Saturday 18 March 2017

ပုဇွန်ကင်





ဒီတခါေတာ့ ပုဇြန္ထုတ္ အေကာင္ႀကီးႀကီးကို ၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုတ္ေကာင္းတို႕နဲ႕ႏွပ္ေပးျပီး ကင္ထားပါတယ္ ကင္တယ္ဆိုတာထက္ အကင္အိုးကို မသံုးဘဲ ေအာက္ေျခမကပ္တဲ့ ဒယ္အိုးနဲ႕ဒယ္အိုးနဲ႕အိုးပူတိုက္ထားတာဆို ပိုမွန္မွာပါ ဒါေၾကာင့္မို႕လို႕  အိုးပူတိုက္နည္းေလး မ်ွေ၀ေပးလိုက္တယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ပုဇြန္ထုတ္ အေကာင္ႀကီးႀကီး - ၁၁ေကာင္
  2. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  3. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  4. င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - အနည္းငယ္
  5. ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၇မႊာ
  6. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  • ပုဇြန္ကို အခြံခြာျပီး အျမွီးခ်န္ထားကာ ေခါင္းျဖဳတ္ေပးျပီ ေၾကာဖက္မွ အမဲေၾကာင္းကို ဓါးရာေပးျပီး ထုတ္ေပးပါ
  • အားလံုးသန္႕စင္ျပီးပါက ေရႏွင့္ထပ္ျပီး ၃ခါေလာက္ ေဆးေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
  • ေရေဆးထားေသာ ပုဇြန္ကို ဆား အရသာမွဳန္႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းတို႕ႏွင့္ေရာနယ္ျပီး ေရခဲေသတၱာထဲမွာ နာရီ၀က္ေလာက္ ႏွပ္ထားပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ အိုးပူတိုက္မည့္ ဒယ္အိုးကို အပူေပးပါ
  • အိုးပူလာတာနဲ႕ အိုးထဲကို ဆီထည့္ေပးပါ
  • ဆီအေငြ႕ တက္လာတာနဲ႕ ပုဇြန္ႏွင့္အရသာနယ္ထားေသာ အႏွစ္မ်ားကို ထည့္ကာ အိုးပူတိုက္ေပးပါ
  • ပုဇြန္အေကြး ငါးအေႏြးဆိုသလိုပါဘဲ တဖက္ကို တမိနစ္ခြဲစီေလာက္ဘဲ အိုးပူတိုက္ေပးပါ
  • ႏွစ္ဖက္လံုး ကင္ျပီးတာနဲ႕ ႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္မည့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ ပုဇြန္ အိုးပူတိုက္ ေမႊးေမႊးေလး ရပါျပီ
အကင္အိုး မ႐ွိက ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ ဒယ္အိုးႏွင့္ အိုးပူတိုက္ေပးႏိုင္သလို မီးေသြးမီးဖိုေပၚတို႕မွာလဲ ကင္ပ်စ္တင္ကာ ကင္ေပးႏိူင္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment