ေဆာင္းရာသီ ၀င္လာခဲ့ျပီဆိုေတာ့ ပူျပီးစပ္ေနတဲ့ ဟင္းေလးေတြ စားခ်င္စိတ္က ေပၚလာခဲ့ျပန္တယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕လို႕ ဒီေန႕ေတာ့ ပူျပီးခ်ဥ္ငံစပ္ေနတဲ့ မ်ွစ္ခ်ဥ္ငံစပ္ဟင္းေလး ခ်က္ျဖစ္သြားတယ္ ခ်က္ရတာ အရမ္းလြယ္ျပီး ဆီမပါတဲ့ ဟင္းေလးမို႕လို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- မွ်စ္ႏုႏု - တစ္ထုတ္ (500 g )
- ပုစြန္ထုတ္ - အေကာင္ႀကီးႀကီး သံုးေကာင္
- ပုဇြန္ငါးပိ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
- နံနံပင္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- မန္က်ည္းသီးမွည့္အႏွစ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ျပဳပ္ျပီးသား မွ်စ္ႏုႏုမ်ားကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ ျပဳပ္ေပးပါ
- မ်ွစ္ႏုမ်ားက တခါတရံ ခါးသက္တတ္တဲ့အတြက္ ပထမ တစ္ရည္ဆူျပီးပါက သြန္ျပစ္ကာ ေနာက္တစ္ရည္ ထပ္ထည့္ျပီး ဆူေအာင္တည္ကာ ေရေဆးထားပါ
- အရသာ ၀င္ေစရန္ နည္းနည္းရင့္ေနတဲ့ အရင္းပိုင္းေလးေတြ အေပၚမွ ဓါးခြ်န္ေလးႏွင့္ ေလးစိတ္ ဓါးရာေပးကာ ေဖာက္ေပးပါ
- ပုဇြန္ထုတ္ကို ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ေလွာ္ကာ အခြံခြာထားပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္း ပုဇြန္ငပိ ပုဇြန္ေလွာ္တို႕ကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး င႐ုတ္သီးစိမ္း ႏူးေအာင္ ျပဳပ္ေပးပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္း ႏူးလာတာနဲ႕ ပုဇြန္ႏွင့္ င႐ုတ္သီးစိမ္းမ်ားကို အရည္စစ္ေပးကာ ေရာျပီးေထာင္းေပးပါ
- နံနံပင္ကို ေရေဆးေပးထားပါ
- မန္က်ည္းမွည့္အႏွစ္ကို ျပင္ထားေပးပါ
- မ်ွစ္အိုးထဲကိုနႏြင္းမွဳန္႕ အရသာမွဳန္႕ င႐ုတ္သီးစိမ္း ျပဳပ္ထားေသာ အရည္ ေထာာင္းထားေသာ ပုဇြန္င႐ုတ္သီးစိမ္းေထာင္း ငံျပာရည္ႏွင့္ ေရတို႕ကိုထည့္ျပီး ေ႐ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
- ေရဆူလာတာနဲ႕ မက်ည္းမွည့္အႏွစ္ထည့္ကာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- ေရအေနအထား လိုခ်င္သေလာက္ ရျပီဆိုတာနဲ႕ နံနံပင္အုပ္ကာ ပူပူစပ္စပ္ ခ်ဥ္ငံစပ္ေနတဲ့ မ်ွစ္ခ်ဥ္ငံစပ္ခ်က္ ဟင္းပြဲကို ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment