Tuesday 21 March 2017

ဆယ်လ်မွန်ငါးကင်




ဒီတခါေတာ့ ဆယ္လ္မြန္ငါးကင္ ေမႊးေမႊးေလးကင္ဖို႕ ျပင္ဆင္ထားပါတယ္ ျပင္ဆင္ရတာ ျမန္ဆန္သလို ကင္ရတာလဲ အရမ္းကို လြယ္လြန္းျပီး ဟင္းတမယ္အတြက္ စားေကာင္းလြန္းတဲ့ အျပင္အဆင္ေလးရေအာင္ ငါးကင္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. အရည္ခြံပါေသာ ဆယ္လ္မြန္ငါး - 270 g
  2. ဆား  - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  3. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု (မထည့္လဲရ)
  4. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  5. င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  6. သံလြင္ဆီ - ထမင္းစားဇြန္းတဇြန္း (သံလြင္ဆီမ႐ွိက တျခားဆီကို သံုးႏိူင္ပါတယ္)
  7. ကညႊတ္ - ၈ပင္

ျပင္ဆင္ပံု
  1. ဆယ္လ္မြန္ငါးကို အေၾကးခြံဖယ္ျပီး ေရေဆးေပးပါ
  2. ေရေဆးထားေသာငါးကို ေရ ခနစစ္ထားျပီး ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕နဲ႕ ခပ္ဖြဖြဆုတ္ျပီး နယ္ေပးပါ
  3. ကညႊတ္မ်ားကို ရင့္ေသာေနရာမ်ားဖယ္ျပီး ေရေဆးထားပါ
  4. ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ ဒယ္အိုး သို႕မဟုတ္ အသားကင္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီအနည္းငယ္ထည့္ပါ
  5. ဆီပူလာတာနဲ႕ငါးကို အရည္ခြံဘက္မွစျပီး အိုးထဲထည့္ေပးပါ
  6. ၂မိနစ္ေလာက္အပူေပးျပီး ငါးအေပၚယံကို ဆီအနည္းငယ္ သုတ္ေပးကာ အသားဖက္ကို လွည့္ေပးျပီး ကင္ပါ
  7. ေနာက္တဖက္ကိုလဲ ၂မိနစ္ေလာက္ကင္ေပးျပီးရင္ ရပါျပီ
  8. ငါးကင္ေသာ အိုးထဲမွာဘဲ ပိုေနတဲ့ ဆီကိုထည့္ျပီး ကညႊတ္မ်ားကို လွိမ့္ေပးပါ ႏွစ္မိနစ္ခြဲေလာက္ လွိမ့္ေပးပါ
  9. ငါးကင္ထည့္ထားေသာ ပန္းကန္ထဲ ကညႊတ္ကင္မ်ားထည့္ကာ ေမႊးျပီးအရသာေကာင္းမြန္လြန္းတဲ့ ငါးကင္ဟင္းပြဲေလးကို စားပြဲျပင္နိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment