ဒီေန႔ေတာ႔ ဆိတ္သား၀ယ္တိုင္း အသားမွာ ကပ္ပါေလ့႐ွိတဲ့ အသားနဲ႕တြဲရက္ အ႐ြတ္ေလးေတြကို သတ္သတ္ဖယ္ေပးကာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးနဲ႕ ဆီျပန္ေလး ခ်က္ျဖစ္တာမို႕လို႕ ခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဆိတ္အ႐ြတ္ - 500 g
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
- ခ်င္းေထာင္းျပီးသား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- စပါးလင္ေထာင္းျပီးသား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးႀကီးႀကီး ငါးလံုး (သို႕မဟုတ္)
- Ready made ခရမ္းခ်ဥ္သီးဗူး - 400 g
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ခေနာ ၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း
- ဗနီကာ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ဆိတ္အ႐ြတ္မ်ားကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြ တံုးထားပါ
- တံုးထားေသာ ဆိတ္အ႐ြတ္မ်ားကို ဗနီကာႏွင့္နယ္ကာ ငါးမိနစ္ခန္႕ ႏွပ္ထားျပီးမွ ေရစင္ေအာင္ ေဆးေပးလိုက္ပါ
- ေရေဆးျပီးေသာ ဆိတ္သားကို ၾကက္သားမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕နဲ႕နယ္ကာ ၁၅မိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာ အလံုးလိုက္ေရေဆးျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
- စပါးလင္ အရင္ပိုင္းကို ေရစင္ေအာင္ ေဆးေပးျပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေပးပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ (သို႔မဟုတ္)
- Ready made ဗူး သံုးပါက အဖံုးဖြင့္ထားပါ
ခ်က္ျပဳပ္ပံု
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတစ္လံုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္း စပါးလင္ႏွင့္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး အဆက္မျပတ္ ေမႊေပးကာ ေမႊးလာေအာင္ ဆီသတ္ေပးပါ
- ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာ နယ္ထားေသာ ဆိတ္အရြတ္မ်ားကို ထည္႔ေမႊေပးျပီး ဆီသတ္ထားပါ
- ဆိတ္အရြတ္မ်ား မာလာေတာ႔မွ လွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး သို႕မဟုတ္ ready made ဗူးကို ထည့္ျပီးလွိမ့္ေပးပါ
- မၾကာမၾကာ ေမႊေပးျပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ေက်လာတဲ့ထိ ေမႊေပးပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေက်တာနဲ႕ေရျမဳပ္ေအာင္ ထည္႔ျပီး အဖံုးအုပ္ကာ တည္ေပးပါ
- ပထမ တစ္ရည္ခမ္းလာတာနဲ႕ ေနာက္တစ္ရည္ကို ခ်င့္ခ်ိန္ထည့္ျပီး ဆားထည့္ကာ ေရဆူေအာင္ ထပ္တည္ေပးပါ
- ဆီလည္ေရလည္ က်န္တဲ့အထိ တည္ေပးကာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ ခ်ဥ္ျဖဳန္႕ျဖဳန္႕ အရသာေလးနဲ႕ ဆိတ္သားအ႐ြတ္ဟင္း ေမႊးေမႊးေလးကို စားပြဲျပင္ႏိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment