Friday, 21 April 2017

ကြက်သားဆီချက်






ရံဖန်ရံခါ မိသားစု အရမ်းနည်းတဲ့ အိမ်လေးထဲမှာ အစားအသောက် ပြင်ဆင်ချက်ပြုပ်ရတာ နည်းနည်းလေးဘဲ ချက်ရတာမို့ အခုလို အစာခံတဲ့ အစားအသောက်တွေ ပြင်ဆင်မိတိုင်း ထမင်းမချက်ရတာက များပါတယ်။

ဒီနေ့တော့ အစာပြေအတွက် ဆီချက်ခေါက်ဆွဲလေး လုပ္စားရတာ အလုပ်များတယ် ထင်ရပေမဲ့ စားလို့ကောင်းတယ်လို့ ချီးမွန်းတာ ခံရရင်တော့ အမောလဲပြေ ပျော်လဲပျော် ပီတိလဲ ဖြစ်ရပါတယ်။

ဒါကြောင့်မို့လို့ အိမ်ရှင်မတွေ စိတ်ပျော်ရွှင်ရအောင် မာမာလုပ္ထားတဲ့ အိမ်လုပ် ဆီချက်ခေါက်ဆွဲ အလွယ်လုပ်နည်းလေး မျှေ၀လိုက်ပါတယ်။

ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
  1. ကြက်ရင်ပုံသား - 150 g
  2. ခေါက်ဆွဲ - 200 g
  3. ဆီ - ထမင်းပေါင်းအိုး ဆန်ချင်ဗူး နှစ်ဗူးသာသာ
  4. နှမ်းဖြူ - ထမင်းစားဇွန် သုံးဇွန်း
  5. နှမ်းဆီမွှေး - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ငါးပုံတစ်ပုံ
  6. ကြက်သွန်ဖြူကြော် - ထမင်းစားဇွန်း သုံးဇွန်း
  7. ကင်းမွန်ငံပြာရည် - လိုသလောက် သုံးပေးပါ
  8. အရသာမှုန့် - လိုသလောက် သုံးပေးပါ
  9. မြေပဲ - ထမင်းပေါင်းအိုး ဆန်ချင်ခွက် တစ္ဗူး
  10. ကြက်သွန်မိတ် - အနည်းငယ်
  11. နာနတ်ပွင့် - တစ်ပွင့်
  12. ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်၀က်
  13. ဂေါ်ဖီ - အနည်းငယ်
  14. ခရမ်းချဉ်သီးဆော့ - အနည်းငယ်
  15. ငရုတ်သီးစိမ်း - စားနိုင်သလောက် 
  16. ဗနီကာ - လိုသလောက် သုံးပေးပါ
ပြင်ဆင်ပုံ
  • ကြက်သားကို ရေဆေးပြီး နာနတ်ပွင့် အရသာမှုန့်လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်၀က် ဆားတို့နှင့်နယ်ကာ ရေမြုပ်အောင်ထည့်ပြီး  ရေခမ်းအောင် ပြုပ်ပေးပါ
  • ရေခမ်းသွားပြီး ကြက်သားကျက်သွားပါက ခပ်သေးသေးမွမွလေးတွေ လွီးထားပါ
  • ခေါက်ဆွဲကို ရေနွေးဆူဆူမှာ နူးအောင်ပြုပ်ပေးပြီး ရေနွေးကို ဇကာထဲ သြန္ခ်ျပီး ရေလေးထပ်လောက် ဆေးကာရေစစ်ထားပါ
  • မြေပဲကိုလှော်ပြီး အခြံခြ်တ္ကာ မညက်တညက် ထောင်းထားပါ
  • ကြက်သွန်ဖြူ ကြော်ပြီးသားကို မညက်တညက် ချေထားပါ (လဖက်ထဲထည့်တဲ့ ကြက်သွန်ဖြူဆိုရင် ပိုကောင်းပါတယ် )
  • ဒါမှမဟုတ် ကြက်သွန်ဖြူကို မညက်တညက်ထောင်းပြီး ကြွတ်နေအောင် ကြော်ထားပါ
  • ဆီနှင့် နှမ်းဆီကို အပူပေးပြီး ဆီပူလာပါက မီးကိုလျှော့လိုက်ပြီး နှမ်းကိုထည့်ကြော်လိုက်ပါ ထည့်ကြော်ပြီးတာနဲ့ မီးဖိုပေါ်က ချပေးပါ
  • ကြက်သွန်မိတ်ကို ရေဆေးပြီး ခပ်သေးသေး လွီးထားပါ
  • ငံပြာရည်နှင့် အရသာမှုန့်ကို အဆင်သင့် ပြင်ထားပါ
အချဉ်ပြင်ရန်
  • ဂေါ်ဖီကို အနေတော်လှီးပြီး ရေဆေးထားကာ ခရမ်းချဉ်သီးဆော့နှင့် ရောပြီးနယ်ထားပါ
  • ငရုတ်သီးစိမ်းကို ရေဆေးပြီ အနေတော်လှီးကာ ဗနီကာထဲမွာ မြုပ်အောင်ထည့်ပြီး နာရီ၀က်လောက် စိမ္ထားပါ
တစ်ပွဲစာပြင်ရန်
  • ပြုပ်ထားသော ခေါက်ဆွဲကို တစ်ပွဲစာယူပြီး ဇကာထဲထည့်ကာ ရေနွေးထဲ ခနလေးစိမ်ပြီး ပြန်ဆည်ကာ ရေစစ်ပြီး ပန်းကန်ထဲထည့်ပေးပါ
  • ကြက်သားထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း အရသာမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်၀က် မြေပဲမှုန့် ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း ဆီချက် ထမ်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်းခွဲ ငံပြာရည် လက်ဖက်ရယ်ဇွန်း တစ်၀က်သာသာ ကြက်သွန်ဖြူဆီချက် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်းနှင့် ကြက်သွန်မိတ်တို့ထည့်ကာ ကြက်ရိုးဟင်းခါး ငရုတ်သီးအချဉ် ဂေါ်ဖီအချဉ်လေးတို့ နှင့်တွဲဖက်ကာ သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment