ဒီတစ္ခါေတာ့ ကင္ပြန္းခ်ဥ္႐ြက္ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းကို ငါးက်ည္းၾကပ္တိုက္ကို အရိုးထြင္ကာ ခ်က္ျဖစ္လို႕ လြယ္ကူျမန္ဆန္ အရည္ေသာက္ဆမ္း ဟင္းတစ္မယ္အတြက္ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
- ကင္ပြန္းခ်ဥ္႐ြက္ - လက္တစ္ဆုတ္သာသာ စည္းထားေသာအစည္း ႏွစ္စည္း
- ၾကက္သြန္နီ - တစ္ျခမ္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - ႏွစ္မႊာ
- ခ်င္း - လက္တဆစ္၏ တစ္ဝက္
- ငရုတ္သီးမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ငါးက်ည္းၾကပ္တိုက္ - ဆယ္ေကာင္
ျပင္ဆင္ပံု
- ကင္ပြန္း႐ြက္ကို ေရေဆးျပီး အ႐ြက္မ်ား သင္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႕ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ငရုတ္သီးမွဳန္႔ႏွင္႔ ေရာျပီးညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
- ငါးက်ည္းၾကပ္တိုက္ကို ေရနာရီ၀က္ေလာက္စိမ္ျပီး အ႐ိုး အသားထြင္ထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာအိုးထဲမွာ ကင္ပြန္းခ်ဥ္႐ြက္မ်ား နႏြင္းမွဳန္႕ ငါးငံျပာရည္ အရသာမွဳန္႕ ဆီႏွင့္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ နီ ခ်င္းေထာင္းတို႕ကိုထည့္ျပီး နယ္ေပးပါ
- အရသာ နယ္ျပီးပါက ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး အရင္ဆံုး ေရဆူေအာင္ တည္လိုက္ပါ
- ေရဆူလာတာနဲ႕ အထက္ေအာက္ သမေအာင္ေမႊေပးျပီး အဖံုးအုပ္ကာ ျပန္တည္ထားပါ
- အ႐ြက္မ်ား ေတာ္ေတာ္ေလး ႏြမ္းလာတာနဲ႕ အ႐ိုးထြင္ထားေသာ ငါးက်ည္းၾကပ္တိုက္ အသားမ်ားကိုထည့္ကာ ေရလိုသေလာက္ထည့္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ ျပန္တည္ေပးပါ
- ေရပြက္ပြက္ဆူကာ အ႐ြက္မ်ား ႏူးလာပါက ေရကို တစ္မိနစ္ေလာက္ ထပ္ဆူေအာင္ ထားေပးလိုက္ပါ
- ျပီးတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး မိမိစိတ္ၾကိဳက္ အရသာ ရလာေအာင္ ျပင္ေပးျပီး မီးပိတ္ေပးပါ
- ထမင္းျမိန္ေစတဲ့ ခ်ဥ္ငံစပ္ျပီး အရသာေမႊးလြန္းတဲ့ ကင္ပြန္းခ်ဥ္႐ြက္ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment