Thursday, 11 September 2014

ပုဇြန္ခြက္ေၾကာ္သုပ္ ခ်ဥ္ငံစပ္



ပုဇြန္ခြက္ေၾကာ္သုပ္ေလး သုပ္စားျဖစ္ပါတယ္ ေၾကာ္နည္းေလးလဲတင္ျပီးျပီမို႕ ဒီေန႕ေတာ့ ခ်ဥ္ငံစပ္ အသုပ္ေလးစားၾကတာေပါ့ေနာ္။
မာမာကေတာ့ အသုပ္ဆိုရင္ ဒီတိုင္းစားရတာထက္ ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ကို ပိုျပီးႀကိဳက္ပါတယ္ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ငံငံ စပ္စပ္ေလးသုပ္ျပီး မာမာတို႕ေတြ အတူတူစားၾကတာေပါ့။

သုပ္နည္းေလးေျပာပါမယ္
တစ္ပြဲစာအတြက္

  • ပုဇြန္ခြက္ေၾကာ္ ႏွစ္ခ်ပ္ကို ကပ္ေၾကးျဖင့္ အေနေတာ္ညွပ္ေပးပါ
  • ေခါက္ဆြဲ လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းပန္းကန္တစ္လံုးစာ
  • ပါးပါးလွီးထားေသာေဂၚဖီ လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းပန္းကန္တစ္လံုးစာ
  • ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ အနည္းငယ္
  • ပါးပါးေသးေသး လွီးထားေသာသခြားသီး အနည္းငယ္
  • ပဲအက်က္မွဳန္႕ ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္း
  • င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • မက်ီးသီးမွည့္ အႏွစ္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ ထမင္းစားဇြန္းႏွစ္ဇြန္း
  • ငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • နံနံပင္ အနည္းငယ္တို႕ထဲ့ျပီး ဇလံုက်ယ္က်ယ္ထဲမွာ ေရာျပီးနယ္ေပးပါ။

3 comments:

  1. ပုဇြန္ခြက္ေၾကာ္ကို ႀကိဳက္ပါတယ္ဆိုမွ သူ႔ကိုသုပ္ပါေကြ်းလိုက္ေတာ့ အတိုင္းထက္အလြန္ေပါ့ မာမာေရ...
    ပံုၾကည့္တာနဲ႔တင္ အရသာလွ်ာမွာ၀ဲေနၿပီ...

    ReplyDelete
  2. အိုု္င္အိုုရာရဲ ့ေနာက္ထပ္ေဖးဖရိတ္တစ္ခုုေပါ့မမာေရ။
    အပင္ေလးေတြတင္အုုန္းေနာ္။ း)

    ReplyDelete
  3. စားခ်င္တယ္ မမမာေရ..
    မိုးစက္ဝိုင္

    ReplyDelete