![]() |
ပဲဗူးကိုေဖာက္ျပီး ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
![]() |
မုန္႕လိပ္ျပာအတြက္ ပဲယိုႏွင့္လိပ္ရန္ ဆန္ျပား႐ြက္
![]() |
ဆန္ျပား႐ြက္ကို ေရေအးႏွင့္ေပ်ာ့သြားတဲ့
အထိ မိနစ္၀က္ေလာက္ေရစိမ္ေပးပါ
![]() |
ေရစိမ္ထားေသာ ဆန္ျပား႐ြက္ကို ပန္းကန္ျပား
တစ္ခ်ပ္ေပၚတြင္တင္ျပီး ပဲယိုကိုအလယ္
တည့္တည့္မွာ ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္း ပံုေပးပါ
![]() |
ပဲယိုေပၚသို႕ ေအာက္ဖက္မွစျပီး စျပီး
ေခါက္တင္ေပးျပီးမွ ေဘးစႏွစ္ဖက္ကို
တစ္ထပ္ခ်င္းေခါက္ေပးပါ ေနာက္ဆံုးမွ
က်န္ေနတဲ့ အစကိုအုပ္ေပးျပီး ပဲယိုကိုအုပ္ပါ
![]() |
မုန္႕လိပ္ျပာေမႊးေမႊးေလးရပါျပီ ႏွမ္းေထာင္း
အုန္းသီးမွဳန္႕တို႕ျဖဴးျပီး စားသံုးနိုင္ပါျပီ
ျမန္မာမုန္႕ေလးေတြကို ႏွစ္ႏွစ္သက္သက္ ႀကိဳက္မိသူေတြအတြက္ မုန္႕လိပ္ျပာ လုပ္နည္းေလးပါ ဒီမုန္႔ေလး လုပ္စားရတာ အရမ္းလြယ္ပါတယ္။
တာမွာေနျပီး ေတာမွာႀကီးခဲ့တဲ့ မာမာတစ္ေယာက္ ျမန္မာမုန္႕ေလးေတြ ႀကိဳက္တာ မဆန္းဘူးထင္ပါတယ္
ငယ္ငယ္ထဲက စားခဲ့တဲ့ မုန္႕ေလးေတြရဲ႕ အရသာကို ႏွစ္သက္ေနၾကအံုးမယ္ဆိုရင္ ဒီနည္းေလးအတိုင္း အလြယ္တစ္ကူ လုပ္စားၾကည့္နိုင္ေအာင္ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔နည္းေလး မွ်ေ၀လိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပဲနီ - တစ္ဗူး 400 g (ျပဳပ္ျပီးသား ဗူးကိုသံုးထားပါတယ္ )
- Rice Paper - ၇႐ြက္
- သၾကားအျဖဴ (သို႕) သၾကားအညိဳ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ေရ - 2 cups (ပဲယိုထိုးရန္)
- ေရ - လိုသေလာက္သံုးပါ (ဆန္ျပားရြက္ ေရစိမ္ရန္)
- အုန္းသီးမွဳန္႔ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္သံုးေပးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- ပဲဗူးကိုေဖာက္ျပီး ပဲထဲမွာပါေသာ ေရမ်ားကိုသြန္ကာ ပဲမ်ားကို ေရတစ္ထပ္ေဆးျပီး ေရေစစ္ေပးပါ
- ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ေရစစ္ထားေသာ ပဲ ဆား သၾကားတို႔ကိုထည္႔ျပီး ေက်သြားေအာင္ ေခ်ထားေပးပါ
- ပဲမ်ားေက်သြားတာနဲ႔ မကပ္ေသာ အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ေခ်ျပီးသားပဲႏွင္႔ ေရကိုထည္႔ျပီး မီးဖိုေပၚတင္ကာ ယိုထိုးေပးပါ
- ေရခမ္းသြားတာနဲ႔ ပဲယိုကို မီးပိတ္ျပီး အေအးခံထားပါ
- ပန္းကန္ျပား တခ်ပ္ထဲမွာ ေရထည္႔ျပီး ဆန္ျပားရြက္ကို တခ်ပ္ခ်င္း မိနစ္ဝက္ေလာက္ ေရစိမ္ေပးပါ
- ေရစိမ္ျပီး ဆန္ပ်ားရြက္ ေပ်ာ႔သြားတာနဲ႔ ပဲယိုကို ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းစာေလာက္ ထည္႔ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ဆန္ျပားဖတ္ရဲ႔ ေအာက္ဖက္မွေနျပီး စျပီးေခါက္ေပးပါ
- ေအာက္ဖက္မွ လိတ္ျပီးတာနဲ႔ ေဘးႏွစ္ဖက္ကို ပံုပါအတိုင္း ေခါက္ေပးပါ
- ေဘးႏွစ္ဖက္ ေခါက္ျပီးတာနဲ႔ အေပၚဘက္မွ က်န္ေနေသာ အစကို ေခါက္ျပီး အုပ္ေပးပါ
- ပဲယိုကို အုပ္မိသြားတာနဲ႔ မုန္႔လိပ္ျပာ မုန္႔ကိုအုန္းသီးျဖဴးျပီး စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
ေက်းဇူးတင္တယ္ မာမာေရ...
ReplyDeleteတီတင့္ teen age အသက္အရြယ္မွာ ေန႔တိုင္းလိုလို စားျဖစ္ခဲ့တဲ့ မုန္႔လိပ္ျပာ..
နည္းပညာေလးရသြားၿပီ... ♥♥♥
Ama yay ....
ReplyDeleteI have eaten all food you posted recently.
Long time I did not open your blog. A lot of food I love ....