Monday, 24 April 2017

နာနတ်သီးသုပ်


ေန႕လည္ေန႕ခင္း တစ္ခါတစ္ေလ စားလို႕ေကာင္းတဲ့ နာနတ္သီး သုပ္ေလး သုပ္စားျဖစ္ပါတယ္ ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ျပီး ေမႊးေနတဲ့အတြက္ စိတ္ကူးရရင္ သုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး အသုပ္သုပ္ နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. နာနတ္သီး - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
  2. ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
  3. သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  4. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  5. င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  1. နာနတ္သီးကို အခြံခြာျပီး ဓါးႏွင့္အ႐ွည္လိုက္ စိတ္ကာ အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြ တံုးေပးပါ
  2. လွီးထားေသာ နာနတ္သီးကို ဇလံုတစ္လံုးထဲ ထည့္ေပးပါ
  3. နာနတ္သီး ဇလံုထဲထည့္ျပီးတာနဲ႔ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ ငါးငံျပာရည္ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ သၾကားတို႕ထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးပါ
  4. အရသာ နယ္ျပီးပါက အရသာကိုျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ ခ်ဥ္ငံစပ္ လ်ွာဂြ်မ္းျပန္ နာနတ္သီးသုပ္ေလးကို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment