Monday, 8 September 2014

ပုဇြန္ခြက္ေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလး



ဒီေန႕ေၾကာ္စားျဖစ္တဲ့ အေၾကာ္ေလးေပါ့ အိမ္ကသားနဲ႕သမီး အရမ္းႀကိဳက္တဲ့အေၾကာ္ေလးမို႕ မၾကာမၾကာေတာ့ ေၾကာ္ျဖစ္ပါတယ္ တစ္ကယ္တန္းၾကေတာ့ ပုဇြန္ခြက္ေၾကာ္က ပံုးစံခြက္ေလးထဲကို အေၾကာ္ႏွစ္စပ္ထားတဲ႕ ပဲပင္ေပါက္ရယ္ ပုဇြန္ရယ္ကိုထဲ့ျပီးမွ ခြက္ကိုင္းကိုကိုင္ျပီး ဆီပူအိုးထဲႏွစ္ျပီးေၾကာ္ေပးရတာပါ အေၾကာ္က်က္လာတာနဲ႕ ခြက္ထဲကေန ေစာင္းျပီးဆီပူအိုးထဲသြန္ခ်ျပီး ခနထားျပီးတာနဲ႕ ဆယ္ျပီးဆီစစ္လိုက္႐ံုပါဘဲ။

မာမာကေတာ့ ပုဇြန္ခြက္ေၾကာ္တဲ့ ခြက္မ႐ွိတာနဲ႕ ပန္းကန္ျပားျပန္႕ျပန္႕ေလးေပၚ ပဲပင္ေပါက္နဲ႕ပုဇြန္တင္ျပီး ဆီပူအိုးထဲကို အသာတြန္းခ်ျပီး ေၾကာ္ထားတာပါ။

ပါ၀င္တာေလးေျပာပါမယ္

  • ပုဇြန္ထုတ္ - ခပ္ႀကီးႀကီး ၇ေကာင္
  • တန္ပူရာမွဳန္႕. - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ခြက္ တစ္ခြက္
  • ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ခြက္ တစ္၀က္
  • ေရစင္ေအာင္ေဆးထားေသာပင္ေပါက္ - 350g
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တစ္၀က္ 
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္ 
ေၾကာ္ဖို႕ျပင္ပါမယ္
  • တန္ပူရာမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕ ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ကိုေရနဲ႕ေရာျပီး သမေအာင္ေမႊေပးျပီးမွ ပဲပင္ေပါက္ကိုထဲ့ကာ ဖြဖြေလးနယ္ေပးပါ
  • ပန္းကန္ျပားျပန္႕ျပန္႕ေလးေပၚသို႕ မုန္႕ႏွစ္လူးထားေသာ ပဲပင္ေပါက္နဲနဲႏွင့္ ပုဇြန္တစ္ေကာင္ကို ထဲ့ျပီးျပင္ေပးထားပါ
  • ဆီကို မီးအပူေပးျပီး ဆီပူျပီးက်က္လာပါက မီးကိုအေနေတာ္ေ႐ွာ့ေပးကာ ပဲပင္ေပါက္ႏွင့္ပုဇြန္ကိုထဲ့ေၾကာ္ေပးပါ
  • မီးအရမ္းမမ်ားေစရန္သတိျပဳျပီးေၾကာ္ေပးပါ တစ္ဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက တစ္ဖက္ကိုလွန္ေပးပါ
  • ႏွစ္ဖက္လံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္သြားပါက ပုဇြန္ခြက္ေၾကာ္ေလး ရပါျပီ။

3 comments:

  1. မာမာတစ္ေယာက္ပုဇြန္ ဓာတ္က်ေနပံုရတယ္ :P
    အျမင္နဲ႔တင္ ပုဇြန္ခြက္ေၾကာ္ေလးစားခ်င္စရာ အျပင္မွာတကယ္စားခ်င္တယ္ .. :D

    ReplyDelete
  2. အခုရက္ထဲ ပုဇြန္ထုတ္ေတြေဈးခ်ေနလို႕ပါ တီတင့္ေရ
    အရင္တံုးက တစ္ကီလိုကို $30 ေလာက္ေပးရတဲ့ ပုဇြန္က်ားေတြကို $19 နဲ႕ ခ်ေရာင္းေနလို႕ တန္တာနဲ႕ ၀ယ္စားျဖစ္တာပါတီတင္႕ေရ :-D
    တစ္ကယ္အျပင္မွာေတြ႕ရင္ ေၾကာ္ေကြ်းမယ္ေနာ္ ။

    ReplyDelete
  3. အေၾကာ္ႀကိဳက္တယ္ မမမာေရ ..
    ေၾကာ္စားဦးမယ္..
    မိုးစက္ဝိုင္

    ReplyDelete