Friday, 3 October 2014

ခ်င္းခ်ဥ္ေလး လုပ္ၾကရေအာင္



တစ္ခါတစ္ရံေတာ့ ခ်င္းသုပ္ေလးဘာေလး အရမ္းစားခ်င္ပါတယ္ အဲဒီလိုအခ်ိန္ေတြမွာ ခ်င္းခ်ဥ္ကလဲ အလြယ္တစ္ကူမရႏိုင္တဲ့ေနရာ ေဒသမွာေရာက္ေနရင္ ကိုယ့္ဘာသာကို ခ်င္းခ်ဥ္ကို တတည္ရေတာ့တာပါဘဲ။

မာမာကေတာ့ မာမာ့အေမ အခ်ဥ္တည္တဲ့နည္းေလးနဲ႕ တည္ပါတယ္ အရမ္းအရမ္းကိုလြယ္ပါတယ္ အခ်ဥ္တည္တဲ့ အခ်ိန္မွာ တစ္ခ်က္ေလးဘဲ သတိထားရမွာက ဖန္ပုလင္းနဲ႕တည္တာအေကာင္းဆံုးပါ ေႂကြပန္းကန္နဲ႕တည္တဲ့အခါမွာ ေႂကြအေကာင္းစား အရည္အေသြး ျပည့္မွီတဲ့ေႂကြဆိုရင္ ျပသနာမ႐ွိေပမဲ့ အရည္အေသြးမျပည့္မွီတဲ့ ေႂကြဆိုရင္ တည္မိတဲ့အခ်ဥ္ေၾကာင့္ အဆိပ္အေတာက္ကို ျဖစ္ေစပါတယ္။

ခ်င္းခ်ဥ္အတြက္လိုအပ္ေလးေတြက

  • အခြံခြာျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးထားေသာ ခ်င္း 100g
  • သံုပုရာသီး အေနေတာ္ တစ္လံုး
  • ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံု တစ္ပံု
ျပင္ဆင္ပါမယ္
  • ခ်င္းကို ခပ္ေသးေသး အေျမွာင္းေလးေတြ ရေအာင္လွီးေပးပါ
  • သံုရာသီးကို ထက္ျခမ္းျခမ္းျပီး ခ်င္းထဲသို႕အရည္ညွစ္ေပးပါ
  • ထိုအထဲသို႕ ဆားေရာထဲ့ျပီး သမေအာင္ေမႊေပးပါ
  • အားလံုးသမသြားပါက ဖန္ပုလင္းထဲထဲ့ျပီး တစ္ညအိပ္ထားေပးပါ
  • ေနာက္တစ္ေန႕မွာ ခ်င္းအေရာင္ေျပာင္းလာပါ ခ်င္းခ်ဥ္ေမႊးေမႊးေလးရပါျပီ
  • ခ်င္းသုပ္ လက္ဖက္သုပ္တို႕ သုပ္စားႏိုင္ပါျပီ




No comments:

Post a Comment