္း အားေပးသြားတယ္ မာမာေရ။ မေန႔က ကြန္မန္႔မေရးျဖစ္လိုက္လို႔ အခုမွေပါင္းေရးလိုက္တယ္ေနာ္ :)
ReplyDeleteေက်းဇူးအမ်ားႀကီး တင္ပါတယ္ တီတင့္ေရ
ReplyDelete