ဆိတ္သားေခ်ာင္း ေၾကာ္ခ်က္ဟင္းေလးနဲ႕ အသီးအ႐ြက္ေတြလွီးျပီး ေကာ္ျပန္႕စိမ္း လုပ္စားျဖစ္သြားပါတယ္ ဆိတ္သားေခ်ာင္း ေၾကာ္ခ်က္နည္းကေတာ့ မာမာတင္ထားျပီးသားမို႕ လြယ္ကူျမန္ဆန္တဲ့ ေကာ္ျပန္႕စိမ္းလိပ္နည္းေလးဘဲ မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ေၾကာ္ခ်က္ ခ်က္ျပီး အေအးခံကာ အဆင္သင့္ျပင္ထားေသာ - ဆိတ္သားေၾကာ္ခ်က္ဟင္း
- ေရေဆးျပီး ပံုပါအတိုင္း လွီးထားေသာ - မံုလာဥနီ
- ေရေဆးျပီး ပံုပါအတိုင္း လွီးထားေသာ - ေဂၚဖီအႂကြတ္႐ြက္
- ေရေဆးထားေသာ - ဆလတ္႐ြက္
- Rice paper - ၁၂႐ြက္
ျပင္ဆင္ပံု
- ေၾကာ္ခ်က္ ခ်က္ထားေသာ ဆိတ္သားေခ်ာင္းေၾကာ္ ေအးတာနဲ႕ ဆန္ျပား႐ြက္ကို ႐ိုး႐ိုးေရေအးႏွင့္ ပန္းကန္ျပားတခ်ပ္ထဲ ထဲ့ျပီး စကၠန္႕၂၀ေလာက္ဘဲ ေပ်ာ့လာတဲ့ထိစိမ္လိုက္ပါ
- စိမ္ျပီးတာနဲ႕ ပန္းကန္ျပားအေျခာက္ တခ်ပ္ေပၚျဖန္႕တင္ျပီး ခင္းေပးပါ
- ဆန္ျပား႐ြက္ေပၚမွာ ဆလတ္႐ြက္တ႐ြက္ႏွင့္ မုန္လာဥနီကို ခင္းေပးပါ
- ေၾကာ္ခ်က္ ခ်က္ထားေသာ ဆိတ္သားေၾကာ္ခ်က္ဟင္း ၃ခုကို ဆလတ္႐ြက္ အေပၚတင္ျပီး ပံုပါအတိုင္ လိပ္ေပးပါ
- အစာမ်ား ပံုထားေသာ ေအာက္ဖက္မွ အစာကိုအုပ္ျပီး စလိပ္ေပးပါ
- ေဘးႏွစ္ဖက္ကို အစာအေပၚကို တစဆီ ေခါက္ေပးပါ
- ေနာက္ထပ္ေအာက္ဖက္မွ အလိပ္ပံုစံရတဲ့အထိ ဆက္တိုက္လိပ္ေပးသြားျပီးရင္ ရပါျပီ
- ေကာ္ျပန္႕စိမ္းအျပင္သား ထူထူေလးရေအာင္ လိပ္ျပီးသား အလိပ္မ်ားကို ေနာက္ထပ္ဆန္ျပားဖတ္ တ႐ြက္ဆီကို ေရစိမ္ျပီး ထပ္လိပ္ေပးပါက လွီးတဲ့အခါလွီးလို႕ေကာင္းသလို စားလို႕လဲ ပိုျပီးေကာင္းပါတယ္။
အခ်ဥ္ရည္အတြက္ျပင္ပါမယ္
- Tomato sauce ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- Chili sauce ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- သၾကား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- ေရေႏြး ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း တို႕ကိုေရာေမႊေပးပါ
အခ်ဥ္ရည္ ျပင္ျပီးတာနဲ႕ ဆိတ္သားေခ်ာင္း ေကာ္ျပန္႕စိမ္းႏွင့္ စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment