Wednesday, 12 November 2014

ၾကက္ဥခ်ဥ္ရည္ဟင္း ေမႊးေမႊးေလး



စားျမိန္ထမင္း၀ိုင္းေလးအတြက္ ဘဲဥခ်ဥ္ရည္ဟင္းေလးပါ ငါးပိတို႕စရာအစံုနဲ႕ထမင္းပြဲ တည္လိုက္လို႕ကေတာ့ ခ်က္မေလာက္ျဖစ္မွာ ေသခ်ာပါတယ္႐ွင္။

ဘဲဥခ်ဥ္ရည္ဟင္း ခ်က္နည္းေလးကိုမာမာ ေျပာျပပါမယ္ ဘဲဥခ်ဥ္ဟင္းရဲ႕အရသာကို ေပၚလြင္ေစမဲ့ ဆီသတ္နည္းေလးကိုေတာ့ ဘယ္အခ်ိန္ခ်က္ခ်က္ မွတ္ထားသင့္တယ္လို႕လဲ ထင္မိပါတယ္။

ပါ၀င္ေသာ ပစၥည္းမ်ား

  • ျပဳပ္ျပီးအခြံခြာကာ ပါတ္ပါတ္လည္မႊန္းထားေသာဘဲဥ( သို႕)ၾကက္ဥ - ၈လံုး
  • အခြံခြာျပီး ႐ွစ္စိတ္စိတ္ကာေရေဆးထားေသာအာလူး - အေနေတာ္ ၁၀လံုး
  • ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တဥ
  • ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး၃မႊာ
  • ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း - လက္တဆစ္
  • ေရစိမ္ထားေသာ မက်ီးသီးမွည့္ - အေနေတာ္
  • မဆလာ - အေနေတာ္
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  • င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
ခ်က္နည္းေလးကိုေျပာပါမယ္
  • ဆီကိုနႏြင္းမွဳန္႕ထဲ့ကာအပူေပးပါ
  • ဆီပူလာပါက ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ခ်င္း င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႕ထဲ့ကာ ေမႊးလာတဲ့ထိဆီသတ္ေပးပါ
  • င႐ုတ္သီးနံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕အာလူးကိုထဲ့ျပီးငါးငံျပာရည္တခါထဲထဲ့ျပီး ဆီသတ္ေပးပါ
  • ငံျပာရည္နံ႕သင္းလာျပီး အာလူးအေရာင္ေျပာင္းလာတာနဲ႕ေရျမဳပ္ေအာင္ထဲ့ျပီး အရသာမွဳန္႕ႏွင့္ ဆားထဲ့ကာ အာလူးႏူးေအာင္တည္ေပးပါ
  • အာလူးႏူးလာတာနဲ႕ဘဲဥနဲ႕မက်ီးသီးမွည့္အရည္ထဲ့ကာ ဆီက်န္ေရက်န္ထားျပီး မဆလာအုပ္ကာ မီးပိတ္ေပးနိုင္ပါျပီ။
ဒီဟင္းေလးက မာမာ့သားႀကီးခ်က္တဲ့ဟင္းေလးပါ သူခ်က္ထားတာေလး စားခ်င္စရာအရမ္းေကာင္းလို႕ သူ႕ဟင္းပံုေလးကို ယူသံုးထားတာပါ။

1 comment:

  1. ဘဲဥခ်ဥ္ရည္ေမႊးေမႊးေလး စားခ်င္စရာ မာမာေရ...
    ညကပို႔စ္ေရးအၿပီး သန္းေခါင္မွာဗိုက္ဆာေနခ်ိန္
    မ်က္ေစ့ေရွ႕ေရာက္လာတဲ့ မာမာရဲ႕ဟင္းေလးေပါ့ :)

    ReplyDelete