သခြားသီးေထာင္းသုပ္ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး ေထာင္းထားပါတယ္ သခြားသီးေထာင္းသုပ္လို႕ေျပာရင္ ငါးငပိရည္က်ဳိေလးပါမွ ျပည့္စံုပါတယ္။
ငါးငပိရည္က်ဳိ မပါရင္ သခြားသီး အရသာက ေပါ့လွ်ံလွ်ံနဲ႕မို႕ စားလို႕မေကာင္းပါဘူး အိမ္မွာက မာမာတေယာက္ထဲ စားတာမို႕ သခြားသီးတျခမ္းကို ျခစ္ျပီး ေထာင္းသုပ္ေလး သုပ္ထားပါတယ္ ထမင္းနဲ႕စားတာထက္ ဒီအတိုင္းစားရတာကို ပိုျပီးႏွစ္သက္မိပါတယ္ ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- သခြားသီးျခစ္ျပီးသား ဟင္းျပင္ပန္းကန္ - တစ္လံုးစာ
- ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီအေနေတာ္ - တစ္ျခမ္း
- ေလွာ္ျပီး အခြံခြာကာေထာင္းထားေသာ ပုဇြန္ထုတ္ႀကီးႀကီး - ၂ထုတ္
- က်ဳိထားေသာ ငါးငပိရည္ ထမင္းစားဇြန္း - ၂ဇြန္း
- ၾကက္သြန္နီ( သို႕)ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ ထမင္းစားဇြန္း - တစ္ဇြန္း
- အရသာမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း - တစ္၀က္သာသာ
- ေလွာ္ျပီးေထာင္းထားေသာ င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားနိုင္သေလာက္
- သံပုရာသီး - တစ္စိတ္
- ပင္စိမ္း႐ြက္ - စားနိုင္သေလာက္
သခြားသီးသုပ္ဖို႕ လိုအပ္တာေတြကို ျပင္ပါမယ္
အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါက အားလံုးအရသာ
သမေအာင္ ငရုတ္ဆံုထဲမွာ ထည္႔ကာ ၅ခ်က္
ေလာက္ ေထာင္းေပးျပီး ဇြန္းႏွင္႔ေမႊေပးပါ
အရသာ အေပါ့အငံကို လိုအပ္သလို
ျပင္ေပးျပီး သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။
အမေလးေနာ္... ၾကည့္ရင္းဖတ္ရင္းနဲ႔ သြားရည္တေတာက္ေတာက္က်တယ္။ ေတာ္ေတာ္ကုိစားေကာင္းမဲ့ပံုပဲ။ ပါးစပ္ပ်က္ေနခ်ိန္မ်ားစားလုိက္ရလုိ႔ကေတာ့လား တခါထဲ ခံတြင္းထဲကုိရွင္းသြားမွာပဲ။ ေရေႏြးၾကမ္းေလးအဖူးဖူးမႈတ္ေသာက္ၿပီးဒီအတုိင္း စားရင္လဲ ေကာင္းမွာပဲ။
ReplyDeleteေသာၾကာေန႔တိုင္း တီတင့္အမ်ိဳးသားက သက္သတ္လြတ္စားတယ္ ..
ReplyDeleteအေတာ္ပဲ ညက်ရင္ သခြားသီးသုပ္လုပ္ေကြ်းအံုးမယ္။