ေဆာင္းရာသီေလး ၀င္လာျပီမို႕လို႕ ဒီေန႕ေတာ့ စပ္ေနတဲ့အစာေလးေတြ စားခ်င္လာမိျပန္တယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕ ထမင္းမိန္မိန္ စားရေလေအာင္ ငါးငပိခ်က္ေလး ခ်က္ျဖစ္လို႕ ခ်က္နည္းေလး ထပ္မံျပီး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- နုတ္နုတ္စဥ္းထားေသာ ဘာဆာငါး - 300 g (အ႐ိုးထြင္ျပီးသား မည္သည့္ငါးႏွင့္မဆုိ ခ်က္နိုင္ပါတယ္ )
- င႐ုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း (အစပ္မစားလ်ွင္ ေလ်ာ့ထည့္ပါ)
- ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၄မႊာခန္႕
- ပါးပါးလွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးႀကီးႀကီး ၅လံုး (သို႕မဟုတ္) ready made ၄၀၀ဂရမ္ဗူးကို သံုးေပးပါ
- အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားေသာ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅မႊာ
- ဆီ လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္ - ဟင္းခတ္ဇြန္းႀကီး တဇြန္းခြဲ
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- က်ဳိထားေသာ ငါးပိရည္က်ဳိပ်စ္ပ်စ္ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တစ္လံုး
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- နံနံပင္ - ႏွစ္သက္သေလာက္ ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီႏွင္႔ နႏြင္းမွဳန္႔ကို ထည္႔ျပီး အပူေပးပါ။
- ဆီပူလာတာနဲ႕ၾကက္သြန္နီႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ႏြမ္းေအာင္ေၾကာ္လိုက္ပါ။
- ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းလာတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကိုထည္႔ျပီး ေမႊးလာတဲ့ထိ ေၾကာ္ေပးပါ။
- င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ အန႔ံေလး ေမႊးလာတာနဲ႕ ငါးႏွင့္ငါးငံျပာရည္ထဲ့ကာ ငါးအသားမ်ား မြလာတဲ့အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။
- ငါးအသားမ်ား မြလာတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုထဲ့ျပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီး အသားေက်လာကာ အခြံမ်ား လိတ္လာတဲ့ထိ ေမႊျပီးခ်က္ေပးပါ။
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး အခြံမ်ား လိတ္လာတာနဲ႕ အရသာမွဳန္႕ႏွင္႔ ငပိရည္က်ဳိတို႕ထဲ့ျပီး ေမႊေပးပါ။
- ျပီးတာနဲ႔ ေရျမဳပ္ေအာင္ ထည္႔ေပးပါ။
- ေရမ်ား ပြက္ပြက္ဆူလာတာနဲ႕ မိမိလိုခ်င္တဲ႔ ေရအေနအထား ရလာေအာင္ တည္ေပးကာ အရသာျမည္းေပးပါ။
- အရသာကို မိမိႏွစ္သက္တဲ႔ အေနအထားရေအာင္ ျပင္ေပးျပီး နံနံပင္ကို ထဲ့ေမႊေပးျပီး မီးပိတ္ေပးပါ။
- ငါး ငပိခ်က္ေမႊးေမႊးေလးကို တို႕စရာအစံုအလင္နဲ႕ သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။
- ငါးပိခ်က္ အေရာင္ပိုလွေအာင္မာမာကေတာ႔ ready made ဗူးကို သံုးထားပါတယ္။
No comments:
Post a Comment