Thursday, 13 November 2014

ၾကက္ရင္ပံုသားကင္ ေမႊးေမႊးေလး



သံလြင္ဆီေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ကင္ထားတဲ့ ၾကက္ရင္ပံုသားကင္ေလးပါ ဟင္းခ်က္စရာေတြ စဥ္းစားရတဲ့ တေန႕တာအတြက္ ဒီေန႕ေတာ့ ညထဲက အရသာနယ္ျပီးႏွပ္ထားတဲ့ ၾကက္ရင္ပံုသားေလးကို Grill Panေလးနဲ႕ ကင္လိုက္ပါတယ္။

မကင္ခင္ အသားကို Garlic Powder, Ginger Ground ဆား နႏြင္းမွဳန္႕ အရသာမွဳန္႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕တို႕နဲ႕အရသာ၀င္ေအာင္ ဆုတ္ဆုတ္နယ္ေပးျပီး ေရခဲေသတၱာ ေအာက္ထပ္ထဲမွာ တညအိပ္ထားျပီးမွ ကင္ထားတာေလးပါ။

ေရခဲေသတၱာမ႐ွိလို႕ အဆင္မေျပရင္လဲ နာရီ၀က္ေလာက္ႏွပ္ျပီးကင္ရင္ရသလို Garlic Powder ,Ginger Ground တို႕ အဆင္သင့္မ႐ွိရင္လဲ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ ခ်င္းနဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴတို႕ကိုေထာင္းျပီး အရသာ နယ္လို႕ရပါတယ္။

ၾကက္သားကင္ဖို႕လိုအပ္တာေလးေတြ ျပင္ပါမယ္

  • ေရစင္ေအာင္ေဆးထားေသာ ၾကက္ရင္ပံုသား - 200g
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  • Garlic Powder - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • Ginger Ground - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • သံလြင္ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
ကင္ဖို႕ျပင္ပါမယ္
  • ၾကက္ရင္ပံုသားကို ဆား နႏြင္း အရသာမွဳန္႕Garlic Powder,Ginger Groundတို႕နဲ႕နယ္ျပီး ႏွပ္ထားေပးပါ
  • Grill Pan ကို အပူေပးျပီး သံလြင္ဆီ ထမင္းစားဇြန္း၂ဇြန္းေလာက္ထဲ့ေပးပါ
  • အရသာနယ္ထားေသာၾကက္သားကို သံလြင္ဆီႏွင့္ႏွံ႕ေအာင္သုတ္ထားေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကိုအေနေတာ္သို႕ ေလ်ွာ့ေပးျပီး ၾကက္သားကိုကင္ေပးပါ
  • ကင္ေနစဥ္ အသားမကြ်မ္းရေအာင္ ခနခနလွန္ေပးျပီး ဆီသုတ္သုတ္ေပးပါ
  • တစ္တံုးလံုး နီရဲလာပါက ၾကက္သားကို အိုးထဲမွဆယ္ယူလိုက္ပါ
  • အိုးထဲမွာ က်န္ေနေသာဆီႏွင့္ ႏွစ္သက္ရာ အသီးအ႐ြက္တို႕ကို ကင္ကာ ၾကက္ကင္ႏွင့္ တြဲဖက္စားသံုးနိူင္ပါတယ္။

1 comment:

  1. ၾကက္ရင္ဘံုသားကင္ေလး ၾကည့္တာနဲ႔တင္ ေမႊးၿပီးစားခ်င္စရာ မာမာေရ။
    တစ္ခါတစ္ရံ ဆီခ်က္သတ္ဟင္းကို မစားခ်င္တဲ့အခါမ်ိဳး တီတင့္လဲမာမာ့လိုလုပ္စားတယ္..

    ReplyDelete