ဒီေန႕ေတာ့ အစာေျပ စားရေအာင္ ၾကက္သားေလးေတြလွီးျပီး တန္ပူရာမွဳန္႕ကို အရည္ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေဖ်ာ္ကာ ၾကက္သားျပားေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ဖို႕အတြက္ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ရင္ပံုသား - 200 g
- ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
- တန္ပူရာမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ရွစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သားကိုေရေဆးျပီး ေရေျခာက္ေအာင္ သုတ္ေပးကာ ခပ္ပါးပါး အခ်ပ္ေလးေတြ လွီးေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ဆား အရသာမွဳန္႕တို႕နဲ႕ ၾကက္သားကို နယ္ေပးပါ
- ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ၾကက္ဥကို ေဖာက္ထည္႔ျပီး တန္ပူရာမွဳန္႕ႏွင့္ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕တို႕နဲ႕ေရာျပီး ခပ္ျပစ္ျပစ္ ခေလာက္ေပးပါ
- ခေလာက္ထားေသာ တန္ပူရာမုန္႕အႏွစ္ထဲမွာ ၾကက္သားျပားကို တစ္ျပားခ်င္ းႏွစ္ျပီးလူးေပးပါ
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး ဆီကို အပူေပးပါ ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကိုအေနေတာ္ ေလ်ွာ့ေပးျပီးမွ မုန္႕ႏွစ္လူးထားေသာ ၾကက္သားျပားကို အိုးဆန္႔သေလာက္ တစ္ျပားခ်င္း ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သားျပား တစ္ခုလံုး အက်က္ညီေစရန္ အထက္ေအာက္ လွန္လွန္ေပး၍ ေ႐ႊ၀ါေရာင္ျဖစ္လာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
- ဆီစစ္သြားပါက ၾကက္သားျပား မြမြ႐ြ႐ြ ႂကြတ္ႂကြတ္ေလးကို အရသာ႐ွိစြာ သံုးေဆာင္ရန္ ျပင္ေပးနိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment