ဒီေန႔ေတာ့ ေစ်းကေန ဝယ္လာတဲ႔ အမဲသား အတိုအစေလးေတြ အ႐ိုးႏုေလးေတြ အမဲဝမ္းတြင္းသားေလးေတြရယ္ကို ေရာၿပီးေတာ႔ ေတာခ်က္ ဆီျပန္ဟင္းေလးတစ္မယ္ ခ်က္ပါတယ္ ထမင္းစားလို႔ ျမိန္ေစတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ နည္းေလးကို မွ်ေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
- အမဲသားအစံု -1 kg
- င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးႀကီး တစ္လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ေလးမႊာ
- ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ သာသာသာ
- စပါးလင္္ - တစ္ပင္
- ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္းရြက္ - သံုးခက္ခန္႔
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- အရသာမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
ျပငိဆင္ပံု
- အစံုပါေသာ အမဲသားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီး အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြ တံုးေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီႏွင္႔ ခ်င္းတို႔ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
- စပါးလင္ အရင္းပိုင္းကို ေရစင္ေအာင္ ေဆးထားကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- င႐ုတ္သီးမွဳန္႔ ခ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီႏွင့္ စပါးလင္တို႔ကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
- ပိုေနေသာ စပါးလင္အပင္ကို ေရေဆးျပီး အထံုးေလး ထံုးထားပါ
- ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္းရြက္ကို ေရေဆးျပီး အရြက္ ေႁခြထားပါ
- ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
- အဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႔ ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား ထည္႔ေပးပါ
- ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား အားလံုးကိုထည့္ၿပီး အရသာဝင္ေအာင္ ေရာနယ္ေပးပါ
- ၿပီးတာနဲ႔ ေရအနည္းငယ္ထည့္ကာ တည္ေပးပါ
- ေရပြက္ပြက္ ဆူလာပါက အထက္ေအာက္ သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
- ေမႊၿပီးတာနဲ႔ အဖံုးအုပ္ကာ ျပန္တည္ေပးပါ
- ပထမဆံုး ထည့္ထားတဲ့ လံုးရည္ခမ္းလာတာနဲ႔ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ၿပီး ဆက္တည္ေပးပါ
- ပထမတစ္ရည္ ခမ္းေအာင္တည္ေပးၿပီး အသားႏူးမႏူး ျမည္းေပးပါ
- အသားမႏူးေသးပါက ေရထပ္ထည့္ၿပီး တည္ေပးပါ
- ေရဆူလာတာနဲ႔ အရသာျမည္ၿပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ ဆီျပန္ေအာင္ ဆက္တည္ေပးပါ
- ဆီမျပန္ခင္ အိုးမကပ္ေစေအာင္ မၾကမၾကာ ေမႊေပးပါ
- ေရခမ္းၿပီး ဆီျပန္လာပါက မီးပိတ္ေပးပါ
- အရသာ႐ွိၿပီး ေမႊးပ်ံ႕ေနတဲ့ အမဲသားအစံု ေတာခ်က္ဆီျပန္ဟင္းကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment