ဒီတခါေတာ့ ဆြမ္းေမႊး႐ြက္ေတြ ၀ယ္ထားတာ မုန္႕လုပ္စားလဲ မကုန္ႏိူင္ ၾကာရင္လဲ လႊင့္ျပစ္ရမဲ့ အေျခအေနဆိုေတာ့ ၾကက္သားကို ဆြမ္းေမႊး႐ြက္နဲ႕ထုတ္ျပီး ေၾကာ္စားျဖစ္ပါတယ္ သမင္ေမြးလိုက္ က်ားစားလိုက္နဲ႕ ဓါတ္ပံု႐ိုက္ဖို႕ မနည္းခ်န္ရတဲ့ အျဖစ္ေလးပါ စားလို႕ေကာင္းလြန္းတဲ့အတြက္ မာမာေၾကာ္တဲ့နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ေပါင္ - ခပ္ႀကီးႀကီး ေလးခု
- ဆြမ္းေမႊး႐ြက္ - လိုသေလာက္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္မ႐ွိတစ္႐ွိ
- သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ခ႐ုဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- cooking wine - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာ
- ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - လိုသေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္ေပါင္ကို ေရေဆးျပီး အလယ္႐ိုးကို ထြင္ေပးကာ အသားကို အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြ တံုးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ေရေဆးကာ ညက္ေအာင္ေထာင္းေပးပါ
- ခ်င္းကိုအခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
- အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္တာနဲ႕ ၾကက္သားပန္ကန္ထဲမွာ ဆြမ္းေမႊး႐ြက္ကလြဲျပီး အားလံုးထည့္ျပီး သမေအာင္ နယ္ေပးပါ
- အရသာ သမသြားျပီဆိုတာနဲ႕ နာရီ၀က္ေလာက္ အရသာ၀င္ေအာင္ ႏွပ္ေပးထားပါ
- အရသာ ႏွပ္ထားခ်ိန္ ျပည့္တာနဲ႕ ဆြမ္းေမႊး႐ြက္ကို ျပင္ေပးပါ
- ဆြမ္းေမႊး႐ြက္ကို အရင္းပိုင္းဖက္က အတိုထားျပီး ကန္ေတာ့ခြ်န္ ပံုစံေခါက္လိုက္ပါ
- ထိုအထဲမွာ အသားတစ္တံုးကို ထည့္ေပးျပီး ပါတ္ေပးပါ
- တစ္ပါတ္ပါတ္ျပီးတိုင္း ထုတ္ထားေသာ အ႐ြက္မ်ား ျပည္မသြားေစရန္ ပထမ ပါတ္ထားေသာ အ႐ြက္ေခါက္ထဲကို ထိုးထည့္ကာ အ႐ြက္အသား ကုန္တဲ့အထိ ထိုနည္းအတိုင္း ပါတ္ေပးပါ
- အရသာ နယ္ထားေသာ ၾကက္သားကုန္တဲ့အထိ ထုတ္ေပးပါ
- အားလံုးျပီးတာနဲ႕ ဆီကိုဒယ္အိုးထဲထည့္ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကို အေနေတာ္ ေလ်ွာ႔ေပးျပီးမွ ဆြမ္းေမႊးၾကက္သားထုတ္မ်ားကို အိုးဆန္႕သေလာက္ ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- ေၾကာ္ေနစဥ္ မီးမမ်ားေအာင္ သတိထားေပးပါ
- တစ္ဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက ေနာက္တစ္ဖက္ကို လွန္ေပးပါ
- ႏွစ္ဖက္စလံုး ေ႐ႊအိုေရာင္သန္းလာတာနဲ႕ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ပါ
- ဆီစစ္သြားျပီ ဆိုတာနဲ႕ ဆြမ္းေမႊး႐ြက္နံ႕ေလး သင္းေနတဲ့ ဆြမ္းေမႊးၾကက္သားေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလးကို ႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္တို႕နဲ႕ တြဲဖက္ျပီး စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment