Wednesday, 12 November 2014

ဖက်ထုတ်ကြော်





အေအးခံထားေသာ အသီးအ႐ြက္ေၾကာ္

Wonton ႐ြက္ေပၚ အစာတင္ျပီးထုတ္ေပးပါ

ဖက္ထုတ္ အထုတ္ေလးမ်ား


ဆီမွာေၾကာ္ျပီး ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာရင္ 
ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ ဆီစစ္သြားပါက စားနိုင္ပါျပီ

ဒီေန႕အတြက္ ဖက္ထုတ္ေၾကာ္ေလးပါ အသားမပါဘဲ အသီးအ႐ြက္ေတြနဲ႕ဘဲ သတ္သတ္လြတ္ေၾကာ္ထားမို႕ သားသားလြတ္ စားသံုးသူေတြအတြက္ ႐ွယ္ေၾကာ္ေလးပါ။

ပူပူေႏြးေႏြး ႂကြတ္ႂကြတ္႐ြ႐ြေလး စားခ်င္သူေတြအတြက္ ဖက္ထုတ္လုပ္နည္းေလး မာမာမွ်ေ၀ေပးပါမယ္
အားလပ္တဲ့အခ်ိန္ေလးမွာ ေၾကာ္စားၾကည့္နိုင္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. အေနေတာ္ လွီးထားေသာ တ႐ုတ္မုန္႕ညွင္း - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တစ္လံုးေမာက္ေမာက္
  2. လက္တစ္ဆစ္ခန္႕အေန လွီးထားေသာၾကက္သြန္မိတ္ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တစ္လံုးေမာက္ေမာက္
  3. တစ္လက္မေလာက္ အ႐ွည္ေျမွာင္းေလးေတြ လွီးထားေသာ မံုလာဥနီ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တစ္လံုးေမာက္ေမာက္
  4. ခပ္ထူထူ လွီးထားေသာမွဳိ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တစ္လံုးစာ
  5. ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားေသာ ေဂၚဖီ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တစ္လံုးေမာက္ေမာက္
  6. ခပ္ထူထူ လွီးထားေသာ တ႐ုတ္နံနံ - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္ တစ္လံုးေမာက္ေမာက္
  7. ခပ္နုတ္နုတ္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တစ္လံုးစာ
  8. ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၄မႊာ
  9. င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  10. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  11. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  12. ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
  13. ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္ တစ္၀က္
  14. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  • ဆီ ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္းကိုအပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴကို ညိဳသြားတဲ့ထိေၾကာ္လိုက္ပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီကို မိနစ္၀က္ေလာက္ထဲ့ေၾကာ္ပါ
  • မွဳိကိုထဲ့ျပီး မိနစ္၀က္ေလာက္ေၾကာ္ေပးပါ
  • မံုလာဥနီ တ႐ုတ္မုန္႕ညွင္းေဂၚဖီ ဆား အရသာမွဳန္႕ ပဲငံျပာရည္ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕တို႕ကိုထဲ့ျပီး မိနစ္၀က္ေလာက္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ေနာက္ဆံုမွႏွမ္းဆီ တ႐ုတ္နံနံ ၾကက္သြန္မိတ္တို႕ကိုထဲ့ျပီး မိနစ္၀က္ေလာက္ေၾကာ္ျပီး မီးပိတ္ေပးပါ
  • အသီးအ႐ြက္ေၾကာ္စဥ္ ထြက္လာေသာအရည္မ်ားကို အိုးကိုေစာင္းျပီးစစ္ကာ အေအးခံေပးပါ
  • Wonton ႐ြက္ကို ခင္းျပီး အသီးအ႐ြက္ေၾကာ္ကို လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတဇြန္းေမာက္ေမာက္ထဲ့ပံုေပးပါ
  • ေထာင့္ခြ်န္းေခါက္ျပီး အနားႏွစ္ဖက္ကို ေရစြတ္ျပီးကပ္ကာ ေဘးအနားသားမ်ားကိ တြန္႕ျပီးေခါက္ေပးပါ
  • အားလံုးျပီးတာနဲ႕နာရီ၀က္ေလာက္ ေလသလပ္ခံျပီး ထားေပးပါ
  • ဆီ လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး ၂လံုးေလာက္ကို အပူေပးပါ
  • ဆီပူတာနဲ႕မီးကိုအေနေတာ္ေလ်ာ့ျပီးမွ ဖက္ထုတ္ေလးမ်ားကို ေၾကာ္ေပးပါ
  • တဖက္က်က္ပါက တဖက္ကိုလွန္ေပးျပီးႏွစ္ဖက္လံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္ျပီးပါက ႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္တို႕နဲ႕တြဲဖက္ျပီး စားသံုးနိုင္ပါျပီ။

1 comment:

  1. တီတင့္အသက္ငယ္စဥ္က ဖက္ထုပ္ေၾကာ္ကို သိတ္ႀကိဳက္ခဲ့ၿပီး
    အသက္အရြယ္ရလာေတာ့ ဖက္ထုပ္ျပဳပ္တာကို ပိုႏွစ္သက္လာတယ္။
    မၾကာခဏ ညီမေလး အေဒၚေတြနဲ႔ City mart season မွာသြားစားျဖစ္တယ္ မာမာေရ။
    ဖက္ထုပ္ျပင္ဆင္နည္းအတြက္ ေက်းဇူးပါ။

    ReplyDelete