Thursday, 6 November 2014

သခြားသီးသုပ္ ခ်ဥ္ငံစပ္


သခြားသီးသုပ္ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးသုပ္ထားပါတယ္ သခြားသီးသုပ္လို႕ေျပာရင္ ငါးငပိရည္က်ဳိေလးပါမွ ျပည့္စံုပါတယ္ ငါးငပိရည္က်ဳိမပါရင္ သခြားသီးသုပ္အရသာက ေပါ့လွ်ံလွ်ံနဲ႕မို႕ စားလို႕မေကာင္းပါဘူး အိမ္မွာက မာမာတေယာက္ထဲစားတာမို႕ သခြားသီးတျခမ္းကို ျခစ္ျပီးသုပ္ထားပါတယ္ ထမင္းနဲ႕စားတာထက္ ဒီအတိုင္းစားရတာကို ပိုျပီးႏွစ္သက္မိပါတယ္ ။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • သခြားသီးျခစ္ျပီးသား ဟင္းျပင္ပန္းကန္ - တလံုးစာ
  • ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီအေနေတာ္ - တျခမ္း
  • ေလွာ္ျပီး အခြံခြာကာေထာင္းထားေသာ ပုဇြန္ထုတ္ႀကီးႀကီး - ၂ထုတ္
  • က်ဳိထားေသာ ငါးငပိရည္ ထမင္းစားဇြန္း - ၂ဇြန္း
  • ၾကက္သြန္နီ( သို႕)ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ ထမင္းစားဇြန္း - တဇြန္း
  • အရသာမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း - တ၀က္သာသာ
  • ေလွာ္ျပီးေထာင္းထားေသာ င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားနိုင္သေလာက္
  • သံပုရာသီး - တစိတ္
  • ပင္စိမ္း႐ြက္ - စားနိုင္သေလာက္


သခြားသီးသုပ္ဖို႕ လိုအပ္တာေတြကိုျပင္ပါမယ္

အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါက လက္ကိုေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အားလံုးသမေအာင္နယ္ေပးျပီး အရသာအေပါ့အငံကို လိုအပ္သလို ျပင္ေပးျပီး သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။

2 comments:

  1. အမေလးေနာ္... ၾကည့္ရင္းဖတ္ရင္းနဲ႔ သြားရည္တေတာက္ေတာက္က်တယ္။ ေတာ္ေတာ္ကုိစားေကာင္းမဲ့ပံုပဲ။ ပါးစပ္ပ်က္ေနခ်ိန္မ်ားစားလုိက္ရလုိ႔ကေတာ့လား တခါထဲ ခံတြင္းထဲကုိရွင္းသြားမွာပဲ။ ေရေႏြးၾကမ္းေလးအဖူးဖူးမႈတ္ေသာက္ၿပီးဒီအတုိင္း စားရင္လဲ ေကာင္းမွာပဲ။

    ReplyDelete
  2. ေသာၾကာေန႔တိုင္း တီတင့္အမ်ိဳးသားက သက္သတ္လြတ္စားတယ္ ..
    အေတာ္ပဲ ညက်ရင္ သခြားသီးသုပ္လုပ္ေကြ်းအံုးမယ္။

    ReplyDelete