Friday, 7 April 2017

ငါးကျည်းကြပ်တိုက်ကြော်








ငါးက်ည္းၾကပ္တိုက္ကို မိမိႏွစ္သက္သလို အခ်ဳိခ်က္ အခ်ဥ္ခ်က္ဆိုျပီး အမ်ဳိးမ်ဳိး ခ်က္စားၾကသလိုဘဲ မာမာကေတာ႔ ဒီတခါေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႕ အစပ္ခ်က္ေလး ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္။

ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ထမင္းမိန္ေစျပီး စားလို႔ေကာင္းေစမဲ႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ခဲ႔တဲ႔ ခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ငါးက်ည္းၾကပ္တိုက္ -  အေကာင္ႀကီးႀကီး ၁၂ေကာင္ခန္႕
  2. ခရမ္းခ်ဥ္သီး  - ခပ္ႀကီးႀကီး ၂လံုး
  3. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၄မႊာ
  5. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  6. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  7. အရသာမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တ၀က္သာသာ
  8. င႐ုတ္သီး အစိမ္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္းေမာက္ေမာက္
  9. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၈ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  • ငါးၾကည္းၾကပ္တိုက္ေျခာက္ကို ေရနာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားျပီး ႏူးလာပါက အ႐ိုးထြင္ျပီး အသားကို မႊထားပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးက္ု ခပ္ပါးပါးလွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  • အားလံုး အဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ဒယ္အိုးေဇာက္နက္နက္ထဲ ဆီထည့္ကာ ဆီကိုအပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ ထည့္ပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သြန္အျဖဴ အနီကို အရင္ဆံုး တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ကာ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကို မိနစ္၀က္ေလာက္ ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေက်သြားေအာင္ ထည့္ေမႊေပးပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေက်တာနဲ႕ ထြင္ထားေသား ငါးအသားမ်ားထည့္ေမႊျပီး ငါးငံျပာရည္ႏွင့္ အရသာမွဳန္႕တို႕ထည့္ေမႊပါ
  • အိုးမကပ္ေအာင္ မၾကာမၾကာေမႊေပးကာ ဆီျပန္ျပီး ႂကြတ္လာတဲ့အထိ တည္ေပးပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး အရည္ခမ္းျပီး ငါးက်ည္းၾကပ္တိုက္ ႂကြတ္မြလာပါက ငါးက်ည္းၾကပ္တိုက္ေျခာက္ ခ်ဥ္စပ္ဟင္းကို အရသာ႐ွိစြာ စားသံုးႏိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment