ဒီေန႕ေတာ့ ငါးအမြ အစပ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္ပါတယ္ အရိုးနဲ႔ အေရခြံ ခြါၿပီးသား cod fish ကိုသံုးထားျပီး အသားဖြာတဲ့အတြက္ အမြေၾကာ္ရာမွာေတာ့ အရမ္းအဆင္ေျပေစတဲ့ ငါးေလးျဖစ္တာေၾကာင့္ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- cod fish - တကီလို
- စိမ္းစားငပိ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
- နႏြင္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ပံု ၁ ပံု
- စပါးလင္ - ၂ ပင္
- ဆီ - 2 cups (500 ml)
- အခြံမာမ်ား ခြါထုတ္ၿပီး ခပ္ပါးပါးလီွးထားေသာ စပါးလင္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
- ထုထားေသာ စပါးလင္ - တစ္ပင္
- ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
- ငရုတ္သီးေျခာက္ လံုးျခမ္းခြဲမႈန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ငါးကိုေ ရေဆးထားပါ
- စပါးလင္ အ႐ိုးမ်ားကို ေရေဆးျပီး တပင္ကို ခပ္ဖြဖြ ထုထားပါ
- ေနာက္တပင္ကို ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ဟင္းခ်က္ရာတြင္ ပါ၀င္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို အဆင္သင့္ ျပင္ထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲမွာ ေရအနည္းငယ္ ထည့္ေပးကာ ေရဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
- ေရ ဆူလွ်င္ စိမ္းစားငပိ နႏြင္းမႈန္႔ ထုထားေသာ စပါးလင္နွင့္ ငါးထည့္ကာ ငါးက်က္ရံုေလး ျပဳတ္ေပးပါ
- ငါးကို အရမ္းႏူးေပ်ာ့သြားေအာင္ ျပဳတ္ရန္မလိုတဲ့အတြက္ ထည့္ထားေသာ ေရခမ္းတာနဲ႕ အေအးခံထားပါ
- အေအးခံၿပီးသား ငါးကို အသားမ်ားမြေအာင္ လက္ျဖင့္ ေခ်ေပးပါ
- ငါးထဲထည့္ျပဳပ္ထားေသာ စပါးလင္ကို ဖယ္ပလိုက္ပါ
- အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ မကပ္ေသာ ဒယ္အိုးတစ္လံုးကို အပူေပးပါ
- အိုးပူလာတာနဲ႔ ဆီထည္႔ေပးပါ ဆီပူလာတာနဲ႕လီွးထားေသာ စပါးလင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ မြထားေသာငါးနွင့္ ငါးငံျပာရည္တို႔ကို မကပ္ေသာ အိုးထဲထည့္ကာ မီးအေနေတာ္ျဖင့္ နာရီ၀က္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
- မိနစ္ ၃၀ ခန္႔ ေၾကာျပီးပါက ငါးအသားထဲမွ အရည္မ်ားကုန္ကာ ေျခာက္ၿပီးမြလာသည္အထိ ေၾကာ္ေပးပါ
- ငါးအသားမ်ား ေျခာက္ၿပီးမြလာတာနဲ႕ မီးကိုအေနေတာ္သို႔ေလွ်ာ့ကာ ၁၀ မိနစ္ခန္႔ ေမႊေၾကာ္ၿပီး ငရုတ္သီးေျခာက္ လံုးျခမ္းခြဲမႈန္႔ကို ထည့္ေပးပါ
- ေနာက္ထပ္ မီးအနည္းငယ္ ထပ္ေလ်ွာ့ျပီး ၁၀ မိနစ္ခန္႔ ထပ္ေၾကာ္ေပးျပီး မီးဖိုမွဖယ္ေပးပါ
- မီးဖိုေပၚက ဖယ္ျပီးတာနဲ႕ဇကာစိတ္စိတ္ေလးထဲ သြန္ခ်ကာ ဆီစစ္ေပးပါ
- ဆီတတ္ႏိူင္သမွ် ကုန္ေအာင္စစ္ၿပီးဆိုတာနဲ႕ ငါးအမြေၾကာ္ေလး အရသာရိွစြာ သံုးေဆာင္ရန္ ျပင္ဆင္ေပးႏိူင္ပါျပီ ။
No comments:
Post a Comment