ဒီေန႕ေတာ့ ၾကက္ဥ အာလူးကတ္တလိတ္ လုပ္နည္းေလးကိုေျပာပါမယ္ စားရတာပိုျပီး အရသာ႐ွိသလို ေၾကာ္ရတာလဲ ပိုျပီးေကာင္းပါတယ္ ၾကက္ဥကို တစ္ခါထဲ ေရာနယ္လိုက္တဲ့အတြက္ ေၾကာ္တဲ့အခါမွာ အာလူးေတြ ဖြာထြက္သြားတာမ်ဳိး မျဖစ္ေတာ့ပါဘူး သူ႕ဘာသာသူ ေစးပိုင္ပိုင္ေလးျဖစ္ေနပါတယ္ ေၾကာ္ျပီးရင္လဲ အျပင္ခြံက ပိုျပီးေမႊးပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- အားလူး - 700 g
- တန္ပူရာအေၾကာ္မွဳန္႕ - 100 g
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - လိုသေလာက္
- ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
- ဆီ - အနည္းငယ္ (လက္ကိုသုတ္ရန္)
ျပင္ဆင္ပံု
- ေျမနီအာလူး အာလူးအေစးသီးကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အခြံမခြာဘဲ ႏူးေနေအာင္ ျပဳပ္ေပးပါ
- မိုက္ခေ၀့ မီးဖိုႏွင့္ျပဳပ္ပါက ေရ အနည္းငယ္ထည့္ျပီး ၁၂မိနစ္နစ္ခန္႕ ျပဳပ္ေပးပါ
- အာလူးႏူးပါက အေအးခံျပီး အခြံခြာေပးပါ
- အခြံခြာျပီးသား အာလူးကို စတီးဇလံု တစ္လံုးထဲထည့္ျပီး ဆား အရသာမွဳန္႕ တန္ပူရာမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး အာလူးေက်ေအာင္ေခ်ကာ နယ္ေပးပါ
- အာလူးေက်သြားပါက င႐ုတ္က်ီေပြ႕ႏွင့္ င႐ုတ္ဆံု မ႐ွိက ဇလံုထဲမွာဘဲ ေစးပိုင္လာတဲ့ထိ ေထာင္းေပးပါ
- အာလူးမ်ား ေစးပိုင္လာပါက ၾကက္ဥအကာကို ထည္႔ေပးကာသမသြားေအာင္ ထည္႔နယ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းစာယူျပီး လက္ႏွင့္ဆုတ္လံုးေပးပါ
- အားလံုးဆုတ္လံုးေပးျပီးပါက လက္ဝါးႏွစ္ဖက္ကို ဆီသုတ္ေပးကာ အာလူးလံုး တစ္လံုးခ်င္းယူကာ လက္၀ါးႏွစ္ဖက္ၾကားထည့္ျပီး ခပ္ရွည္ရွည္ေလးေတြ ရသြားေအာင္ သြားေအာင္ လံုးေပးပါ
- အာလူးလံုးေလးမ်ား အဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ဆီကို ဒယ္အိုးထဲထည့္ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာပါက အာလူးလံုးေလးမ်ား မထည့္ခင္ မီးကို အလယ္ေလာက္ထိ ေလ်ာ့ေပးပါ
- မီးေလ်ာ့ျပီးမွ အာလူးလံုးမ်ားကို တစ္လံုးျခင္းထည့္ျပီ ေၾကာ္ေပးပါ
- တစ္ဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက ေနာက္တစ္ဖက္ကို လွန္ေပးပါ
- အာလူးကတ္တလိတ္ေၾကာ္ တစ္လံုးလံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ေပးပါ
- ဆီစစ္သြားပါက နံနံပင္နံ႕ေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ သတ္သတ္လြတ္အာလူး ကတ္တလိတ္ေလးကို စားသံုးနိုင္ပါျပီ။
အားလူးကတ္တလိတ္ေၾကာ္ ႀကိဳက္တယ္။ ခဏခဏလဲေၾကာ္စားျဖစ္တယ္။ ေနာက္တခါ ဒီနည္းေလးနဲ႔လုပ္စားၾကည့္အံုးမယ္။
ReplyDeleteတီတင့္လဲ အာလူးဆိုလို႔ကေတာ့ ဘယ္လိုလာလာ ႀကိဳက္မွႀကိဳက္...
ReplyDeleteအိမ္မွာလဲ မၾကာခဏ အာလူးကက္တလိပ္ လုပ္စားျဖစ္တယ္...
အခုတစ္ေခါက္လုပ္ရင္ ၾကက္ဥထည့္လုပ္ၾကည့္မယ္ မာမာေရ။