ဒီေန႕ေတာ့ နံနံပင္ ပုဇြန္လံုးေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလး ေၾကာ္ျဖစ္ပါတယ္ ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ အရမ္းလိုက္ဖက္တာမို႕ ေၾကာ္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္ မာမာကေတာ့ ပုဇြန္ထုတ္ကို သံုးထားျပီး ပုဇြန္ေခါင္းခ်ဳိး ပုဇြန္ဆတ္ထုတ္ ပုဇြန္ေဘာ့ခ်ိတ္ ပုဇြန္ဆိတ္ေလးေတြနဲ႕လည္း ေၾကာ္စားနိုင္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပုဇြန္ထုတ္ - 200 g
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- ခ်င္း - လက္တစ္ရဲ႕တစ္၀က္
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
- ေျပာင္းေကာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း ေမာက္ေမာက္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- နံနံပင္ - အနည္းငယ္
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - လိုသေလာက္ သံုေးေပးပါ
- မုန္႕ညွင္း႐ြက္ - လိုသေလာက္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ပံု
- ပုဇြန္ကို အခြံခြာ အျမွီးျဖဳတ္ ေခါင္းျဖဳတ္ျပီး ေၾကာဖက္မွ အမဲေၾကာင္းကို ဖယ္ေပးပါ
- အားလံုးျပီးလ်ွင္ ေရတထပ္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႔ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
- ၾကက္ဥကို ပန္းကန္ထဲ ထည္႔ထားျပီး အႏွစ္ႏွင္႔ အကာကို သပ္သပ္စီ ခြဲထားပါ
- ပုဇြန္ေရစစ္ပါက ဗလင္ဒါထဲမွာ ခ်င္း ပုဇြန္ ၾကက္ဥအကာ အရသာမွဳန္႕ ဆား နႏြင္မွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ နံနံပင္ ေျပာင္းေကာ္မွဳန္႕တို႕တင္ျပီး ညက္ေနေအာင္ ၾကိတ္ေပးပါ
- ၾကိတ္လို႕ျပီးပါက ေရခဲေသတၱာ မခဲတဲ႔ အကန္႔ထဲမွာ ႏွစ္နာရီေလာက္ ႏွပ္ထားေပးပါ
- ႏွပ္ထားခ်ိန္ ျပည့္တာနဲ႕ ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းစာယူျပီး ဆုတ္ကာလံုးေပးပါ
- ဆီကိုအပူေပးျပီး ဆီပူလာပါက လံုးထားေသာ ပုဇြန္ကို မထည့္ခင္ မီးကို အေနေတာ္ ျပန္ေလ်ွာ့ေပးျပီးမွ ပုဇြန္လံုးကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- တဖက္က်က္တာနဲ႕ေနာက္တဖက္လွန္ျပီး ဆက္ေၾကာ္ေပးပါ
- ႏွစ္ဖက္လံုး ေရႊ၀ါေရာင္သန္းပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
- ဆီစစ္သြားပါ ဆလတ္႐ြက္ ႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္နဲ႕ တြဲဖက္ျပီး စားသံုးရန္ ျပင္ေပးနိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment