Friday, 24 March 2017

ကင်ပွန်းချဉ်ရွက် ချဉ်ရည်ဟင်း



ဒီတစ္ခါေတာ့ ကင္ပြန္းခ်ဥ္႐ြက္ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းကို ငါးက်ည္းၾကပ္တိုက္ကို အရိုးထြင္ကာ ခ်က္ျဖစ္လို႕ လြယ္ကူျမန္ဆန္ အရည္ေသာက္ဆမ္း ဟင္းတစ္မယ္အတြက္ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

  1. ကင္ပြန္းခ်ဥ္႐ြက္ - လက္တစ္ဆုတ္သာသာ စည္းထားေသာအစည္း ႏွစ္စည္း
  2. ၾကက္သြန္နီ - တစ္ျခမ္း
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ - ႏွစ္မႊာ
  4. ခ်င္း - လက္တဆစ္၏ တစ္ဝက္
  5. ငရုတ္သီးမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  6. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  7. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  8. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  9. အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  10. ငါးက်ည္းၾကပ္တိုက္ - ဆယ္ေကာင္

ျပင္ဆင္ပံု
  1. ကင္ပြန္း႐ြက္ကို ေရေဆးျပီး အ႐ြက္မ်ား သင္ထားပါ
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴ  ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႕ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ငရုတ္သီးမွဳန္႔ႏွင္႔ ေရာျပီးညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
  3. ငါးက်ည္းၾကပ္တိုက္ကို ေရနာရီ၀က္ေလာက္စိမ္ျပီး အ႐ိုး အသားထြင္ထားပါ
  4. ေဇာက္နက္ေသာအိုးထဲမွာ ကင္ပြန္းခ်ဥ္႐ြက္မ်ား နႏြင္းမွဳန္႕  ငါးငံျပာရည္ အရသာမွဳန္႕ ဆီႏွင့္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ နီ ခ်င္းေထာင္းတို႕ကိုထည့္ျပီး နယ္ေပးပါ
  5. အရသာ နယ္ျပီးပါက ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး အရင္ဆံုး ေရဆူေအာင္ တည္လိုက္ပါ
  6. ေရဆူလာတာနဲ႕ အထက္ေအာက္ သမေအာင္ေမႊေပးျပီး အဖံုးအုပ္ကာ ျပန္တည္ထားပါ
  7. အ႐ြက္မ်ား ေတာ္ေတာ္ေလး ႏြမ္းလာတာနဲ႕ အ႐ိုးထြင္ထားေသာ ငါးက်ည္းၾကပ္တိုက္ အသားမ်ားကိုထည့္ကာ  ေရလိုသေလာက္ထည့္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ ျပန္တည္ေပးပါ
  8. ေရပြက္ပြက္ဆူကာ အ႐ြက္မ်ား ႏူးလာပါက ေရကို တစ္မိနစ္ေလာက္ ထပ္ဆူေအာင္ ထားေပးလိုက္ပါ 
  9. ျပီးတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး မိမိစိတ္ၾကိဳက္ အရသာ ရလာေအာင္ ျပင္ေပးျပီး မီးပိတ္ေပးပါ
  10. ထမင္းျမိန္ေစတဲ့ ခ်ဥ္ငံစပ္ျပီး အရသာေမႊးလြန္းတဲ့ ကင္ပြန္းခ်ဥ္႐ြက္  ခ်ဥ္ရည္ဟင္းရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment