ခ်က္စားျဖစ္ခဲ့တဲ့ ငါး ငါးပိခ်က္ေလးပါ ဘာငါးနဲ႕ဘဲ ခ်က္ခ်က္ အဆင္ေျပတဲ့ ဟင္းေလးပါ ထမင္းစားရတာလဲ သိပ္မိန္တဲ့ဟင္းဆိုလဲ မမွားပါဘူး မာမာကေတာ့ ငါးပိခ်က္ ခ်က္ျပီဆိုရင္ တို႕စရာအစံုအလင္နဲ႕ စားရတာကို ပိုျပီးသေဘာက်ပါတယ္။
ထမင္းမိန္ေစမဲ့ ငါးပိခ်က္ ခ်က္နည္းေလးကို မာမာ့လိုဘဲ ခ်က္စားနိုင္ေအာင္ အားလံုးဘဲ ထမင္းမိန္မိန္ စားနိုင္ေစဖို႕ မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- နုတ္နုတ္စင္းထားေသာ ဘာဆာငါး - 150 g (အ႐ိုးထြင္ျပီးသား မည္သည့္ငါးမဆုိ ခ်က္နိုင္ပါတယ္ )
- င႐ုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း (အစပ္မစားလ်ွင္ ေလ်ာ့ထည့္ပါ)
- ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ပါးပါးလွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးႀကီးႀကီး ၅လံုး
- အခြံခြာျပီးေရေဆးထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅မႊာ
- ဆီ လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္ - တစ္၀က္
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- က်ဳိထားေသာ ငါးပိရည္က်ဳိပ်စ္ပ်စ္ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တစ္လံုး
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး ဆီကို အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ နႏြင္းမွဳန္႕ကိုထဲ့ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ၾကက္သြန္နီကို ထည္႔ေပးျပီး ႏြမ္းေအာင္ေၾကာ္လိုက္ပါ
- ၾကက္သြန္နီ ႏြမ္းတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကို ေမႊးလာတဲ့ထိ ေၾကာ္ေပးပါ
- င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ေမႊးလာတာနဲ႕ ငါးကိုငါးငံျပာရည္ထဲ့ကာ ေျခာက္ျပီး ငါးအသားမ်ား မြလာတဲ့အထိ ေၾကာ္ေပးပါ
- ငါးအသားမ်ား မြလာတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုထဲ့ျပီး အခြံမ်ားလိပ္လာတဲ့ထိ ေမႊျပီးခ်က္ေပးပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး အခြံမ်ား လိတ္လာတာနဲ႕ အရသာမွဳန္႕ႏွင္႔ ငပိရည္က်ဳိတို႕ထဲ့ျပီးေမႊေပးပါ
- အားလံုး ပြက္ပြက္ဆူလာတာနဲ႕အရသာကိုျမည္းကာ င႐ုတ္သီးစိမ္း ၾကက္သြန္ျဖဴတို႕ထဲ့ေမႊေပးျပီး မီးပိတ္ေပးပါ
- ငါးပိခ်က္ စပ္စပ္ေလးကို တို႕စရာအစံုအလင္နဲ႕ သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။
ပုံေလးျမင္မွ သတိရတယ္ မစားျဖစ္တာၾကာေနျပီ.....ျပန္ခ်က္စားအုန္းမယ္မာမာေရ ေက်းဇူးပါ
ReplyDeleteထမင္းမိန္ေဆးေလးေပါ့ စံပယ္ခ်ဳိေရ
Deleteခ်က္စားေနာ္ :-D
တို႔စရာအစံုနဲ႔ စားလိုက္ရရင္ ေဆြမ်ိဳးေမ့ဟင္းလို႔ ကင္ပြန္းတပ္ရမယ္ ... :)
ReplyDeleteတကယ္ကို ေဆြမ်ဳိးေမ့ေလာက္တဲ့ ဟင္းေလးေနာ္ တီတင့္
ReplyDeleteအိမ္မွာေတာ့ အခု ထမင္းထပ္ခ်က္ေနရျပီ :-D