ဒီေန႕လုပ္စားျဖစ္တဲ့ သတ္သတ္လြတ္ ေကာ္ျပန္႕စိမ္းေလးေပါ့ ေကာ္ျပန္႕စိမ္းဆိုရင္ ဘာပါရမယ္ ညာပါရမယ္ ဘာပါမွျပည့္စံုမယ္ ညာပါမွ ျပည့္စံုမယ္ဆိုတဲ့ သတ္မွတ္ခ်က္ေတြ မ႐ွိပါဘူး။
စားတဲ့အခါ ခံတြင္းေတြ႕ဖို႕သာ အဓိကမို႕ ဒီေန႕အိမ္မွာ႐ွိတဲ့ အသီးအ႐ြက္ေလးနဲ႕ သမီးအတြက္ ေကာ္ျပန္႕စိမ္းေလး လုပ္ေပးျဖစ္ပါတယ္။
ေကာ္ျပန္႕စိမ္းေလး မၾကာမၾကာ လုပ္စားျဖစ္သလို အိမ္မွာ႐ွိတဲ့ အသီးအ႐ြက္ေတြနဲ႕အဆင္ေျပေအာင္ လုပ္ႏိူင္တာမို႕ အရသာ႐ွိ႐ွိနဲ႕ စားသံုးႏိူင္ေအာင္ မာမာျပင္ဆင္တဲ့ နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- အေနေတာ္အ႐ြယ္ လွီးထားေသာ ေဂၚဖီ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တစ္လံုးေမာက္ေမာက္
- အေနေတာ္အ႐ြယ္ လွီးထားေသာ တ႐ုတ္မုန္႕ညွင္း - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တလံုးေမာက္ေမာက္
- လက္တစ္ဆစ္ခန္႕အေနလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္မိတ္ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တစ္လံုးေမာက္ေမာက္
- တစ္လက္မသာသာအ႐ွည္ အေခ်ာင္းေလးမ်ားရေအာင္ လွီးထားေသာ မံုလာဥနီ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တစ္လံုးေမာက္ေမာက္
- လက္တစ္ဆစ္ခန္႕အ႐ြယ္လွီးထားေသာ တ႐ုတ္နံနံ - လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းပန္းကန္ တစ္လံုးေမာက္မာက္ေ
- ေသးေသးနုတ္နုတ္လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တစ္လံုးစာ
- ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္မ႐ွိတစ္႐ွိ
- ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္အျပစ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- Rice paper - ၁၂႐ြက္
ျပင္ဆင္ပံု
- လွီးထားေသာ အသီးအ႐ြက္ အားလံုးကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ဆီကိုအပူေပးျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴကို နီညိဳေရာင္ သန္းလာတဲ့ထိ ေၾကာ္လိုက္ပါ
- ျပီးတာနဲ႕ၾကက္သြန္နီကို မိနစ္၀က္ေလာက္ ထဲ့ေမႊပါ
- မံုလာဥနီ ေဂၚဖီ တ႐ုတ္မုန္႕ညွင္းတို႕ကို မိနစ္၀က္ေလာက္ ထဲ့ေမႊပါ
- ဆား အရသာမွဳန္႕ထဲ့ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သြန္မိတ္ တ႐ုတ္နံနံ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ႏွမ္းဆီတို႕ကို ထဲ့ေမႊပါ
- တမိနစ္ေလာက္ေမႊျပီးတာနဲ႕ မီးပိတ္ျပီး ေၾကာ္ထားေသာအိုးကို တျခမ္းေစာင္းကာ အေအးခံျပီး အရည္စစ္ေပးထားပါ။
- အသီးအ႐ြက္မ်ားေအးတာနဲ႕ ဆန္ျပား႐ြက္ကို ေရေႏြးေႏြးေလးနဲ႕ ပန္းကန္ျပားတခ်ပ္ထဲ ထဲ့ျပီး မိနစ္၀က္ေလာက္ဘဲ ေပ်ာ့လာတဲ့ထိစိမ္လိုက္ပါ
- စိမ္ျပီးတာနဲ႕ ပန္းကန္ျပားအေျခာက္တခ်ပ္ေပၚျဖန္႕တင္ျပီး ခင္းေပးပါ
- ေၾကာ္ထားေသာအစာကို ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္းေလာက္ကို ေအာက္ဖက္နားမွာ ပံုျပီးထဲ့ေပးပါ
- ပံုထားေသာ ေအာက္ဖက္မွ အစာကိုအုပ္ျပီး စလိပ္ေပးပါ
- ေဘးႏွစ္ဖက္ကို အစာအေပၚကို တစ္စဆီ ေခါက္ေပးပါ
- ေနာက္ထပ္ေအာက္ဖက္မွ အလိပ္ပံုစံရတဲ့အထိ ဆက္တိုက္လိပ္ေပးသြားျပီးရင္ ရပါျပီ
- ေကာ္ျပန္႕စိမ္းအျပင္သား ထူထူေလးရေအာင္ လိပ္ျပီးသား အလိပ္မ်ားကို ေနာက္ထပ္ဆန္ျပားဖတ္ တ႐ြက္ဆီကို ေရစိမ္ျပီး ထပ္လိပ္ေပးပါက လွီးတဲ့အခါလွီးလို႕ေကာင္းသလို စားလို႕လဲ ပိုျပီးေကာင္းပါတယ္။
အခ်ဥ္ရည္အတြက္ျပင္ပါမယ္
- Tomato sauce ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- Chili sauce ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- သၾကား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ေရေႏြး ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း တို႕ကိုေရာေမႊေပးပါ
ေကာ္ျပန္႔စိမ္း ႀကိဳက္တယ္ မေန႔ကေတာင္ စားျဖစ္ေသးတယ္ မာမာေရ...
ReplyDeleteနည္းေလးအတြက္ ေက်းဇူးေနာ္ ..
မလုပ္တတ္ေသးလုိ႔ တခါမွလုပ္မစားျဖစ္ေသးဘူးေသခ်ာေလ႔လာျပီးလုပ္စားရမယ္
ReplyDeleteေက်းဇူးပါရွင္။
အသီးအ႐ြက္လွီးခ်ိန္ေလးဘဲ နဲနဲၾကာတာေလ စံပယ္ခ်ဳိေရ
Deleteအားတဲ့အခါ လုပ္စားၾကညိ့ေနာ္ :-D
ဟုတ္ကဲ့ပါ တီတင့္ေရ
ReplyDeleteမီးမီးက သတ္သတ္လြတ္စားေတာ့ ႀကံဖန္ျပီး လုပ္ေပးေနရတာမို႕ စိတ္ကူးရရာေလးေပါ့ေနာ္ :-D
ေကာ္ျပန္႔စိမ္း လုပ္နည္းသိခ်င္ေနတာနဲ႔ အေတာ္ပဲ မမမာေရ..ေက်းဇူးပါေနာ္
ReplyDeleteႏွမ္းကပ္မုန္႔လက္ေကာက္လဲ ႀကိဳက္တယ္ အမေရ...း)
မိုးစက္ဝိုင္
လုပ္စားၾကည့္ေနာ္ မိုးစက္၀ိုင္ေရ
Delete