Saturday, 11 March 2017

ကြက်သား တန်ပူရာကြော်


ဒီေန႕ေတာ့ အစာေျပ စားရေအာင္ ၾကက္သားေလးေတြလွီးျပီး တန္ပူရာမွဳန္႕ကို အရည္ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေဖ်ာ္ကာ ၾကက္သားျပားေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ဖို႕အတြက္ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ၾကက္ရင္ပံုသား - 200 g
  2. ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
  3. တန္ပူရာမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ရွစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
  4. င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  5. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  6. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  7. ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ

ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္သားကိုေရေဆးျပီး ေရေျခာက္ေအာင္ သုတ္ေပးကာ ခပ္ပါးပါး အခ်ပ္ေလးေတြ လွီးေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ဆား အရသာမွဳန္႕တို႕နဲ႕ ၾကက္သားကို နယ္ေပးပါ
  • ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ၾကက္ဥကို ေဖာက္ထည္႔ျပီး တန္ပူရာမွဳန္႕ႏွင့္ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕တို႕နဲ႕ေရာျပီး ခပ္ျပစ္ျပစ္ ခေလာက္ေပးပါ
  • ခေလာက္ထားေသာ တန္ပူရာမုန္႕အႏွစ္ထဲမွာ ၾကက္သားျပားကို တစ္ျပားခ်င္ းႏွစ္ျပီးလူးေပးပါ
  • ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး ဆီကို အပူေပးပါ ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကိုအေနေတာ္ ေလ်ွာ့ေပးျပီးမွ မုန္႕ႏွစ္လူးထားေသာ ၾကက္သားျပားကို အိုးဆန္႔သေလာက္ တစ္ျပားခ်င္း ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သားျပား တစ္ခုလံုး အက်က္ညီေစရန္ အထက္ေအာက္ လွန္လွန္ေပး၍ ေ႐ႊ၀ါေရာင္ျဖစ္လာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္သြားပါက ၾကက္သားျပား မြမြ႐ြ႐ြ ႂကြတ္ႂကြတ္ေလးကို အရသာ႐ွိစြာ သံုးေဆာင္ရန္ ျပင္ေပးနိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment