ဒီတခါေတာ့ အုန္းႏို႕အစား Creamme ထည့္ျပီးခ်က္ထားတဲ့ ေခါက္ဆြဲဟင္းရည္ေလး ခ်က္ျဖစ္ျပန္ပါတယ္ အုန္းႏို႕အစားထိုးျပီး ထည့္တာကလြဲရင္ ခ်က္နည္းကေတာ့ အုန္းႏို႕ေခါက္ဆြဲ ခ်က္နည္းအတိုင္းပါဘဲ။
အုန္းႏို႕မစားရဲတဲ့ သူေတြအတြက္ အရမ္းကို အဆင္ေျပေစျပီး အရသာတမူ ထူးျခားေစတဲ့အတြက္ ခ်က္စားခ်င္တဲ့အခါ အဆင္သင့္ ခ်က္စားႏိူင္ေအာင္ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ရင္ပံုသား - 200 g
- ၾကက္ေတာင္ပံ႐ိုး - 200 g
- ေခါက္ဆြဲအစို - 1 kg
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- အခ်ဳိမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း ( ၾကက္သားျပဳပ္ထဲ အရသာထည့္ရန္)
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ဇြန္း
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
- ၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးႀကီး ၂လံုး ( ေခါက္ဆြဲႏွင့္ စားရန္) ခပ္ပါးပါးလွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီ - အလံုးလတ္ ၃လံုး ( ၾကက္သား ဆီသတ္ရန္)
- ၾကက္သြန္နီ - အလံုးေသး ၁၀လံုး (ဟင္းရည္ထဲ ထည့္ရန္)
- ၾကက္သြန္ျဖဴ -အမႊာႀကီးႀကီး ၄ မႊာ
- နံနံပင္ - လိုသေလာက္
- င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕ - လိုသေလာက္
- သံပုရာသီး - လိုသေလာက္
- ဆန္ျပား အႂကြတ္ေၾကာ္ - လိုသေလာက္
- ေခါက္ဆြဲ အႂကြတ္ေၾကာ္ - လိုသေလာက္
- ၾကက္ဥ - ၈လံုး
- creamme ႏို႕ဆီ - 400 ml
- ကုလားပဲ အစိမ္းမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ၈ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၈ဇြန္းခန္႕
ေခါက္ဆြဲျပဳပ္ရန္
- ေခါက္ဆြဲအစိုကို အနည္းငယ္ ေပ်ာ့ေစရန္ ေရဆူဆူထဲမွာ တစ္မိနစ္ခန္႕ျပဳပ္ျပီး ေရေအးႏွင့္ေဆးကာ ေရစစ္ထားပါ
အႂကြတ္ေၾကာ္ ေၾကာ္ရန္
- ဒယ္အိုး ခပ္ႀကီးႀကီးထဲကို ဆီထည့္ျပီ အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကို အေနေတာ္ ေလ်ွာ့ျပီးမွ ဆန္ျပားမ်ားကို ထက္၀က္ပိုင္းျပီး အနည္းငယ္စီ ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ဆီအိုးထဲ ထည့္ျပီးတာနဲ႕ အက်က္ညီေစရန္ အထက္ေအာက္ ၂ခ်က္ေလာက္ လွန္ေပးပါ
- ဆန္ျပားမ်ား ပြတက္လာတာနဲ႕ ခပ္ျမန္ျမန္ေလး ဆယ္ေပးပါ
- ထိုနည္းအတိုင္း ဆန္ျပားကို လိုသေလာက္ကို ကုန္ေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ
- ေခါက္ဆြဲေျခာက္ အႂကြတ္ေၾကာ္ကိုလဲ ဆီထဲမွာ မိနစ္၀က္ေလာက္ထည့္ျပီး ျပန္ဆယ္ကာ ဆီစစ္ထားပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္ရင္ပံုသားႏွင့္ ၾကက္႐ိုးမ်ားကို ေရေဆးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္ အခ်ဳိမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းႏွင့္ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ကာ ျပဳပ္ထားပါ
- ျပဳပ္ထားေသာ ၾကက္သားဖဲ့လို႕ရေလာက္တာနဲ႕ ၾကက္႐င္ပံုသားကို ဆယ္ျပီး ၾကက္႐ိုးအိုးထဲ ေရ၃လီတာေလာက္ ထပ္ထည့္ကာ မီးေအးေအးနဲ႕ တည္ထားပါ
- ျပဳပ္ျပီးေသာ ၾကက္ရင္ပံုသားကို အေနေတာ္ အသားတံုးေလးေတြရေအာင္ မႊထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ၾကက္သြန္နီအေနေတာ္ ၂လံုးကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ ေသးေသးေလးေတြ လွီးထားပါ
- creamme ကို အဆင္သင့္ ျပင္ထားပါ
- ကုလားပဲမွဳန္႕ကို ေရ 500 ml ႏွင့္ေဖ်ာ္ထားပါ
- ဟင္းရည္အိုးထဲထည့္ရန္ ၾကက္သြန္နီ ဥအေသးမ်ားကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
- ေခါက္ဆြဲထဲ ထည္႔စားရန္ ၾကက္သြန္နီ အလံုးႀကီး၂လံုးကို အခြံခြာျပီး ပါးပါးလွီး၍ ေရေဆးထားပါ
- နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ထူထူ လွီးထားပါ
- ငံျပာရည္ အေၾကာ္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ႏွင့္ သံပုရာသီးတို႕ကို ျပင္ထားပါ
- ၾကက္ဥကို က်က္ေအာင္ျပဳပ္ျပီး အခြံခြာထားပါ
- ၾကက္ဥ ၂လံုးကို ဟင္းရည္အိုးထဲ ထည့္ရန္ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- အႂကြတ္ေၾကာ္မ်ားကို ျပင္ထားပါ
- ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ကာ ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္မ်ား ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ၾကက္သြန္မ်ား ေရႊဝါေရာင္ သန္းလာလွ်င္ နႏြင္းမွဳန္႕ႏွင့္ င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ ထည့္ကာ ၁ မိနစ္ခန္႕ ေမႊေၾကာ္ေၾကာ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ျပဳပ္ျပီးထြင္ထားေသာ ၾကက္သားႏွင့္ ငါးငံျပာရည္ကို ထည့္ျပီးေမႊေၾကာ္ ေၾကာ္ေပးပါ
- ဟင္းအိုး ဆီျပန္လာတာနဲ႕ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ အိုးထဲသို႕ ေလာင္းထည့္ကာ မီးအားျပင္းျပင္းႏွင့္ တည္ထားပါ
- ဟင္းရည္အိုး ဆူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီ ဥအေသးမ်ားကို ထည့္ျပီး သၾကား ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း ငံျပာရည္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ဇြန္း နွင့္ ပဲမွဳန္႕ေဖ်ာ္ထားေသာ ပဲရည္ကိုေလာင္းထည့္၍ ပဲမ်ား မခဲေစရန္ အဆက္မျပတ္ ၅ မိနစ္ခန္႕ ေမႊေပးပါ
- ၿပီးတာနဲ႕ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္ဥႏွင့္ creamme ကို ထည့္ေပးၿပီး မီးကိုအေနေတာ္သို႕ ေလွ်ာ့ေပးကာ အိုးအဖံုး မဖံုးပဲ ၁၅ မိနစ္ခန္႕ ဆက္တည္ထားေပးပါ
- ပဲရည္မ်ား အိုးမကပ္ေစရန္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးျပီး အရသာျမည္း၍ လိုသလိုျပင္ကာ မီးပိတ္ေပးပါ
- ေခါက္ဆြဲစားရန္ စားပြကိုေတာ့ မိမိႏွစ္သက္သလို ျပင္ေပးျပီး စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment