Tuesday, 21 October 2014

ႂကြက္နား႐ြက္မွဳိ (Black Fungus) ေကာ္ျပန္႕ေၾကာ္



သတ္သတ္လြတ္ ႂကြက္နား႐ြက္မွဳိ ေကာ္ျပန္႕လိပ္ေၾကာ္ေလး ေၾကာ္စားျဖစ္ပါတယ္ အသားဆို ညင္းတတ္တဲ့သမီးငယ္ေလးက အသားမပါရင္ေတာ့ ျမိန္ရည္ယွက္ရည္ စားသံုးတတ္ပါတယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕လဲ တေန႕တမ်ဳိးမ႐ိုးရေအာင္လို႕ သူ႕အတြက္ မာမာ စိတ္ကူးျပီး ေၾကာ္ေပးထားတဲ့ ေကာ္ျပန္႕ေၾကာ္ေလးမို႕ ျမည္းစမ္းဖို႕အတြက္ ေၾကာ္ၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။
ပါ၀င္ရမွာေလးေတြက

  • ေကာ္ျပန္႕႐ြက္ - ၁၂႐ြက္
  • ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃မႊာ
  • ခပ္ေသးေသး နုတ္နုတ္လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တစ္လံုးစာ
  • အေနေတာ္လွီးထားေသာ တ႐ုတ္မုန္႕ညွင္း - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တစ္လံုးေမာက္ေမာက္
  • လက္တဆစ္ခန္႕လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္မိ္တ္ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တစ္လံုးေမာက္ေမာက္
  • ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းလွီးထားေသာ ေဂၚဖီ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တစ္လံုးေမာက္ေမာက္
  • တစ္လက္မသာသာ ႐ွည္႐ွည္အေျမွာင္းေလးေတြလွီးထားေသာ မံုလာဥနီ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တစ္လံုးစာ
  • ေရစိမ္ျပီး အေနေတာ္လွီးထားေသာBlack Fungus - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တလံုးေမာက္ေမာက္
  • ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းလွီးထားေသာ တ႐ုတ္နံနံ - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္ တစ္လံုးေမာက္ေမာက္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာ
  • အရသာမွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  • ပဲငံျပာရည္အျပစ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
  • င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  • ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံု တစ္ပံု
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တစ္၀က္
အစာအတြက္ေၾကာ္ပါမယ္
  • ဆီကိုအပူေပးျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴကို အရင္ေမႊးလာေအာင္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ၾကက္သြန္နီကိုနဲနဲႏြမ္းေအာင္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္နီႏြမ္းလာတာနဲ႕ black fungus ကို တစ္မိနစ္ေလာက္ထဲ့ေၾကာ္ပါ
  • လွီးထားေသာ အ႐ြက္မ်ားထဲမွတ႐ုတ္နံနံႏွင့္ၾကက္သြန္မိတ္ကိုခ်န္ထားျပီး ဆား အရသာမွဳန္႕ တို႕ထဲ့ျပီး အ႐ြက္မ်ားႏြမ္းေအာင္ေၾကာ္ေပးပါ
  • အားလံုးႏြမ္းလာတာနဲ႕ တ႐ုတ္နံနံ ၾကက္သြန္မိတ္ ပဲငံျပာရည္ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ႏွမ္းဆီတို႕ထဲ့ေမႊျပီး တမိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕မီးပိတ္ပါ။

ေကာ္ျပန္႕လိပ္ရန္အတြက္ျပင္ပါမယ္
  • ေၾကာ္ထားေသာ အစာကို အေအးခံျပီးေရစစ္ထားေပးပါ
  • ေကာ္ျပန္႕႐ြက္ကို ေထာင့္ခြ်န္းခင္းျပီး ေအာက္နားမွာ အစာကို ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းေလာက္ပံုေပးပါ
  • အစာေအာက္ဖက္မွအစကို စျပီးလိပ္ေပးကာ ေဘး၂ဖက္ကိုပါ ေခါက္ေပးျပီး ဆက္လိပ္ေပးပါ
  • လိပ္လာေသာအစဆံုးကာနီးပါက ဂ်ဳံမွဳန္႕ေဖ်ာ္ထားေသာ အရည္ႏွင့္ အနားစကိုကပ္ျပီး ဆက္လိပ္ေပးပါ
  • ေကာ္ျပန္႕လိပ္မ်ား လိပ္လို႕ျပီးပါက ဆီလက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တစ္လံုးခြဲကို မီးအပူေပးပါ
  • ဆီပူလာပါက မီးကို အလယ္ေလာက္ထိေလ်ာ့ခ်ျပီးမွ ေကာ္ျပန္႕လိပ္ကို တလိပ္ျခင္းထဲ့ေၾကာ္ေပးပါ
  • တလိပ္လံုးေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက ဆယ္ျပီး ဆီစ္ေပးပါ။
ေကာ္ျပန္႕လိပ္ႏွင့္စားရန္ အခ်ဥ္စပ္ပါမယ္
  • Tomato sauce ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • Chili sauce ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  • သၾကား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာ
  • ေရေႏြးေႏြး႐ံုေလး ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း တို႕ကိုေရာေမႊေပးပါ

2 comments:

  1. မာမာေရ အဲလုိေလးေတာ႔မစားဖူးေသးပါဘူး နည္းသစ္ေလးတမ်ဳိးရလုိ႔ေက်းဇူးပါ.....ေၾကာ္ျဖစ္ေအာင္ေၾကာ္စားရမယ္

    ReplyDelete
  2. သက္သတ္လြတ္အတြက္ ေနာက္ထပ္တစ္မယ္ရသြားၿပီ မာမာေရ .... ေက်းဇူးပါေနာ္ ♥♥♥

    ReplyDelete