Saturday, 1 April 2017

ပုဇွန် ငရုတ်သီးစိမ်း အစပ်ချက်


ဟင္းဆိုရင္ စပ္ေနမွ စားခ်င္တဲ့ မာမာတေယာက္ ဒီေန႕ေတာ့ ေက်ာက္ပုဇြန္ေလးေတြကို ငရုတ္သီးစိမ္း အနီေရာင္ အေတာင္႔ေလးေတြကို ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းေထာင္းျပီး အစပ္ခ်က္ထားပါတယ္ ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ အလြန္တရာမွ လိုက္ဖက္တဲ့ ဟင္းေလးပါ။

ေရခ်ဳိေက်ာက္ပုဇြန္ေလးေတြရဲ႕ အခြံက မာသေယာင္ ထင္ရျပီး ခ်က္လိုက္တဲ့အခါ မမာဘဲ ပုဇြန္အသားကလဲ ခ်က္လိုက္တာနဲ႕ အေရာင္ရဲျပီး တက္လာတတ္လာကာ ေမႊးလဲေမႊးတဲ့ပုဇြန္မို႕ အင္မတန္စားလို႕ေကာင္းပါတဲ့အတြက္ အစပ္ႀကိဳက္သူေတြအတြက္ ခ်က္စားႏိူင္ေအာင္ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ေရခ်ဳိ ေက်ာက္ပုဇြန္ - 250 g
  2. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
  3. ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  4. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  5. င႐ုတ္သီးစိမ္းအနီေတာင့္ - စားႏိူင္သေလာက္
  6. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  7. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  • ပုဇြန္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေခါင္းႏွင့္အျမွီးကို ျဖဳတ္ထားပါ
  • ဆီကိုအပူေပးကာ နႏြင္းမွဳန္႕ထဲ့ျပီး ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးကာ ဆီသတ္ပါ
  • ၾကက္သြန္နီ ႏြမ္းတာနဲ႕အရသာမွဳန္႕ ပုဇြန္ႏွင့္ ငံျပာရည္တို႕ ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • ပုဇြန္ကို ၂မိနစ္ေလာက္ဘဲေၾကာ္ျပီး င႐ုတ္သီးစိမ္း ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းထည့္ျပီး ေရ လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္လံုး တစ္လံုးစာထည့္ကာ ၂မိနစ္ေလာက္ ေရဆူေအာင္ တည္ျပီးတာနဲ႕ အရသာျမည္ျပီး လိုသလိုျပင္ေပးကာ ပုဇြန္င႐ုတ္သီးစိမ္း စပ္စပ္ေလးကို ထမင္းပူပူေလးႏွင့္ စားႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment