Friday 3 October 2014

ချင်းချဉ်သုပ်


ေန႕လည္ေန႕ခင္း ေရေႏြးပူပူေလးနဲ႕ ခ်င္းအ႐ိုင္းသုပ္ေလး သုပ္စားျဖစ္ပါတယ္ ခ်င္းသုပ္လို႕ဆိုလိုက္တာနဲ႕ အုန္းသီးေၾကာ္ ပဲမွဳန္႕ ႏွမ္းေစ့ဆီတို႕ပါရပါမယ္ မာမာကေတာ့ ဒါေတြမ႐ွိလို႕ အ႐ိုင္းသုပ္ေလးလို႕ဘဲ နံမည္တပ္ျပီး သုပ္စားလိုက္ပါတယ္။

ကိုယ္တိုင္လုပ္တဲ့ ခ်င္းခ်ဥ္ေလးကို အိမ္မွာ႐ွိတဲ့ အသီးအ႐ြက္ေတြ ျပစ္ထဲ့ျပီး ေရာသမေမႊလိုက္ျပီးတဲ့ေနာက္ ခ်င္းအ႐ိုင္းသုပ္ေလး တစ္ပြဲေတာ့ လွလွပပေလး ရလာပါျပီ။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ခ်င္းခ်ဥ္ ထမင္းစားဇြန္း - ႏွစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
  2. ေဂၚဖီ - အေနေတာ္ တစ္စိတ္
  3. လက္ဖက္အေၾကာ္စံု - ထမင္းစားဇြန္း ခြန္ႏွစ္ဇြန္း
  4. ပုဇြန္ေျခာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာ
  5. ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ခပ္ႀကီးႀကီး တစ္လံုး
  6. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  7. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  8. ပဲဆီစိမ္း - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
ျပင္ဆင္ပံု
  • ခ်င္းခ်ဥ္ လက္ဖက္အေၾကာ္စံုႏွင္႔ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
  • ေဂၚဖီကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • အားလံုး အဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ထည္႔ေပးျပီး သမေအာင္ ခပ္ဖြဖြေလး ေရာနယ္ေပးပါ
  • အရသာ နယ္ျပီးတာနဲ႔ အရသာ ျမည္းေပးကာ မိမိစိတ္ၾကိဳက္ အရသာ ရလာေအာင္ ျပင္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ခ်င္းအရိုင္းသုပ္ေလးကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment