Thursday, 6 November 2014

ၾကက္ဥ အာလူးကတ္တလိတ္ စိမ့္စိမ့္ေလး


ဒီေန႕ေတာ့ ၾကက္ဥ အာလူးကတ္တလိတ္ လုပ္နည္းေလးကိုေျပာပါမယ္ စားရတာပိုျပီးအရသာ႐ွိသလို ေၾကာ္ရတာလဲ ပိုျပီးေကာင္းပါတယ္ ၾကက္ဥကို တခါထဲေရာနယ္လိုက္တဲ့အတြက္ ေၾကာ္တဲ့အခါမွာ အာလူးေတြ ဖြာထြက္သြားတာမ်ဳိး မျဖစ္ေတာ့ပါဘူး သူ႕ဘာသာသူ ေစးပိုင္ပိုင္ေလးျဖစ္ေနပါတယ္ ေၾကာ္ျပီးရင္လဲ အျပင္ခြံက ပိုျပီးေမႊးပါတယ္။

သတ္သတ္လြတ္စားလို႕ရပါတယ္ ဒီနိုင္ငံေတြမွာေတာ့ ေမြးျမဴေရး ၾကက္ဥပါတဲ့ သတ္သတ္လြတ္ စားဖြယ္ရာေတြလဲ ႐ွိၾကပါတယ္။

လိုအပ္တာေလးေတြ မာမာေျပာပါမယ္

  • နဳးေနေအာင္ျပဳပ္ျပီး အခြံခြာကာ ညက္ေနေအာင္ေခ်ထားေသာ အာလူး - 400 g
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • မဆလာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  • ေျပာင္းဖူးမွဳန္႕-  ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္ တစ္လံုးခြဲ
ေၾကာ္ဖို႕ျပင္ပါမယ္
  • ေခ်ထားေသာအာလူး ဆား အရသာမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕ ေျပာင္းဖူးမွဳန္႕ မဆလာ ၾကက္ဥတို႕ကို ေရာျပီးေစးပိုင္လာေအာင္ ဆုတ္ဆုတ္ျပီနယ္ေပးပါ
  • အာလူးမ်ား ေစးကပ္လာပါက အေနေတာ္ အလံုးေလးမ်ားလံုးေပးပါ
  • ဆီကိုအပူေပးပါ ဆီပူလာပါက မီးကို အေနေတာ္ေလ်ာ့ျပီးမွ အာလူးလံုးေလးမ်ားကို ထည့္ေပးပါ
  • မီးမမ်ားေစရန္ သတိျပဳပါ မီးမ်ားပါက အျပင္သာက်က္ျပီး အတြင္းသားမ်ား မက်က္ဘဲ ျဖစ္တတ္ပါတယ္
  • အာလူးလံုးေလးမ်ား အက်က္ညီေစရန္ ဇြန္းျဖင့္ အသာအရာ လွန္လွန္ေပးပါ
  • အာလူးလံုးေလးမ်ား ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာျပီဆိုရင္ေတာ့ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္သြားရင္ေတာ့ ၾကက္ဥအာလူး ကတ္တလိတ္ ေမႊးေမႊးေလးကို စားသံုးနိုင္ပါျပီ။

2 comments:

  1. အားလူးကတ္တလိတ္ေၾကာ္ ႀကိဳက္တယ္။ ခဏခဏလဲေၾကာ္စားျဖစ္တယ္။ ေနာက္တခါ ဒီနည္းေလးနဲ႔လုပ္စားၾကည့္အံုးမယ္။

    ReplyDelete
  2. တီတင့္လဲ အာလူးဆိုလို႔ကေတာ့ ဘယ္လိုလာလာ ႀကိဳက္မွႀကိဳက္...
    အိမ္မွာလဲ မၾကာခဏ အာလူးကက္တလိပ္ လုပ္စားျဖစ္တယ္...
    အခုတစ္ေခါက္လုပ္ရင္ ၾကက္ဥထည့္လုပ္ၾကည့္မယ္ မာမာေရ။

    ReplyDelete