Wednesday, 5 April 2017

ငါးငပိခ်က္ စပ္စပ္ေလး





ေဆာင္းရာသီေလး ၀င္လာျပီမို႕လို႕ ဒီေန႕ေတာ့ စပ္ေနတဲ့အစာေလးေတြ စားခ်င္လာမိျပန္တယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕  ထမင္းမိန္မိန္ စားရေလေအာင္ ငါးငပိခ်က္ေလး ခ်က္ျဖစ္လို႕ ခ်က္နည္းေလး ထပ္မံျပီး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။


ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. နုတ္နုတ္စဥ္းထားေသာ ဘာဆာငါး - 300 g (အ႐ိုးထြင္ျပီးသား မည္သည့္ငါးႏွင့္မဆုိ ခ်က္နိုင္ပါတယ္ )
  2. င႐ုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း (အစပ္မစားလ်ွင္ ေလ်ာ့ထည့္ပါ)
  3. ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  4. ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၄မႊာခန္႕
  5. ပါးပါးလွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးႀကီးႀကီး ၅လံုး (သို႕မဟုတ္) ready made ၄၀၀ဂရမ္ဗူးကို သံုးေပးပါ
  6. အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားေသာ ေထာင္းထားေသာ  ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅မႊာ
  7. ဆီ လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္ - ဟင္းခတ္ဇြန္းႀကီး တဇြန္းခြဲ
  8. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  9. ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  10. က်ဳိထားေသာ ငါးပိရည္က်ဳိပ်စ္ပ်စ္ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တစ္လံုး
  11. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  12. နံနံပင္ - ႏွစ္သက္သေလာက္ ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ


ျပင္ဆင္ပံု
  • ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီႏွင္႔ နႏြင္းမွဳန္႔ကို ထည္႔ျပီး အပူေပးပါ။
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ၾကက္သြန္နီႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ႏြမ္းေအာင္ေၾကာ္လိုက္ပါ။
  • ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းလာတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကိုထည္႔ျပီး ေမႊးလာတဲ့ထိ ေၾကာ္ေပးပါ။
  • င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ အန႔ံေလး ေမႊးလာတာနဲ႕ ငါးႏွင့္ငါးငံျပာရည္ထဲ့ကာ ငါးအသားမ်ား မြလာတဲ့အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။
  • ငါးအသားမ်ား မြလာတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုထဲ့ျပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီး အသားေက်လာကာ အခြံမ်ား လိတ္လာတဲ့ထိ ေမႊျပီးခ်က္ေပးပါ။
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး အခြံမ်ား လိတ္လာတာနဲ႕ အရသာမွဳန္႕ႏွင္႔ ငပိရည္က်ဳိတို႕ထဲ့ျပီး ေမႊေပးပါ။
  • ျပီးတာနဲ႔ ေရျမဳပ္ေအာင္ ထည္႔ေပးပါ။
  • ေရမ်ား ပြက္ပြက္ဆူလာတာနဲ႕ မိမိလိုခ်င္တဲ႔ ေရအေနအထား ရလာေအာင္ တည္ေပးကာ အရသာျမည္းေပးပါ။
  • အရသာကို မိမိႏွစ္သက္တဲ႔ အေနအထားရေအာင္ ျပင္ေပးျပီး နံနံပင္ကို ထဲ့ေမႊေပးျပီး မီးပိတ္ေပးပါ။
  • ငါး ငပိခ်က္ေမႊးေမႊးေလးကို တို႕စရာအစံုအလင္နဲ႕ သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။
  • ငါးပိခ်က္ အေရာင္ပိုလွေအာင္မာမာကေတာ႔  ready made ဗူးကို သံုးထားပါတယ္။

No comments:

Post a Comment