ငါးဖယ္လိုဘဲ မာျပီးအသား အထပ္လိုက္ရေျပီး စားလို႕ေကာင္းေအာင္ ဗလင္ဒါထဲ ထည့္ႀကိတ္ထားတဲ့ ဘာဆာငါးဆုတ္ေၾကာ္ပါ ဗလင္ဒါနဲ႕မႀကိတ္ဘဲ ေပါက္မယ္ ေထာင္းမယ္ဆိုရင္ေတာ့ အနည္းဆံုး အခ်က္ ၃၀၀ေလာက္ေပါက္ရ ေထာင္းရပါမယ္။
ဗလင္ဒါထဲ ထည့္ျပီးႀကိတ္မယ္ ဆိုရင္ေတာ့ တမိနစ္ႀကိတ္ တခါနားျပီး ၁၀ခါေလာက္ ႀကိတ္ေပးရင္ ေၾကာ္တဲ့အခါမွာ ငါးဖယ္လိုဘဲ ရပါတယ္။
ဘာဆာငါးဆုပ္ေၾကာ္ေလး ရျပီဆိုရင္ေတာ့ အာပူလ်ွာပူ ခ်က္ေသာက္မလား မုန္႕ဟင္းခါးနဲ႕စားမလား အုန္းႏို႕ေခါက္ဆြဲနဲ႕စားမလား ရခိုင္မုန္႔တီနဲ႔ စားမလား ဒီအတိုင္း သုပ္စားမလား ငါးဆုပ္အစာသြပ္ လုပ္စားမလား ဆီျပန္ေလးျပန္ခ်က္မလား မ်ဳိးစံုေအာင္ လုပ္စားႏိူင္တဲ့ ငါးဆုတ္ေလး ရမွာပါ။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား (ငါးဆုတ္ေၾကာ္အတြက္ ငါးအရသာနယ္ရန္)
- ဘာဆာငါး - 700 g
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတဝက္
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတဝက္
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းေလးပံုတပံု (အားလံုကိုေရာျပီး ဗလင္ဒါထဲမွာ ႀကိတ္ေပးပါ)
- ဆီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တလံုးခြဲ
- ႀကိတ္ျပီးသားငါးအသားကို အရင္ဆံုး လက္ကိုေရဆြတ္ျပီး ကိုယ္ႏွစ္သက္တဲ့ ပံုစံေလးမ်ား ရေအာင္ ငါးကုန္တဲ့အထိ တလံုးျခင္း ဆုတ္ေပးပါ
- ဒယ္အိုးတလံုးကို အပူေပးပါ အိုးပူမွ ဆီႏွင့္ နႏြင္းမွဳန္႕ကိုထည့္ပါ
- ျပီးမွ မီးအပူ႐ွိန္ကို နည္းနည္းေလ်ွာ့ျပီး ဆီပူအိုးထဲသို႔ တလံုးခ်င္း ထဲ႔ျပီးေၾကာ္ေပးပါ
- ဆီအိုးထဲမထည့္ခင္ လက္ကိုေရဆြတ္ျပီး ဆုတ္ထားေသာငါးဆုတ္ကို ငါးခ်က္ေလာက္ ဆုတ္ျပီးမွ အေနေတာ္ ျပားျပားေလး လုပ္ေပးကာ ဆီအိုးထဲကို ထည့္ပါ
- ေၾကာ္ေနစဥ္ အက်က္ညီေစရန္ ငါးဆုတ္ကို ေနာက္တဖက္ လွည့္ေပးပါ
- တခုလံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းပါက ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ထားပါ
- အလႊာအထပ္ေလး ရလာတဲ့ ဘာဆာငါးဆုတ္ ေမႊးေမႊးေလး ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment