တနဂၤေႏြ ေစ်းေန႕ေလး သြားလိုက္တာ မထင္မွတ္ဘဲ ကင္ပြန္းခ်ဥ္႐ြက္ေလးေတြ ရလာတာနဲ႕ခ်ဥ္ရည္ဟင္းေလး ခ်က္လိုက္ ေၾကာ္သင့္တာ ေၾကာ္လိုက္နဲ႕ဒီတခါေတာ့ ၾကာၾကာထားျပီး စားလို႕ရေအာင္ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး ေၾကာ္ပါတယ္ ထမင္းမိန္မိန္ သံုးေဆာင္ႏိူင္ဖို႕အတြက္ မာမာေၾကာ္တဲ့နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- အ႐ိုးသင္ျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားေသာ ကင္ပြန္းခ်ဥ္႐ြက္ - ဇကာအလတ္ တစ္၀က္သာသာ
- ပုဇြန္ေျခာက္ အေကာင္ သံုးဆယ္ခန္႕ (သို႕မဟုတ္)
- ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္းေမာက္ေမာက္
- ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- အေနေတာ္ စိတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ငါးမႊာ
- မညက္တစ္ညက္ ေထာင္းထားေသာ ေျမပဲေလွာ္ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
- င႐ုတ္သီး လံုးျခမ္းကြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းခြဲ
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ခြန္ႏွစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
- လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
- ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင့္နႏြင့္မွဳန္႕ကိုထည့္ပါ
- ဆီပူလာပါက ၾကက္သြန္နီႏွင့္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကိုထည့္ျပီး ေမႊးလာေအာင္ေၾကာ္ေပးပါ
- င႐ုတ္သီးနံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ ပုဇြန္ေျခာက္ႏွင့္ ေျမပဲေထာင္းကို တမိနစ္ေလာက္ထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ကင္ပြန္းခ်ဥ္႐ြက္ကို ထည့္ျပီးေမႊပါ
- ကင္ပြန္းခ်ဥ္႐ြက္ႏွင့္ အစာမ်ား သမသြားတာနဲ႕ ငံျပာရည္ အရသာမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္င႐ုတ္သီးစိမ္းတို႕ထည့္ကာ သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
- အားလံုးသမ သြားျပီဆိုတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ေပးပါ
- အခ်ဥ္စူးေနပါက ငံျပာရည္က အခ်ဥ္အရသာကို ထိန္းေပးတဲ့အတြက္ ငံျပာရည္ထည့္ျပီး ျပင္ေပးပါ
- ျပင္ျပီးတာနဲ႕ အရသာထပ္ျမည္းေပးကာ ခ်ဥ္ငံစပ္ေနတဲ့ ကင္ပြန္းခ်ဥ္႐ြက္ေၾကာ္ကို သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment