Thursday, 4 September 2014

ပုဇြန္ေလွာ္ ေမႊးေမႊးေလး



႐ိုး႐ွင္းလြန္းတဲ့ ပုဇြန္ေလွာ္ေလးပါ ပုဇြန္ဆီေၾကာ္ေတြစားရတာ ႐ိုးသြားတဲ့အခါမ်ဳိးမွာ ပုဇြန္ေလွာ္ကို သံပုရာရည္ေလးညွစ္ျပီး စားရတဲ့ အရသာေလးက သိပ္ကိုေကာင္းပါတယ္။

ဒီပုဇြန္ေလွာ္နည္းေလးက သိပ္ကိုလြယ္ပါတယ္ ပုဇြန္အေကြး ငါးအေႏြးဆိုတဲ့အတိုင္း ပုဇြန္ကိုေရျမဳပ္႐ံုနဲ့ဘဲ ေလွာ္ပါမယ္ သိပ္လြယ္လြန္းတဲ့ ေလွာ္နည္းေလးမို႕ေလွာ္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္ အားလံုးလဲ ဒီပုဇြန္ေလွာ္နည္းေလးကို ေလွာ္တတ္ၾကပါလိမ့္မယ္။

ပုဇြန္ေလွာ္ဖို႕ပါ၀င္ရမွာေလးေတြေျပာပါမယ္
  • ေရစင္ေအာင္ေဆးထားေသာ ပုပုဇြန္ၾကားအေကာင္ႀကီးႀကီး ၈ေကာင္
  • ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  • ေရ ပုဇြန္ျမဳပ္ေအာင္ထဲ့ေပးပါ
ေလွာ္နည္းေလးေျပာပါမယ္
  • မကပ္ေသာ အိုးတစ္လံုးထဲပုဇြန္ထဲ့ပါ
  • ဆားနဲ႕ေရကိုထဲ့ျပီး အဖံုးအုပ္ျပီးေလွာ္ေပးပါ
  • ေရခမ္းကာနီးပါက အိုးအဖံုးဖြင့္ျပီး ေမႊေပးပါ
  • ေရခမ္းသြားပါက မီးပိတ္ေပးျပီးပါက ပုဇြန္ေလွာ္ ေမႊးေမႊးေလးရပါျပီ။

2 comments:

  1. စားခ်င္စဖြယ္ ႂကြပ္ႂကြပ္ရြရြ ပုဇြန္ေလွာ္ေလးပါ မာမာေရ...

    ReplyDelete
  2. သမီးေသးေလး အႀကိဳက္ပါ တီတင့္ေရ
    ဆီနဲ႕ေၾကာ္ရင္ သိပ္မစားလို႕ သူ႕အတြက္ေလွာ္ေပးရတာေလးေလ :-D

    ReplyDelete