Friday, 17 March 2017

ငါးအမြ အစပ္ေၾကာ္


ဒီေန႕ေတာ့ ငါးအမြ အစပ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္ပါတယ္ အရိုးနဲ႔ အေရခြံ ခြါၿပီးသား cod fish ကိုသံုးထားျပီး အသားဖြာတဲ့အတြက္ အမြေၾကာ္ရာမွာေတာ့ အရမ္းအဆင္ေျပေစတဲ့ ငါးေလးျဖစ္တာေၾကာင့္ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. cod fish - တကီလို
  2. စိမ္းစားငပိ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
  3. နႏြင္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ပံု ၁ ပံု
  4. စပါးလင္ - ၂ ပင္ 
  5. ဆီ - 2 cups (500 ml)
  6. အခြံမာမ်ား ခြါထုတ္ၿပီး ခပ္ပါးပါးလီွးထားေသာ စပါးလင္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
  7. ထုထားေသာ စပါးလင္ - တစ္ပင္
  8. ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
  9. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
  10. ငရုတ္သီးေျခာက္ လံုးျခမ္းခြဲမႈန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု

  1. ငါးကိုေ ရေဆးထားပါ
  2. စပါးလင္ အ႐ိုးမ်ားကို ေရေဆးျပီး တပင္ကို ခပ္ဖြဖြ ထုထားပါ
  3. ေနာက္တပင္ကို ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  4. ဟင္းခ်က္ရာတြင္ ပါ၀င္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို အဆင္သင့္ ျပင္ထားပါ
  5. ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲမွာ ေရအနည္းငယ္ ထည့္ေပးကာ ေရဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  6. ေရ ဆူလွ်င္ စိမ္းစားငပိ နႏြင္းမႈန္႔ ထုထားေသာ စပါးလင္နွင့္ ငါးထည့္ကာ ငါးက်က္ရံုေလး ျပဳတ္ေပးပါ
  7. ငါးကို အရမ္းႏူးေပ်ာ့သြားေအာင္ ျပဳတ္ရန္မလိုတဲ့အတြက္ ထည့္ထားေသာ ေရခမ္းတာနဲ႕ အေအးခံထားပါ
  8. အေအးခံၿပီးသား ငါးကို အသားမ်ားမြေအာင္ လက္ျဖင့္ ေခ်ေပးပါ
  9. ငါးထဲထည့္ျပဳပ္ထားေသာ  စပါးလင္ကို ဖယ္ပလိုက္ပါ
  10. အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ မကပ္ေသာ ဒယ္အိုးတစ္လံုးကို အပူေပးပါ
  11. အိုးပူလာတာနဲ႔ ဆီထည္႔ေပးပါ ဆီပူလာတာနဲ႕လီွးထားေသာ စပါးလင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ မြထားေသာငါးနွင့္ ငါးငံျပာရည္တို႔ကို မကပ္ေသာ အိုးထဲထည့္ကာ မီးအေနေတာ္ျဖင့္ နာရီ၀က္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
  12. မိနစ္ ၃၀ ခန္႔ ေၾကာျပီးပါက ငါးအသားထဲမွ အရည္မ်ားကုန္ကာ ေျခာက္ၿပီးမြလာသည္အထိ ေၾကာ္ေပးပါ
  13. ငါးအသားမ်ား ေျခာက္ၿပီးမြလာတာနဲ႕ မီးကိုအေနေတာ္သို႔ေလွ်ာ့ကာ ၁၀ မိနစ္ခန္႔ ေမႊေၾကာ္ၿပီး ငရုတ္သီးေျခာက္ လံုးျခမ္းခြဲမႈန္႔ကို ထည့္ေပးပါ
  14. ေနာက္ထပ္ မီးအနည္းငယ္ ထပ္ေလ်ွာ့ျပီး  ၁၀ မိနစ္ခန္႔  ထပ္ေၾကာ္ေပးျပီး မီးဖိုမွဖယ္ေပးပါ
  15. မီးဖိုေပၚက ဖယ္ျပီးတာနဲ႕ဇကာစိတ္စိတ္ေလးထဲ သြန္ခ်ကာ ဆီစစ္ေပးပါ
  16. ဆီတတ္ႏိူင္သမွ် ကုန္ေအာင္စစ္ၿပီးဆိုတာနဲ႕ ငါးအမြေၾကာ္ေလး အရသာရိွစြာ သံုးေဆာင္ရန္ ျပင္ဆင္ေပးႏိူင္ပါျပီ ။

No comments:

Post a Comment