Wednesday 15 March 2017

ၾကက္သားစင္းေကာ ခရမ္းသီးႏွပ္


ခရမ္းသီးႏွပ္လို႕ ေျပာလိုက္တာနဲ႕ ပုဇြန္ေျခာက္ ပုဇြန္အစိုေလးေတြနဲ႕ ႏွပ္ျပီးစားၾကတာ မ်ားပါတယ္  မာမာကေတာ့ ဒီေန႕ ၾကက္သားစင္းေကာနဲ႕ခရမ္းသီးေလးေတြကို ခပ္စပ္စပ္ေလးႏွပ္ကာ ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္။

ဒီေန႕မာမာတို႔ ထမင္း၀ိုင္းအတြက္ စားျမန္ဟင္းတစ္မယ္ ခ်က္ျဖစ္လို႕ လြယ္ကူျမန္ဆန္ ခ်က္နည္းေလးကိုမ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ခရမ္းသီး - အလံုးႀကီးႀကီး ႏွစ္လံုး
  2. ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ ဥႀကီးႀကီး - တစ္ဥ
  3. ႏုတ္ႏုတ္ စင္းထားေသာ ၾကက္သား လက္ဖက္ရည္ ပန္းကန္လံုး - တစ္လံုးစာ 
  4. ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
  5. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  6. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  7. င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
  8. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  9. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  • ခရမ္းသီးကို အညွာနားထိ ျပတ္ေအာင္လွီးျပီး ေလးစိတ္လွီးေပးကာ ေရနာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားပါ
  • အညိဳေရာင္ အရည္မ်ား ထြက္သြားပါက ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ နႏြင္းမွဳန္႕ ဆား ဆီ အရသာမွဳန္႕ ၾကက္သားစင္းေကာတို႕ကို ေရာနယ္ေပးထားပါ
  • ခရမ္းသီးမ်ားကို ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲထည့္ျပီး အစာမ်ား ထည့္ေပးကာ အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ေပးပါ
  • အိုးထဲမွာ အရသာနယ္ထားေသာ ခရမ္းသီးကို ေရအနည္းငယ္ထည့္ကာ အဖံုးအုပ္ျပီး တည္ေပးပါ
  • အိုးမကပ္ေစရန္ မေမႊဘဲ လွဳပ္ေပးျပီး လံုးရည္ခမ္းကာနီးတာနဲ႕ ေရလိုသေလာက္ ထပ္ထည့္ေပးျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  • အိုးထဲမွာ ဆီက်န္ေရက်န္ အေနအထားေလးရေအာင္ တည္ေပးပါ
  • ခရမ္းသီးႏူးပါက အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ေပးကာ အိအိေမႊးေမႊး ၾကက္သားစင္းေကာ ခရမ္းသီးႏွပ္ စပ္စပ္ေလးကို သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment