ဒီေန႕ေတာ့ သမီးအတြက္ အာလူးျပဳပ္ေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္ပါတယ္ အသားမပါတဲ့ဟင္း တေန႕တမ်ဳိး မ႐ိုးရေအာင္ ဟင္းေလးတမယ္ေတာ့ ရေအာင္စီမံေပးရတဲ့ အေမ့ေမတၱာ အာလူးျပဳပ္ေၾကာ္ေလးပါ။
အာလူးေၾကာ္လို႕ပိုတဲ့ ဆီေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ ထမင္းပူပူကို ဆားေလးျဖဴးျပီး နယ္ေပးလိုက္ရင္ ကေလးလူႀကီး ႏွစ္သက္လိမ့္မယ္လို႕ ထင္ပါတယ္။
လိုအပ္တာေလးေတြ ေျပာပါမယ္
- အေနေတာ္ ႏူးေအာင္ျပဳပ္ထားေသာအာလူး - 500g
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
- ဆီ - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္လံုး တလံုး
ေၾကာ္နည္းေလး ေျပာပါမယ္
- အေနေတာ္ႏူးေအာင္ျပဳပ္ထားေသာ အာလူးကိုအခြံခြာျပီး ၈စိတ္ စိတ္ေပးပါ
- အာလူးကို မိုက္ခ႐ိုေ၀့နဲ႕ျပဳပ္ပါက ၇မိနစ္ေလာက္ ျပဳပ္ေပးပါ
- ဇလံုက်ယ္က်ယ္တလံုးထဲ အာလူးမ်ားထည့္ျပီး ဆား အရသာမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးပါ
- ဆီကိုမီးအပူေပးပါ ဆီပူလာပါက မီးကိုနဲနဲေလာက္ေလ်ွာ့ျပီးမွ အာလူးအရသာနယ္ကို ထဲ့ေပးပါ
- တဖက္က်က္ပါက ေနာက္တဖက္လွန္ေပးျပီး အားလံုးေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
- ပိုေနေသာဆီနဲ႕ထမင္းဆီဆမ္းနယ္ျပီး အာလူးေၾကာ္ေလးနဲ႕ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ရန္ အဆင္သင့္ရပါျပီ။
တီတင့္မၾကာခဏလုပ္စားတဲ့ အာလူးျပဳပ္ေၾကာ္ေလးပဲ
ReplyDeleteအာလူးဆိုရင္ ဘယ္လိုလာလာ ႀကိဳက္မွႀကိဳက္ မာမာေရ...
တီတင့္နဲ႕မာမာနဲ႕တူတယ္ေနာ္
Deleteမာမာလဲအာလူးဆို ဘယ္လိုလုပ္လုပ္ႀကိဳက္တယ္ တီတင့္ေရ :-D