Thursday, 13 November 2014

အာလူးအပျော့ကြော်



ဒီေန႕ေတာ့ သမီးအတြက္ အာလူးျပဳပ္ေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္ပါတယ္ အသားမပါတဲ့ဟင္း တေန႕တမ်ဳိး မ႐ိုးရေအာင္ ဟင္းေလးတမယ္ေတာ့ ရေအာင္စီမံေပးရတဲ့ အေမ့ေမတၱာ အာလူးျပဳပ္ေၾကာ္ေလးပါ။

အာလူးေၾကာ္လို႕ပိုတဲ့ ဆီေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ ထမင္းပူပူကို ဆားေလးျဖဴးျပီး နယ္ေပးလိုက္ရင္ ကေလးလူႀကီး ႏွစ္သက္လိမ့္မယ္လို႕ ထင္ပါတယ္။

လိုအပ္တာေလးေတြ ေျပာပါမယ္

  • အေနေတာ္ ႏူးေအာင္ျပဳပ္ထားေသာအာလူး - 500g
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္လံုး တလံုး
ေၾကာ္နည္းေလး ေျပာပါမယ္
  • အေနေတာ္ႏူးေအာင္ျပဳပ္ထားေသာ အာလူးကိုအခြံခြာျပီး ၈စိတ္ စိတ္ေပးပါ
  • အာလူးကို မိုက္ခ႐ိုေ၀့နဲ႕ျပဳပ္ပါက ၇မိနစ္ေလာက္ ျပဳပ္ေပးပါ
  • ဇလံုက်ယ္က်ယ္တလံုးထဲ အာလူးမ်ားထည့္ျပီး ဆား အရသာမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးပါ
  • ဆီကိုမီးအပူေပးပါ ဆီပူလာပါက မီးကိုနဲနဲေလာက္ေလ်ွာ့ျပီးမွ အာလူးအရသာနယ္ကို ထဲ့ေပးပါ
  • တဖက္က်က္ပါက ေနာက္တဖက္လွန္ေပးျပီး အားလံုးေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • ပိုေနေသာဆီနဲ႕ထမင္းဆီဆမ္းနယ္ျပီး အာလူးေၾကာ္ေလးနဲ႕ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ရန္ အဆင္သင့္ရပါျပီ။

2 comments:

  1. တီတင့္မၾကာခဏလုပ္စားတဲ့ အာလူးျပဳပ္ေၾကာ္ေလးပဲ
    အာလူးဆိုရင္ ဘယ္လိုလာလာ ႀကိဳက္မွႀကိဳက္ မာမာေရ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. တီတင့္နဲ႕မာမာနဲ႕တူတယ္ေနာ္
      မာမာလဲအာလူးဆို ဘယ္လိုလုပ္လုပ္ႀကိဳက္တယ္ တီတင့္ေရ :-D

      Delete