မာမာ အႀကိဳက္ဆံုး အစာတခုပါ မာမာတို႕ငယ္ငယ္က အိမ္မွာ မိသားစု၀င္ေတြ မ်ားပါတယ္ ေမာင္ႏွစ္မေတြအျပင္ အေဖဘက္ အေမဘက္က အမ်ဳိးေတြလဲ အိမ္မွာေနၾကတာမို႕ ဆီထမင္း တခါထိုးရင္ ၂ျပည္ေလာက္ထိုးရပါတယ္ ။
အေမက ဒီေန႕ဆီထမင္း ထိုးစားၾကမယ္လို႕ ေျပာလိုက္တာနဲ႕ ေ႐ွ႕ဆံုးက ပန္းကန္ကိုင္ျပီး ေစာင့္ေနသူက မာမာပါဘဲ အေမ့အနားကပ္ျပီး ဆီထမင္းခ်ဳိး ရေအာင္ကပ္ျပီး ေတာင္းတာကလဲ မာမာပါဘဲ။
အခုေတာ့ အေ၀းဆံုးကို ႏုတ္မဆက္ဘဲ ထြက္သြားတဲ့ အေမ့ကိုလဲလြမ္းတယ္ တေယာက္တေပါက္နဲ႕ဆူလကြ်က္ မန္လကြ်က္နဲ႕ စကားေတြလုလု ေျပာရတဲ့ ေမာင္ႏွစ္မေတြကိုလဲ လြမ္းေနမိရင္းက အလြမ္းေျပစားရေတာ့မဲ့ ဆီထမင္း ထိုးနည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ေကာက္ညွင္းဆန္ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၂ဗူး
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းသံုးပံုတစ္ပံု
- ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၃ဗူး
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ၅ဥ
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
- ႏွမ္းေလွာ္ဆားေထာင္း
- ၾကက္သြန္နီဆီခ်က္
- အုန္းသီးစိတ္
- ငါးေျခာက္
ျပင္ဆင္ပံု
- ပထမဆံုး ေကာက္ညွင္းဆန္ကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာကာ ေရေဆးထားပါ
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီႏွင္႔ နႏြင္းမွဳန္႔ထည္႔ျပီး ဆီကိုအပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႔ ေကာက္ညွင္းဆန္ကိုထည္႔ျပီး ဆန္သားၾကည္လာတဲ့အထိ ေၾကာ္ေပးပါ
- ဆန္သားၾကည္လာတာနဲ႕ ေရ ဆား အရသာမွဳန္႕ ႏွင္႔ ၾကက္သြန္နီတို႕ထည္႔ျပီးေမႊေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ေရထည္႔ျပီး အဖံုးအုပ္ျပီး ဆက္တည္ထားေပးပါ
- ေအာက္ေခ်မကပ္ေသာ အိုးႏွင့္ဆီထမင္း ထိုးပါက ေရခမ္းလာရင္ ဆီထမင္းခ်ဳိးရေအာင္ မီးမွ်င္းမ်ွင္းနဲ႕ထားေပးပါ
- ဆီထမင္း ခ်ဳိးရလာပါက ငါးေျခာက္ ႏွမ္းေလွာ္ေထာင္း ၾကက္သႊန္နီဆီခ်က္ အုန္းသီးစိတ္တို႕နဲ႕ တြဲဖက္ျပီး စားသံုးရန္ ဆီထမင္း ေမႊးေမႊးေလးကို ျပင္ေပးနိုင္ပါျပီ။
အလြမ္းေလးနဲ႔အတူ ဆီထမင္းအိအိေလးအားေပးသြားတယ္ မာမာေရ...
ReplyDeleteဆီထမင္းဆုိရင္အရမ္းၾကိဳက္တာပဲ မာမာေရ
ReplyDelete