Friday, 31 March 2017

ဆိတ်သားကင်







ဒီတခါေတာ့ ေအးရွန္းဆိုင္က ဆိတ္သားလတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေလးေတြ ရတာနဲ႔ ဝယ္လာခဲ႔ျပီး ကင္ဖို႔ျပင္ခဲ႔ပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ သံလြင္ဆီ ေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ ကင္ထားတဲ့ ဆိတ္သားကင္ ေမႊးေမႊးေလး ကင္ျဖစ္လို႕ မာမာကင္တဲ႔ ကင္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  1. ဆိတ္သား  - 350 g
  2. ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  3. အုန္းႏို႕ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  4. သံပုရာရည္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
  5. သစ္႐ြက္ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  6. သံလြင္ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း (သံလြင္ဆီမ႐ွိက တျခားဆီကို သံုးႏိူင္ပါတယ္)
  7. ready made ေျမပဲေဆာ့ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းေမာက္ေမာက္
ျပင္ဆင္ပံု
  • ဆိတ္သားကို ေရေဆးျပီး ပံုပါအတိုင္း တံုးေပးပါ
  • တံုးထားေသာ ဆိတ္သားကို ပဲငံျပာရည္ အုန္းႏို႕ သံပုရာရည္ သံလြင္ဆီ အႏွစ္တို႕ႏွင့္ေရာနယ္ကာ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ အနည္းဆံုး ၅နာရီေလာက္ ႏွပ္ထားေပးပါ
  • မကင္ခင္ ေရ၃နာရီေလာက္ စိမ္ထားေသာ အကင္၀ါးေခ်ာင္းေလးေတြမွာ အသားတံုးေလးေတြကို ထိုးေပးပါ
  • ဘာဘီက်ဴး အကင္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီအနည္းငယ္သုပ္ေပးပါ
  • အကင္အိုးမ႐ွိပါက ေအာက္ေျခထူျပီး မကပ္ေသာ အိုးတလံုးကို အသံုးျပဳျပီး ကင္ေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ အရသာနယ္ျပီး ႏွပ္ထားေသာ ဆိတ္သားကို အကင္အိုးထဲထည့္ျပီး ကင္ေပးပါ
  • ဆိတ္သားကို ၃မိနစ္ေလာက္ အပူေပးျပီး ဆိတ္သား အေပၚယံကို ဆီအနည္းငယ္ သုတ္ေပးကာ တဖက္ကို လွည့္ေပးျပီး ကင္ေပးပါ
  • ေနာက္တဖက္ကိုလဲ ၃မိနစ္ေလာက္ကင္ေပးျပီးရင္ ဆိတ္သားကင္ေမႊးေမႊးေလး ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment