Thursday, 13 November 2014

ပုဇွန်အချိုကြော်



ဒီေန႕ေၾကာ္ျဖစ္တဲ့ ပုဇြန္အခ်ဳိေၾကာ္ေလးပါ ေရငံပုဇြန္တို႕ရဲ့ထံုးစံအတိုင္း ပုဇြန္အနံ႕က ေရခ်ဳိပုဇြန္တို႕ထက္ အနံ႕နဲနဲပိုရပါတယ္ အဲဒီအနံ႕ကို ေပ်ာက္ေအာင္လို႕ ငံျပာရည္နဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴ ကူမွရပါတယ္ မေၾကာ္ခင္ ပုဇြန္ကို အခြံခြာ ေၾကာမွခြဲျပီး အမဲေၾကာင္းထုတ္ သန္႕႐ွင္းေအာင္ အရင္ဆံုးလုပ္ေပးရပါတယ္။

ျပီးမွ ကင္းမြန္ငံျပာရည္ကို အဓိထားျပီးထဲ့ကာ အရသာေတြနဲ႕နယ္ျပီး ဆယ္မိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားျပီးမွေၾကာ္ေပးတာ အေကာင္းဆံုးပါ အဲဒါမွေရငံပုဇြန္ရဲ႕ အနံ႕ေပ်ာက္နိုင္ပါတယ္။

ပါ၀င္ရမွာေလးေတြ ေျပာပါမယ္

  • ပုဇြန္ထုတ္ - 300g
  • ကင္းမြန္ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  • ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  • ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္လံုး တစ္၀က္သာသာ
ေၾကာ္ဖို႕ျပင္ပါမယ္
  • ပုဇြန္ကို မလိုေသာ အရာမ်ားဖယ္ျပီး သန္႕စင္ထားေပးပါ
  • သန္႕စင္ထားေသာပုဇြန္ကို နႏြင္း အရသာမွဳန္႕ ငံျပာရည္တို႕နဲ႕နယ္ျပီး အရသာ၀င္ေအာင္ႏွပ္ထားေပးပါ
  • လိုအပ္တာေတြျပင္ျပီးပါက ဆီကိုအပူေပးပါ
  • ဆီပူလာပါက ၾကက္သြန္ျဖဴကို အနည္းငယ္ညိဳလာတဲ့အထိ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ညိဳလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီကိုေပ်ာ့သြားတဲ့ထိေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴေပ်ာ့သြားတာနဲ႕ပုဇြန္အရသာနယ္ကို ၄မိနစ္ေလာက္ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ပုဇြန္က်က္ျပီဆိုတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ မီးပိတ္ေပးနိုင္ပါျပီ။

2 comments:

  1. ပုဇြန္အခ်ိဳေၾကာ္ ႀကိဳက္ေပမယ့္ ေစ်းႀကီးလို႔ ခဏခဏမစားျဖစ္ဘူး မာမာေရ။
    တီတင့္ရဲ႕ပုဇြန္ထုပ္ခ်က္နည္းလဲ မာမာနဲ႔တူတယ္ ...

    ReplyDelete
  2. ဟုတ္ကဲ့ပါ တီတင့္ေရ
    ဒီမွာလဲ ပုဇြန္ကေဈးႀကီးတယ္ :-D
    ေဈးခ်တဲ့ အခ်ိန္က်မွ စားႏိူင္တယ္ေလ :-D. :-D

    ReplyDelete