Sunday, 16 November 2014

ငါးဖယ္သုပ္ ခ်ဥ္ငံစပ္



မေန႕က ေၾကာ္ထားတဲ့ ငါးဖယ္ငါးဆုတ္ေၾကာ္ေလးကို ဒီေန႕ေတာ့ ထမင္းပူပူေလးနဲ႕စားရေအာင္ ႐ွဴး႐ွဲအသုပ္ေလး သုပ္စားၾကပါတယ္ ေရေႏြးၾကမ္းပူပူေလး မွဳတ္ျပီးေသာက္လိုက္ အသုပ္ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးစားလိုက္ ထမင္းပူပူေလးေလြးလိုက္နဲ႕ အကုန္အက် သက္သက္သာသာနဲ႕ ထမင္းတနပ္ကို စိတ္ေက်နပ္စြာနဲ႕ ျပီးေစခဲ့ပါတယ္။

ငါးဖယ္ငါးဆုတ္အတု ေၾကာ္နည္းေလးကေတာ့ မေန႕ကေျပာခဲ့ျပီးျပီမို႕ ဒီေန႕ေတာ့ စားျမိန္ဖြယ္ရာ အသုပ္ သုပ္နည္းေလးကို ေျပာပါမယ္။

ပါ၀င္တာေလးေတြကေတာ့

  • ေၾကာ္ျပီး ခပ္ထူထူ ညွပ္ထားေသာ ငါးဖယ္ငါးဆုတ္ - ၅ခု
  • ပါးပါးလွီးျပီး ေရေဆးထားေသာ ေဂၚဖီ - ဟင္းျပင္ပန္းကန္အေသး တစ္လံုးစာ
  • ပါးပါးလွီးျပီး ေရေဆးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္ တစ္လံုးစာ
  • ပါးပါးလွီးျပီး ေရေဆးထားေသာ မံုလာဥနီ - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္ တစ္လံုးစာ
  • ပဲအက်က္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  • ပါးပါးလွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အေနေတာ္
  • ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
  • သံပုရာသီး - တစိတ္
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  • နံနံပင္ - ႏွစ္သက္သေလာက္ထဲ့ပါ (မ႐ွိလို႕ မထဲ့ထား )
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္


ငါးဖယ္ငါးဆုတ္ သုပ္စားဖို႕ အဆင္သင့္ျပင္ထားေပးပါ


တပြဲစာ လိုအပ္တာမ်ားထဲ့ျပီး နယ္ေပးပါ


အားလံုးေရာနယ္ျပီး ခ်ဥ္ငံစပ္ ငါးဖယ္ငါးဆုတ္ အသုပ္စံုေလးကို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

2 comments:

  1. ငါးဖယ္သုပ္ ခ်ဥ္ငံစပ္ကို ေလ့လာမွတ္သားသြားၿပီ မာမာေရ...
    ထူးထူးျခားျခား မုန္လာဥနီထည့္တာ သိသြားတယ္။

    ReplyDelete
  2. ခုတေလာခ်က္တာေတြအကုန္ အသူၾကိဳက္တာေတြခ်ည္းပဲ..
    Yummy Yummy

    ReplyDelete