Sunday, 2 April 2017

ကြက်အရည်ခွံကြော်


ၾကက္သား၀ယ္တိုင္း အရည္ခြံေလးေတြ ဖယ္ဖယ္ထားျပီး ေရခဲေသတၱာထဲမွာထည့္ျပီး ခဲထားလိုက္တာ တစ္ခါစားစာေလာက္ ရျပီဆိုရင္ ႂကြတ္ေနေအာင္ ေၾကာ္စားတတ္ေလေတာ့ ေမႊးျပီးႂကြတ္ေနတဲ့ ၾကက္အရည္ခြံေၾကာ္ေလး ေၾကာ္စားႏိူင္ေအာင္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ထားတဲ႔နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ၾကက္အရည္ခြံ  -  ဆယ္ခု
  2. တန္ပူရာမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
  3. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  4. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တစ္၀က္ 
  5. င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  6. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  7. ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ

ျပင္ဆင္ပံု
  • ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ တန္ပူရာမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕ ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕ႏွင့္ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕တို႕ကို ေရာျပီး သမေအာင္ေမႊေပးပါ
  • ၾကက္အရည္ခြံကို ေရေဆးကာ ေရကုန္တဲ႔အထိ ေရစစ္ထားပါ
  • အရသာ စပ္ထားေသာ အမွဳန္႕ထဲမွာ ၾကက္အရည္ခြံကို တစ္ခုခ်င္း လူးေပးပါ
  • ဆီကို မီးအပူေပးျပီး ဆီပူျပီး က်က္လာပါက မီးကို အေနေတာ္ ေလ်ွာ့ေပးျပီးမွ အရသာမွဳန္႕ႏွင့္ လူးထားေသာ ၾကက္အရည္ခြံကို တစ္ခုျခင္း ျဖန္႕ထဲ့ကာ ေၾကာ္ေပးပါ
  • မီးအရမ္း မမ်ားေစရန္ သတိျပဳျပီးေၾကာ္ေပးကာ တစ္ဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက တစ္ဖက္ကို လွန္ေပးပါ
  • ႏွစ္ဖက္လံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္သြားပါက ၾကက္အရည္ခြံေၾကာ္ ႂကြတ္ႂကြတ္ ခ်ဳိခ်ဳိေလးကို ႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္တို႔နဲ႕ စားလို႕ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment