ဒီေန႕ေၾကာ္ျဖစ္တဲ့ ပုဇြန္အခ်ဳိေၾကာ္ေလးပါ ေရငံပုဇြန္တို႕ရဲ့ထံုးစံအတိုင္း ပုဇြန္အနံ႕က ေရခ်ဳိပုဇြန္တို႕ထက္ အနံ႕နဲနဲပိုရပါတယ္ အဲဒီအနံ႕ကို ေပ်ာက္ေအာင္လို႕ ငံျပာရည္နဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴ ကူမွရပါတယ္ မေၾကာ္ခင္ ပုဇြန္ကို အခြံခြာ ေၾကာမွခြဲျပီး အမဲေၾကာင္းထုတ္ သန္႕႐ွင္းေအာင္ အရင္ဆံုးလုပ္ေပးရပါတယ္။
ျပီးမွ ကင္းမြန္ငံျပာရည္ကို အဓိထားျပီးထဲ့ကာ အရသာေတြနဲ႕နယ္ျပီး ဆယ္မိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားျပီးမွေၾကာ္ေပးတာ အေကာင္းဆံုးပါ အဲဒါမွေရငံပုဇြန္ရဲ႕ အနံ႕ေပ်ာက္နိုင္ပါတယ္။
ပါ၀င္ရမွာေလးေတြ ေျပာပါမယ္
- ပုဇြန္ထုတ္ - 300g
- ကင္းမြန္ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- ဆီ - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္လံုး တစ္၀က္သာသာ
ေၾကာ္ဖို႕ျပင္ပါမယ္
- ပုဇြန္ကို မလိုေသာ အရာမ်ားဖယ္ျပီး သန္႕စင္ထားေပးပါ
- သန္႕စင္ထားေသာပုဇြန္ကို နႏြင္း အရသာမွဳန္႕ ငံျပာရည္တို႕နဲ႕နယ္ျပီး အရသာ၀င္ေအာင္ႏွပ္ထားေပးပါ
- လိုအပ္တာေတြျပင္ျပီးပါက ဆီကိုအပူေပးပါ
- ဆီပူလာပါက ၾကက္သြန္ျဖဴကို အနည္းငယ္ညိဳလာတဲ့အထိ ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ညိဳလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီကိုေပ်ာ့သြားတဲ့ထိေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴေပ်ာ့သြားတာနဲ႕ပုဇြန္အရသာနယ္ကို ၄မိနစ္ေလာက္ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- ပုဇြန္က်က္ျပီဆိုတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ မီးပိတ္ေပးနိုင္ပါျပီ။
ပုဇြန္အခ်ိဳေၾကာ္ ႀကိဳက္ေပမယ့္ ေစ်းႀကီးလို႔ ခဏခဏမစားျဖစ္ဘူး မာမာေရ။
ReplyDeleteတီတင့္ရဲ႕ပုဇြန္ထုပ္ခ်က္နည္းလဲ မာမာနဲ႔တူတယ္ ...
ဟုတ္ကဲ့ပါ တီတင့္ေရ
ReplyDeleteဒီမွာလဲ ပုဇြန္ကေဈးႀကီးတယ္ :-D
ေဈးခ်တဲ့ အခ်ိန္က်မွ စားႏိူင္တယ္ေလ :-D. :-D