Thursday 6 November 2014

သခွားသီးထောင်း


သခြားသီးေထာင္းသုပ္ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး ေထာင္းထားပါတယ္ သခြားသီးေထာင္းသုပ္လို႕ေျပာရင္ ငါးငပိရည္က်ဳိေလးပါမွ ျပည့္စံုပါတယ္။

ငါးငပိရည္က်ဳိ မပါရင္ သခြားသီး အရသာက ေပါ့လွ်ံလွ်ံနဲ႕မို႕ စားလို႕မေကာင္းပါဘူး အိမ္မွာက မာမာတေယာက္ထဲ စားတာမို႕ သခြားသီးတျခမ္းကို ျခစ္ျပီး ေထာင္းသုပ္ေလး သုပ္ထားပါတယ္ ထမင္းနဲ႕စားတာထက္ ဒီအတိုင္းစားရတာကို ပိုျပီးႏွစ္သက္မိပါတယ္ ။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. သခြားသီးျခစ္ျပီးသား ဟင္းျပင္ပန္းကန္ - တစ္လံုးစာ
  2. ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီအေနေတာ္ - တစ္ျခမ္း
  3. ေလွာ္ျပီး အခြံခြာကာေထာင္းထားေသာ ပုဇြန္ထုတ္ႀကီးႀကီး - ၂ထုတ္
  4. က်ဳိထားေသာ ငါးငပိရည္ ထမင္းစားဇြန္း - ၂ဇြန္း
  5. ၾကက္သြန္နီ( သို႕)ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ ထမင္းစားဇြန္း - တစ္ဇြန္း
  6. အရသာမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း - တစ္၀က္သာသာ
  7. ေလွာ္ျပီးေထာင္းထားေသာ င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားနိုင္သေလာက္
  8. သံပုရာသီး - တစ္စိတ္
  9. ပင္စိမ္း႐ြက္ - စားနိုင္သေလာက္



သခြားသီးသုပ္ဖို႕ လိုအပ္တာေတြကို ျပင္ပါမယ္

အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါက အားလံုးအရသာ
သမေအာင္ ငရုတ္ဆံုထဲမွာ ထည္႔ကာ ၅ခ်က္
ေလာက္ ေထာင္းေပးျပီး ဇြန္းႏွင္႔ေမႊေပးပါ
အရသာ အေပါ့အငံကို လိုအပ္သလို
 ျပင္ေပးျပီး သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။

2 comments:

  1. အမေလးေနာ္... ၾကည့္ရင္းဖတ္ရင္းနဲ႔ သြားရည္တေတာက္ေတာက္က်တယ္။ ေတာ္ေတာ္ကုိစားေကာင္းမဲ့ပံုပဲ။ ပါးစပ္ပ်က္ေနခ်ိန္မ်ားစားလုိက္ရလုိ႔ကေတာ့လား တခါထဲ ခံတြင္းထဲကုိရွင္းသြားမွာပဲ။ ေရေႏြးၾကမ္းေလးအဖူးဖူးမႈတ္ေသာက္ၿပီးဒီအတုိင္း စားရင္လဲ ေကာင္းမွာပဲ။

    ReplyDelete
  2. ေသာၾကာေန႔တိုင္း တီတင့္အမ်ိဳးသားက သက္သတ္လြတ္စားတယ္ ..
    အေတာ္ပဲ ညက်ရင္ သခြားသီးသုပ္လုပ္ေကြ်းအံုးမယ္။

    ReplyDelete