Wednesday, 3 September 2014

ငါးေျခာက္ေထာင္း င႐ုပ္သီးအစပ္ေၾကာ္



ဒီေန႕ေတာ့ ငါးရံ႕ေျခာက္ကို ျပဳပ္ျပီးအ႐ိုးကိုထြင္ကာ အသားကို ႀကိတ္စက္နဲ႕ႀကိတ္ျပီး င႐ုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္႕နဲ႕ေၾကာ္ထားပါတယ္ ႀကိတ္စက္မ႐ွိပါက င႐ုတ္ဆံုထဲ ထဲ့ေထာင္းႏိူင္ပါတယ္။

၁၂မ်ဳိးဟင္းခ်ဳိနဲ႕အရမ္းလိုက္ဖက္တဲ့ ဟင္းအတြဲျဖစ္တာမို႕လို႕ မာမာကေတာ့ မၾကာခန ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္ အသားစိုစိစိေတြထက္စာရင္ ဒီလိုဟင္းမ်ဳိးေလးေတြက ထမင္းကို ပိုျပီးမိန္ေစပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ႏူးေနေအာင္ျပဳပ္ျပီး အ႐ိုးထြင္ကာ ႀကိတ္ထားေသာ ငါးရံ႕ေျခာက္ - ၂၅က်ပ္သား
  • အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ေရေဆးကာ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - ၂၅က်ပ္သား
  • င႐ုပ္သီးလံုးျခမ္းခြဲ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္ကန္ တလံုး
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံု တပံု
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
ျပင္ဆင္ပံု
  • ဆီကိုမီးအပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ထဲ့ပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို ႏြမ္းသြားတဲ့ထိ ေၾကာ္ေပးျပီး ႏြမ္းသြားတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကို ေမႊးလာတဲ့ထိေၾကာ္ေပးျပီး ဆီစစ္ျပီး ခနဆယ္ထားပါ
  • ဒယ္အိုးထဲမွာ က်န္ေနေသာဆီနဲ႕ဘဲ ငါးေျခာက္ေထာင္းကို ႂကြတ္လာတဲ့ထိေၾကာ္ေပးပါ
  • ငါးေျခာက္ေထာင္း ႂကြတ္လာပါက ေစာေစာကေၾကာ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ င႐ုတ္သီးေၾကာ္ကို ငံျပာရည္ အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕နဲ႕ တခါထဲထဲ့ျပီး ေမႊေပးပါ အားလံုးႂကြတ္ျပီး ေမႊးလာျပီဆိုရင္ မီးပိတ္ျပီး အရသာျမည္းေပးပါ
  • ပန္းကန္ထဲသို႕ ေျပာင္းထဲ့ျပီး ႏွစ္သက္သလို စားနိူင္ပါျပီ။

4 comments:

  1. ငါးေျခာက္ေထာင္း ငရုပ္သီးေၾကာ္အားေပးသြားတယ္ မာမာေရ။ တီတင့္သားငယ္က ထမင္းပူပူနဲ႔ နယ္စားတာ ေဖးဖရိတ္ေပါ့ … ေက်းဇူးေနာ္ :)

    ReplyDelete
  2. ေက်းဇူးပါတီတင့္ေရ
    လာျပီးအားေပးေနတဲ့အတြက္ ေပ်ာ္ပါတယ္

    ReplyDelete
  3. အႀကိဳက္ခ်င္းတူၾကတယ္ေနာ္ အိုင္အိုရာေရ :-D

    ReplyDelete