Friday, 3 October 2014

ခ်င္းအ႐ိုင္းသုပ္ ေမႊးေမႊးေလး



ေန႕လည္ေန႕ခင္း ေရေႏြးပူပူေလးနဲ႕ ခ်င္းအ႐ိုင္းသုပ္ေလး သုပ္စားၾကရေအာင္ပါ ခ်င္းသုပ္လို႕ဆိုလိုင္တာနဲ႕ အုန္းသီးေၾကာ္ ပဲမွဳန္႕ ႏွမ္းေစ့ဆီတို႕ပါရပါမယ္ မာမာကေတာ့ ဒါေတြမ႐ွိလို႕ အ႐ိုင္းသုပ္ေလးလို႕ဘဲ နံမည္တပ္ျပီး သုပ္စားလိုက္ပါတယ္။

ကိုယ္တိုင္လုပ္တဲ့ ခ်င္းခ်ဥ္ေလးကို အိမ္မွာ႐ွိတဲ့ အသီးအ႐ြက္ေတြ ျပစ္ထဲ့ျပီး ေရာသမေမႊလိုက္ျပီးတဲ့ေနာက္ ခ်င္းအ႐ိုင္းသုပ္ေလး တစ္ပြဲေတာ့ လွလွပပေလးရလာမွာပါ။

ခ်င္းအ႐ိုင္းသုပ္ေလးအတြက္

  • ခ်င္းခ်ဥ္ ထမင္းစားဇြန္း - ႏွစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • ပါးပါးလွီးထားေသာ ေဂၚဖီ - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္ တစ္လံုးေမာက္ေမာက္
  • လက္ဖက္အေၾကာ္စံု - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္ တစ္လံုး
  • ပုဇြန္ေျခာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာ
  • ပါးပါးလွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ခပ္ႀကီးႀကီး တစ္လံုး
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  • ပဲဆီစိမ္း - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
  • အားလံုးကို သမေအာင္ ခပ္မြမြေရာေမႊျပီး စားသံုးႏိူင္ပါျပီ

No comments:

Post a Comment