ရာသီဥတုေလး ေအးလာေလေလ ပူပူစပ္စပ္ေလးေတြ စားခ်င္လာေလေလပါဘဲ ဒီေန႔ေတာ႔ ငါးခူစဥ္းေကာလုပ္ဖို႕ ငါးခူးအသားေတြ လႊာထားကာ ခ်န္ထားျပီး က်န္ေနတဲ့ ငါးအ႐ိုးကို ငံျပာရည္နဲ႕ျပဳပ္ျပီး အသားထြင္ အ႐ိုးကိုေထာင္း အရည္ငင္ကာ ဟင္းခါးဟင္း အရည္ေသာက္ေလး တစ္မယ္ခ်က္ျဖစ္လို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ငါးခူ အသားလႊာျပီး က်န္ေသာ ငါးအ႐ိုး - ၃ခု
- ပဲလိပ္ေျခာက္ - အခ်ပ္ႀကီး ၂ခ်ပ္
- ပဲၾကာဇံ အေျခာက္ - လက္တစ္ဆုတ္စာႂ
- ကြက္နား႐ြက္မွဳိ - ငါးပြင့္ခန္႕
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ေလးမႊာ
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ႏွစ္လံုး
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
ပဲလိပ္ကို ေရစိမ္ထားျပီး ႏူးလာပါက အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ေပးပါ
ပဲၾကာဇံကို ေရနာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ေပးျပီး အေနေတာ္ ျဖတ္ေပးထားပါ
အသားလႊာထားေသာ ငါးအ႐ိုးကို ငံျပာရည္ အနည္းငယ္ႏွင့္ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ျပဳပ္ေပးပါ
ျပဳပ္ထားေသာ အ႐ိုးမွ အသားမ်ား က်က္တာနဲ႕ အ႐ိုးအသား သတ္သတ္ဆီ ထြင္ေပးပါ
အ႐ိုးမ်ားကို င႐ုတ္ဆံုထဲမွာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးကာ ေရအနည္းငယ္ႏွင့္ အရည္ငင္ေပးပါ
ရလာေသာ အရည္ကို ဟင္းရည္အိုးထဲ ထည့္ေပးထားပါ
ႂကြက္နား႐ြက္ မွဳိမ်ားကို ေရနာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားျပီး ေရေဆးကာ အေနေတာ္ ဖဲ့ထားပါ
ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာကာ ေရေဆးျပီး မညက္တစ္ညက္ ေထာင္းထားပါ
ၾကက္သြန္နီကို အခြံကာ အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး အဖတ္ေလးမ်ား ရေအာင္ လွီးထားပါ
င႐ုတ္ေကာင္းအေလွာ္ ၇ေစ့ေလာက္ကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
အိုးတစ္လံုးထဲတြင္ ထည့္ထားေသာ ငါးအ႐ိုးေထာင္းရည္ ငံျပာရည္ႏွင့္ ေရကို တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္၂လံုးစာထဲ့ျပီး တည္ေပးပါ
ဟင္းရည္အိုး ဆူလာပါက ထြင္ထားေသာ ငါးအသားမ်ား ဆားႏွင့္ အရသာမွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး ဆူေအာင္တည္ေပးပါ
ေရဆူလာတာနဲ႕ၾကက္သြန္နီ ပဲၾကာဇံ မွဳိေျခာက္ႏွင့္ ပဲလိပ္တို႕ကိုထည့္ျပီး ႏူးေအာင္တည္ေပးပါ
ေရပြက္ပြက္ ဆူလာပါက ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕တို႔ကို ဟင္းရည္အိုးထဲ ထည့္ေပးပါ
ျပီးတာနဲ႕ ႏွစ္မိေလာက္ ေရဆူေအာင္တည္ကာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
ဟင္းရည္အိုး က်က္ျပီဆိုတာနဲ႕ပဲ ၾကာဇံဟင္းခါး ပူပူစပ္စပ္ေလးကို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment