Monday, 22 September 2014

ပုဇြန္ေၾကာ္ ႂကြတ္ႂကြတ္ေလး



မာမာေၾကာ္ျဖစ္တဲ့ အေၾကာ္ေလး တစ္ခုေပါ့ ပုဇြန္ေခါင္းခ်ဳိးေလးေတြကို ေခါင္းခ်ဳိးျပီး တန္ပူရာမွဳန္႕ေလးနဲ႕ေၾကာ္ထားလို႕ ေမႊးေမႊးႂကြတ္ႂကြတ္ေလး စားလို႕အရမ္းေကာင္းပါတယ္။

မာမာခ်က္တဲ႕ဟင္းေလးေတြက အရမ္းကိုလြယ္ပါတယ္ ခ်က္ရတာလဲျမန္ပါတယ္ စိတ္ပါလို႕ အခုေၾကာ္ထားတဲ့ ပုဇြန္ေၾကာ္ေလးကို ေၾကာ္စားၾကည့္မယ္ဆိုရင္ ေၾကာ္နည္းေလး ေျပာျပပါ့မယ္။

ပုဇြန္ေၾကာ္ ေၾကာ္ရန္အတြက္

  • ေရေဆးျပီးေခါင္းျဖဳတ္ထားေသာ ပုဇြန္အေသး - 150 g
  • တန္ပူရာမွဳန္႕. - ထမင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူး
  • ေရ. - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္၀က္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  • ၾကက္သားမွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  • ဆီ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၂ဗူး
ပုဇြန္ေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ပါမယ္
  • ပုဇြန္ ၾကက္သားမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕ကို အရသာနယ္လိုက္ပါ
  • တန္ပူရာမွဳန္႕ကို ေရႏွင့္ေဖ်ာ္ထားျပီး ပုဇြန္အရသာနယ္ႏွင့္ နယ္ေပးထားပါ
  • ဆီကို မီးျပင္းျပင္းနဲ႕အပူေပးျပီး ဆီပူလာပါက မီးကို အေနေတာ္ေလ်ာ့ေပးပါ
  • ပုဇြန္တန္ပူရာမွဳန္႕ နယ္ထားတာကို ပန္းကန္ျပားျပန္႕ျပန္႕ေလးထဲ ဖ်န္႕ထဲ့ေပးျပီး ဆီပူအိုးထဲသို႕ အသာတြန္းခ်ျပီး ထဲ့ေၾကာ္ေပးပါ
  • တစ္ဖက္က်က္ရင္ တစ္ဖက္ကိုလွန္ေပးျပီး ေ႐ႊ၀ါေရင္ျဖစ္လာတဲ့ထိေၾကာ္ေပးျပီးပါ
  • က်က္တာနဲ႕ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးထားပါ
  • ဆီစစ္သြားရင္ သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။

2 comments:

  1. ပုဇြန္ေၾကာ္ ႂကြပ္ႂကြပ္ေလး အားေပးသြားတယ္ မာမာေရ...

    ReplyDelete
  2. ေက်းေက်းပါ တီတင့္ေရ

    ReplyDelete