ငါးအမြ ေၾကာ္ထားတာေလးေတြနဲ႕ ဒီေန႕ေတာ့ ဆန္ေစးမုန္႕ဖတ္ေလးကို သုပ္စားဖို႕ ျပင္ပါမယ္ ၾကက္သားဟင္း ၀က္သားဟင္းေတြအစား အစားထိုးျပီး သုပ္ထားတာ ျဖစ္တဲ့အတြက္ တစ္ျခားအသား မစားသူေတြအတြက္ စားခ်င့္စဖြယ္ အသုပ္ေလး ျဖစ္လာမွာပါ ငါးအမြ ေၾကာ္နည္းေလးကေတာ့ တင္ျပီးသားျဖစ္လို႕ ျပင္ဆင္ပံုေလး မေရးေတာ႔ဘဲ သုပ္နည္္းကိုဘဲ မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဆန္ေစးမုန္႕ဖတ္အစို - တစ္ကီလိုခြဲ
- ငါးအမႊေၾကာ္ - လိုသေလာက္
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း လိုသေလာက္
- င႐ုတ္သီးဆီခ်က္ - လိုသေလာက္
- နံနံပင္ - လိုသေလာက္
- င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕ - လိုသေလာက္
- ပဲအက်က္မွဳန္႕ - လိုသေလာက္
- သံပုရာသီး - ႏွစ္လံုး
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား ျပင္ထားရန္
- ဆန္ေဆးဖတ္ကို ေရႏွင့္အနည္းဆံုး သံုးနာရီေလာက္ စိမ္ထားပါ
- ေရစိမ္ျပီးမွ ေရေႏြးဆူဆူထဲမွာ ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ႏွစ္ေပးကာ ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- သံပုရာသီးကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ အစိတ္ေလးေတြ လွီးထားပါ
- ပဲအက်က္မွဳန္႕ ငါးအမႊေၾကာ္ ငါးငံျပာရည္ႏွင့္ င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕တို႕ကို ျပင္ထားပါ
- နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး လွီးထားပါ
စားပြဲျပင္ရန္
- ဇလံုတစ္ခုထဲတြင္ တစ္ပြဲစာ ဆန္ေစးမုန္႔ဖတ္ ငါးအမႊေၾကာ္ႏွင့္ င႐ုတ္သီးဆီခ်က္ ပဲအက်က္မွဳန္႔ င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ နံနံပင္ ငါးငံျပာရည္ သံပုရာရည္တို႔ကို သင့္သလို ထည္႔နယ္ၿပီး ဆန္းေစးမုန္႕ဖတ္သုပ္ကို ျပင္ေပးကာ သံုးေဆာင္ရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ ။
No comments:
Post a Comment