Saturday, 22 November 2014

ဖရဲသီးအခြံ ခ်ဥ္ရည္ေသာက္ဆမ္းဟင္း




ဒီေန႕ေတာ့ မေန႕ကစားတဲ့ ဖရဲသီးအခြံေလးေတြကို ခ်ဥ္ငံစပ္ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းေလး ခ်က္လိုက္ပါတယ္ ဒီဟင္းေလးက ထမင္းကိုမိန္ေစသလို အရည္ေသာက္ဆမ္းေလး လုပ္ျပီးေသာက္လိုက္
ရင္လဲ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးမို႕ ခံတြင္းလိုက္ေစတဲ့ ဟင္းရည္ေလးပါ။

ဖရဲသီးခြံ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းကို မာမာ က်န္ခဲ့တဲ့ ၁၉ႏွစ္ေလာက္က ကရင္ျပည္နယ္ေကာ့ဘိန္းတိုက္နယ္ေဆး႐ံုမွာ ေနစဥ္ေရာက္ခဲ့စဥ္ အခ်ိန္က စျပီးစားဖူးခဲ့သလို မၾကာမၾကာလဲခ်က္ျဖစ္ပါတယ္ ငပိရည္နဲ႕တြဲျပီးတို႕စားတဲ့ တို႕စရာအျဖစ္လဲ ဖရဲသီးအခြံကို ႏွစ္သက္ခဲ့အတြက္ ဒီေန႕ေတာ့ ခ်ဥ္႐ည္ဟင္းခ်က္္ည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

လိုအပ္တာေလးေတြေျပာပါမယ္

  • အစိမ္းေရာင္အခြံခြာျပီး လက္ႏွစ္လံုးသာသာ အေနေတာ္လွီးထားေသာ ဖရဲသီးခြံ - ဟင္းျပင္ပန္းကန္အၾကီး တလံုးေမာက္ေမာက္
  • အခြံခြာျပီး ခပ္ပါးပါးလွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ခပ္ႀကီးႀကီး ႏွစ္လံုး
  • ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ႏွစ္မႊာ
  • ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တျခမ္း
  • မညက္တညက္ထုထားေသာ စပါးလင္ - အေနေတာ္ ႏွစ္ပင္
  • ေခါင္းျဖဳတ္ျပီး ေၾကာမွ အမဲေၾကာင္းထုတ္ထားေသာ ပုဇြန္ထုတ္ - ငါးေကာင္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္ု တဇြန္း
  • င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • သံပုရာသီး - တစိတ္
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
ဟင္းခ်က္ရန္ လိုအပ္ေသာပစၥည္း တခ်ဳိ႕

ဟင္းခ်က္ရန္ျပင္ပါမယ္

အရသာနယ္ျပီးေရအနည္းငယ္ထဲ့ကာ တည္ေပးပါ

ခ်ဥ္ငံစပ္ ဖရဲသီးခြံေသာက္ဆမ္း ခ်ဥ္ရည္ဟင္းရပါျပီ

ခ်က္ဖို႕ျပင္ပါမယ္
  • ဖရဲသီးအခြံ ဆီ ဆား ၾကက္သားမွဳန္႕ င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ ခရမ္းသီးတို႕ကို အိုးထဲသို႕ထဲ့ကာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေက်ေအာင္နယ္ေပးပါ
  • ပုဇြန္ စပါးလင္ႏွင့္ ေရ အနည္းငယ္ထဲ့ျပီး လံုးခ်က္ခ်က္ေပးပါ
  • ေရဆူလာျပီဆိုတာနဲ႕ ခပ္ဖြဖြေမႊေပးျပီး ေရ ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တလံုးစာ ထဲ့ျပီး ေရဆူေအာင္ဆက္တည္ေပးပါ
  • အၾကာႀကီးေရဆူစရာမလိုပါ ေရဆူခ်ိန္ၾကာပါက ဖရဲသီးမ်ား ေက်ကုန္တတ္ပါတယ္
  • ေရဆူလာတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ သံပုရာရည္ညွစ္ျပီး ဟင္းအိုးကို မီးပိတ္ေပးပါ
  • အရသာေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ ခ်ဥ္ငံစပ္ ဖရဲသီးေသာက္ဆမ္း ခ်ဥ္ရည္ဟင္းေလး ရပါျပီ။

6 comments:

  1. ဖရဲသီးအခံြနဲ႔တခါမွခ်က္မစားဖူးေသးဘူး။ဒီလိုမ်ိဳးကိုပဲ ရခုိင္မွာ ေက်ာက္ဖရံုသီး၊သခြားသီး၊ေတြနဲ႔ခ်က္စားတယ္။ပုစြန္ေကာင္းေကာင္းနဲ႔ေပါ့။ျပီးရင္ငရုတ္ၾကိတ္တစ္ခြက္နဲ႔ဆို ထမင္းျမိန္မွျမိန္ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thu ေျပာမွ င႐ုတ္ႀကိတ္ကို သတိရသြားတယ္ ေက်းဇူးပါ Thu ေရ
      ဒီေန႕ အတြက္ျပည့္စံုတဲ့ဟင္းတမယ္ရသြားျပီေနာ္။

      Delete
  2. ထူးထူးဆန္းဆန္းေလးပဲ..မာမာေရ....ခ်က္စားၾကည့္မယ္။

    ReplyDelete
    Replies
    1. တီတင့္ေရ ခ်က္စားၾကည့္ေနာ္ မာမာေတာ့အရမ္းႀကိဳက္တယ္

      Delete
  3. အထူူးအဆန္းေလးေနာ္ မမမာ..
    တခါမွ ခ်က္မစားဖုူးေသးဘူး ခ်က္စားဦးမယ္...
    မိုးစက္ဝိုင္

    ReplyDelete
    Replies
    1. စားလို႕ေကာင္းတယ္ ဗူးသီးလိုဘဲ ခ်က္စားၾကည့္ေနာ္

      Delete